Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 485
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak ktoś chce to mam kilka kompletow :)

ile sobie cenisz za taki set ??

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Dawno mnie tutaj nie było. W temacie auta troszkę się dzieje, a mianowicie:

:arrow: zmiana podświetlenia rejestracji na OEM led

:arrow: wymiana zamka lewych tylnych drzwi (strzelanie przy otwieraniu auta)

:arrow: demontaż camber plates'ów i montaż niskich poduszek e36/z4 (Lemforder)

:arrow: tuleje pływające (Lemforder)

:arrow: uszczelniacz skrzyni biegów na łączeniu z wałem (Corteco)

:arrow: uszczelniacz skrzyni biegów przy wybieraku (Elring)

:arrow: przednie łączniki stabilizatora (FAG) - regulowane TaTechnix wytrzymały 65k km (dobrałem po długości z Jaguara X-Type, są 40mm krótsze niż z E87 i pasują pod gwint FK)

:arrow: wydłużenie końcówek wydechu

:arrow: ustawienie geometrii

:arrow: nowe śruby do kół

Auto zostało ogarnięte zawieszeniowo, jest podniesione o jakieś 25mm i za około miesiąc zakładam nowe koła. :twisted:

vKTMOad.jpg

8FdlLAz.jpg

crRJOE1.jpg

wzcJVm5.jpg

0Lvnf8I.jpg

YxdcRDK.jpg

cVL0dX1.jpg

Wx5IjTQ.jpg

Edytowane przez mikiE87
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajne koła, lekkie :cool2:

Porównując do AXE to jak piórko :lol:

Ciekawy pomysł na koło. Jakie opony do tego planujesz? Kiedy montaż?

225/40 po całości. Prawdopodobnie w sobotę, bo w tygodniu nie ma czasu, a dodatkowo chcę nałożyć ceramikę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi gość od felg mówił że te WZ207 są mega ciężkie i się trzeba przyłożyć do montażu . Trzymałem w ręce to miał rację .
Opublikowano (edytowane)
Fajne koła, lekkie :cool2:

cypisek sie cieszy :P :mrgreen:

Cieszy mnie to. Idzie to w lepszą stronę. Na wiosnę b12 i będę spełniony! :8)

Mi gość od felg mówił że te WZ207 są mega ciężkie i się trzeba przyłożyć do montażu . Trzymałem w ręce to miał rację .

OEM 17" i lekko ponad 10kg to tragedii nie ma niby. :D

Sparco cal więcej i 1kg mniej.

Szybka przymiarka :twisted:

DAWHqD5.jpg

iKCYlT8.jpg

Edytowane przez mikiE87
Opublikowano

Bardzo ładnie, daje okejkę i zatwierdzam pieczątką z ziemniaczka :D

Szkoda, że właściciel taki niemiluch :D :D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

#mmg
Opublikowano (edytowane)

Po ubraniu opon pozostało tylko nałożyć ceramikę. Koła na początku tygodnia będą w końcu na aucie. :twisted:

xuWhor9.jpg

EPgR3cN.jpg

1r5RPo3.jpg

Edytowane przez mikiE87
Opublikowano
Ale cały rok ladne auto. A opona ma trzymać nie wyglądać... nokian wielosezon jeździ bdb. Jak te nie wiem. Osobiscie wolę nowa opona co 2 lata kupić niż jezdzic na starych.
Opublikowano

Felunek pierwsza klasa! Czekam na info jak się jeździ na wielosezonie i na fotki z kołem na aucie :)

a czemu zakladasz, ze jak nie wielosezonowe to stare? jak cos jest do wszystkiego to jest ...

Myślę, że w przypadku opon w niektórych przypadkach właśnie wcale nie. Wystarczy trochę poszukać w necie. Jak ktoś nie mieszka w południowej Polsce to jak najbardziej ma to sens. Sam jestem z Krakowa, śniegu w mieście nie widziałem od 2 lat chyba (dłużej niż parę godzin). Myślałem o wielosezonie ale odpuściłem przez częste wypady w góry. Jak Mikołaj jest z wielkopolski to myślę, że spoko opcja, choć sam jestem ciekaw jak te konkrente opony się sprawdzą.

Co do fajnych materiałów związanych z oponami (w tym wielosezonami) to polecam filmy z kanału Tyre Reviews na YT:

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D

Opublikowano
na zimowkach bedziesz jezdzil??? :shock:

Na zimówkach nie, jednak przez całą zimę :lol:

takie ladne auto i jakies opony od traktora :mrgreen: :mrgreen:

Nawiązanie do potwora pod maską :lol:

jak cos jest do wszystkiego to jest ...

No a jak diesel to tylko M47, bo rozrząd z przodu :oops: Pożyjemy, zobaczymy :wink:

To opony wielosezonowe....

:cool2:

Ale cały rok ladne auto. A opona ma trzymać nie wyglądać... nokian wielosezon jeździ bdb. Jak te nie wiem. Osobiscie wolę nowa opona co 2 lata kupić niż jezdzic na starych.

Dokładnie Bartek. Będzie średnio to się kupi inne i tyle.

Jak dla mnie to z tym heblem z przodu wygląda to kosmicznie dobrze. Czekam aż ubierzesz je na furkę :twisted:

Jaram się jak N47 z EGRem! :twisted:

Felunek pierwsza klasa! Czekam na info jak się jeździ na wielosezonie i na fotki z kołem na aucie :)

Myślę, że w przypadku opon w niektórych przypadkach właśnie wcale nie. Wystarczy trochę poszukać w necie. Jak ktoś nie mieszka w południowej Polsce to jak najbardziej ma to sens. Sam jestem z Krakowa, śniegu w mieście nie widziałem od 2 lat chyba (dłużej niż parę godzin). Myślałem o wielosezonie ale odpuściłem przez częste wypady w góry. Jak Mikołaj jest z wielkopolski to myślę, że spoko opcja, choć sam jestem ciekaw jak te konkrente opony się sprawdzą.

W punkt Michu. Zima na krótkich dojazdach do pracy oraz w mieście raczej mnie nie zaskoczy. Ostatni raz śnieg przez dłużej niż parę godzin widziałem 3 lata temu. To nie jest auto do dalekich tras na urlop.

• Zasłużeni forumowicze