Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moja f31 początkowo wogule się nie nagrzewala wymieniłem termostat na nowy oryginalny aso jest lepiej ale temperatura utrzymuje się pomiędzy 50 i sto czyli jakieś 80 stopni czy to dobrze jakieś pomysły :(
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
A ty czasem nie patrzysz na temperaturę oleju która jest na wskaźnikach ?
Opublikowano
Na zegara w f31 wyświetlana temperatura jest temperatura czynnika chłodzącego .a co do drugie termostatu to chyba raczej jest tylko ten jeden w e90 były dwa jeden główny i jeden przy chłodnicy egr tutaj tego niema
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Chyba tylko w Twojej bo jeździłem kilkoma dieslami i zawsze jest temperatura oleju, w benzynie u mnie też.

http://i.imgur.com/vJOq843.jpg

Opublikowano
Faktycznie masz rację dopiero teraz spojrzałem dokładnie a co do temperatury to jak ma być tem oleju jak juz się zagrzej
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dlatego Ci zwróciłem uwagę żebyś się nie martwił i nie wymienił pół samochodu :) Nie wiem jak w dieslu, u mnie w benzynie w zależności od stylu jazdy waha się między 80 a 110.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Olej zawsze nagrzewa się bardzo powoli. Czasem potrzeba z 15-20 km aby osiągnąć odpowiednią temp. Warto zajrzeć do instrukcji obsługi, zaoszczędzisz parę złotych. Termostat prawdopodobnie nie potrzebnie wymieniłeś.
Opublikowano
kolaga wyzej ma racje. olej w 320d nagrzewa sie dlugo. Czasem robie 20km autostrada przy predkosci 90-110 zanim olej zlapie normalna temp. Temperature powietrza 3-10stopni.
Opublikowano
Przed wymiana termostatu temp praktycznie się nie podnosiła nawet po 100 km i nie mogłem nagrzac auta w srodku po wymianie jest lepiej
Opublikowano

Jak już jest temat temperatury oleju to się podepnę.

A czy w F-kach (F10, F30, itd) działa ten patent polegający na skróceniu czasu nagrzewania silnika (chodzi głównie o zimę) poprzez wyłączenie nagrzewania kabiny?

Opublikowano
Dlatego Ci zwróciłem uwagę żebyś się nie martwił i nie wymienił pół samochodu :) Nie wiem jak w dieslu, u mnie w benzynie w zależności od stylu jazdy waha się między 80 a 110.

a czy u Ciebie kiedykolwiek spada podczas jazdy? u mnie w 335i dochodzi do ok. 115 i tak już zostaje. różnice w stylu jazdy powodują fluktuacje nie większe niż +/- 5.

• 6 lat później...