Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zastanawiam się,jakie używacie i jakie polecacie oleje i filtry do e46 330d m57, ja używam castrol edge 5w30 wymiana co 10 tys, filtry knecht , co ile wy wymieniacie oleje? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Motul x-clean 5w40, filtry knecht, mann, bosch a wymiana co 12-14 tys. w zależności od intensywności użytkowania.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W mojej subiektywnej ocenie lepszy, na pierwszą wymianę zalałem castrola, każda następna to już motul. 5w40 podobno lepiej sprawdza się w naszych warunkach atmosferycznych i taki jest przewidziany przez bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja mam za sobą wymiany na castrola ,motula ,millersa i valvoline(aktualnie) jedynie mogę narzekać na castrola nie wiem dlaczego ale tylko na nim zaświeciła mi się kontrolka oleju, na tych ostatnich żadne dolewki oleju ubywa rzedu 300ml na 10tys a zostane na koniec przy motulu. Ja leje 5w30 na zimę a 5w40 lato akurat tak wychodzi mi wymiana, na 5w30 troszkę mniej pali ale temu na pewno przyczyniają się tez ciężkie 17" na lato
Opublikowano

Moim zdaniem - olej z pewnego źródła.

Reszta to niuanse, ile osób zapytasz - tyle dostaniesz różnych propozycji.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Ja od zawsze kupuję u Maćka na czescidobmw.pl i jeszcze nigdy nie miałem problemów z silnikiem.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano
Ponieważ olej 5w30 jest lepsza lepkością na zime a z jakiego powodu to troche poszukaj jest epoka Internetu tam jest wszystko
Opublikowano
Ja zalewam Castrol Edge 5W30 od 3 lat - radzi sobie całkiem nieźle. Żadnych awarii.
Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano
Ja tez chyba zostanę przy castrolu.Kolego pogratulować autka,kolego dużo jest zabawy aby zamontować czujnik zmierzchu i deszczu?. Pozdrawiam
Opublikowano
Kolego a na jakim ty oleju śmigasz?

Od 2011 na Castrolu Edge 5W30.

Nie twierdzę, że to najlepszy olej, ale nigdy mnie nie zawiódł.

Wymiana co 15 tys. km i zero problemów.

Freude am fahren

Opublikowano
Ja tez chyba zostanę przy castrolu.Kolego pogratulować autka,kolego dużo jest zabawy aby zamontować czujnik zmierzchu i deszczu?. Pozdrawiam

Mi trochę zeszło. :) ale to przez to że za pierwszym razem źle przykleiłem podstawkę, wyszły bombelki i musiałem ją targać... Trochę zabawy jest, kabelki do skrzynki z bezpiecznikami trzeba doprowadzić i dodać moduł do samochodu w NCSie. Jak by to sumować to może jakieś 4-5 godzin z przerwami na fajkę.

Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...