Skocz do zawartości

Papierowa książka serwisowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo wszystkie nowe modele BMW mają całą historię serwisową zapisaną w formie elektronicznej w samochodzie/kluczyku.

Przypomniałem sobie jednak, że podczas odbioru auta ktoś mi wspomniał, że jak chcę to w ASO mogą mi wydać papierową wersję.

Moje pytanie czy warto się w to bawić? Czy forma elektroniczna książki to już standard i nie ma się co osłabiać?

Opublikowano
Ja sobie podarowałem, przy pierwszej wymianie oleju (tej po dotarciu) wpisali mi to w historię pojazdu co widzę w statusie pojazdu więc jest super.
Opublikowano
  • Autor
No ja też się w to nie bawię, a pierwszą wymianę oleju po dotarciu i tak mam w systemie – ale w aucie akurat poprosiłem o nie kasowanie interwału. Wychodzi na to, że nie ma co się osłabiać z papierową książką.
Opublikowano
Mi tez nie skasowali interwalu i biegnie normalnie od nowosci ;)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś wie od kiedy można podejrzeć elektroniczną książkę?

Widziałem trzy różne F30, wszystkie z 2012 i w dwóch z nich nie mogłem odnaleźć książki w komputerze (wszystkie miały dużą navi)

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Chyba od 2013 r. widać. W X1 też nie widzę a w 4ce widzę :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Ja tam założyłem też papierową, nic to nie kosztuje, a zawsze będę miał historię w idrive i potwierdzoną książką z pieczątkami, przy sprzedaży może mieć to jakieś znaczenie, w PL papier i pieczątka dalej trzyma się mocno.
Opublikowano
w PL papier i pieczątka dalej trzyma się mocno.

W umysłach kupców Ocatvii i Passata na pewno, ale raczej nie w miarę świeżego BMW :)

Opublikowano
Mi się ostatnio w menu pojawiła historia serwisowa, wcześniej tego nie miałem, więc chyba jakaś aktualizacja wyszła. Było to gdzieś przy statusie samochodu, tam gdzie pokazuje za ile co wymienić.
Opublikowano
  • Autor

A gdzie trzeba wejść żeby to zobaczyć? U mnie nic nie widzę, a mam z tego co wiem najnowszą navi (nbt2)?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A gdzie trzeba wejść żeby to zobaczyć? U mnie nic nie widzę, a mam z tego co wiem najnowszą navi (nbt2)?

Status pojazdu i historia przeglądów. Pojawiło się to dopiero po pierwszej wymianie oleju i filtra po dotarciu. Pokazuje przebieg, date, kod dealera. Powinieneś to miec bo masz świeższe 4er od mojego. Z tego co pamiętam to już wymieniałeś olej wiec powinno byc widoczne chyba, ze nie wpisali tego w historie o co ja poprosilem.

Opublikowano
  • Autor

Status pojazdu i historia przeglądów. Pojawiło się to dopiero po pierwszej wymianie oleju i filtra po dotarciu. Pokazuje przebieg, date, kod dealera. Powinieneś to miec bo masz świeższe 4er od mojego. Z tego co pamiętam to już wymieniałeś olej wiec powinno byc widoczne chyba, ze nie wpisali tego w historie o co ja poprosilem.

Faktycznie, prosiłem żeby nie wpisywać. W przyszłym tygodniu jadę na pierwszą wymianę w ramach Service Inclusive, może się pojawi :)

Opublikowano
  • Członkowie klubu

W umysłach kupców Ocatvii i Passata na pewno, ale raczej nie w miarę świeżego BMW :)

Z drugiej strony pewnie niedługo z serwisami w pamięci pojazdu będzie jak z przebiegami na allegro. Klik, klik i po robocie. A z pieczątkami trzeba się troche namęczyć. Mam to u siebie od roku i papierowej nie zamierzam wyrzucać.

Opublikowano
  • Autor
Kurczę, byłem na serwisie olejowym i dalej nie widzę... Pod maską też zapomnieli zmienić karteczki... :duh:
Opublikowano
Dziwna sprawa jak nadal nie widzisz, mi w BMW Sikora przy pierwszej wymianie po dotarciu pokazał tę opcję doradca.
Opublikowano
  • Moderatorzy

Z drugiej strony pewnie niedługo z serwisami w pamięci pojazdu będzie jak z przebiegami na allegro. Klik, klik i po robocie. A z pieczątkami trzeba się troche namęczyć. Mam to u siebie od roku i papierowej nie zamierzam wyrzucać.

Moze i tak ale co z tego ze ktos zhakuje kompa skoro nie bedzie sie to pokrywało z danymi w bazie BMW..

Opublikowano

Raczej się nie da tego obejść, po każdym włożeniu kluczyka do czytnika w aso stan się aktualizuje. A jak masz tele service to można nawet z samochodu.

Ale i tak wypełniam papier, może ktoś z octavii będzie się chciał przesiąść do cabrio ;)

Opublikowano
Do nowej X1 juz nie ma papierowej książki ;(