Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hej. Po braku prądu owszem szyby trzeba zaprogramować. Po kolei każda szybę panelem kierowcy musisz opuścić trzymając cały czas przycisk i po opuszczeniu trzymać go jeszcze przez chwile. To samo z podnoszeniem tzn podnosisz i trzymasz przez chwile przycisk.

No ale z tego co ty piszesz to tobie wogole ten panel nie działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie w kostce wchodzącej do panelu sterowania zdiagnozowano...na 1 i 2 pinie dochodzi prad na 3 brak a na 4 jakies 0,2...czy tak powinno byc czy na kazdym powinien byc prad? a w slupku wydaje sie wszystko ok...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
potwierdzam jeśli macie problem z elektryką (szyby + lusterka) trzeba zdjąć boczek od kierowcy 5 śrub go trzyma i zatrzaski. dostać się do lusterka i je odłączyć :) po problemie. już wczoraj nie chciało mi się ćwiczyć z rozkręcaniem lusterka żeby dostać się do jego wnętrza i mechanizmu który mógł robić problem chyba trzeba zdjąć obudowę od wewnątrz, ale tak jak piszę za dużo roboty :) cała akcja odłączenia ze złożeniem około 30 min.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tez to przerobiłem, po zakupie nie działalo mi lewe lusterko, zdjałem boczek, a tam juz turecki niemiec odlaczyl ktorys z przewodow chyba plusa i przeciagnal go az od grodzi na nowo.

W mechanizmie lusterka jeden z silniczkow siada i powoduje zwore co odlacza panel. Odlaczas lusterko lewe kierowcy i panel od razu ozywa i dzialaja wszystkie szyby itd. ( bolążek tego modelu)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam , jestem nowy , od 1,5 roku posiadam e83, mój problem to nie składające się prawe lusterko w , do tej pory wszystko było ok , auto stało 2 tyg w garażu ze złożonymi lusterkami , gdy wyjeżdżałem rozłożyło się tylko lewe , próbowałem składać i rozkładać kilkukrotnie ale działa tylko lewe , mało tego w prawym przestała działać także regulacja szkła , czyli prawo , lewo , góra , dół , pomoże ktoś , pozdrawiam.
Opublikowano
Panowie ostatnio miałem identyczny problem. Chciałem odpalic auto a tu nagle złożyły się lusterka i zamknęły drzwi. Odpaliłem następnie z niego pojazdu i chciałem rozłożyć lustra to jedynie otworzyło się z lewej strony. Szyby nie działały wg z panela kierowcy. Potem zamykalem pojazd następnie otwieralem z pilota a lustra wariowały. Nie chciały się otwierać. Myślałem że problem jest w panelu bądź w module komfortu. A problem był spowodowany słabym akumulatorem. Doładowałem(prostownikiem) wszystko jest wporzątku.
Opublikowano
Witam , wczoraj byłem u swojego mechaniora i ni z gruchy ni z pietruchy lusterka same z siebie zaczęły "głupieć" ale po kilku zacięciach rozłożyło się i prawe , nawet sterowanie szkłem wróciło , dodam że aku ma 8 miesięcy , mechanik stwierdził że prawdopodobnie pierdzielić zaczyna moduł , wiem jedno , nie będę składał już lusterek żeby się nie denerwować. Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No i wyszło szydło z worka...odpiąłem kabelek od lusterka kierowcy i wszystko działa!!! (no poza tym lusterkiem)

Muszę wymienić cały silnik lusterka czy może jest na to jakaś rada??

gdzie kupic ten slimak z tasma?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,też mam problem z niedziałającymi szybami i lusterkami.Jeden dzień samochód stał pod chmurką,padał deszcz i przez szyberdach woda wlała się do środka.Było tego dość sporo bo cała wysokość i nawet więcej tego styropianowego wypełnienia pod nogami pasażera z przodu.I od tego czasu problemy z działaniem i niedziałaniem lusterek i szyb.Wysuszyłem dokładnie miejsce zalania i postanowiłem wymienić moduł komfortu,tak mi doradzono.Więc zakupiłem moduł,zakodowałem i super działa wszystko.Ale do czasu nie cały rok i taka sama sytuacja.Działa nie działa a lusterka żyją swoim życiem,samoistnie się składają i rozkładają podczas jazdy.Zastanawiam się czy zaś padł moduł jak tak to dlaczego,sytuacja z wodą nie miała już miejsca.Wszystko suche i czyste.Może doradzicie gdzie szukać ewentualnej przyczyny.Po prawej stronie na progu pod nogami pasażera jest takie cudo przykręcone,było to całkowicie zalane.

http://i66.tinypic.com/2n700fl.jpg

Od czego to jest,może to robić jakieś problemy?Jak ma ktoś jakieś sugestie od czego zacząć byłbym wdzięczny z elektryką samochodową nie jestem jedna ręka,teraz muszę jezdzić z wyciągniętym bezpiecznikiem od lusterek i szyb.Działa tylko szyba przednia od pasażera.Aha i jeszcze jedno,miałem podpięty komputer u kumpla,nie było żadnego błędu z tym problemem,ale to był program AUTOCOM,a do inpy nie mam dojścia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To kable masowe przykręcone do karoseri. Muszą mieć dobry styk z gołą blachą. Jak śruba jest dobrze dokręcona to będzie git.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Ktoś coś jeszcze w temacie tego panelu po stronie kierowcy?

U mnie taki przypadek, że jadę i naraz otwiera mi się okno pasażera, to próbuję go zamknąć na panelu kierowcy ale nie działa - nic nie działa!

Dzień wcześniej uruchomiłem składanie lusterek i zadziałało poprawnie w dwie strony, okno też zjechało w dół i w górę.

Dzisiaj nie działa cały panel, nawet nie świeci.

Dostaliśmy się do drzwi, odpięliśmy samo lusterko z kostki - nie działa

sprawdzona kostka w słupku jak i na oko kable- nic, raczej ok

odpięliśmy nawet taśmę w samym lusterku i też zero kontaktu.

Próba otwarcia z kluczyka - działa, wszystkie okna schodzą w dół - niestety wracają wszystkie prócz tego od kierowcy.

Na szczęście mechanik podniósł ją za pomocą komputera, który nie wykazał błędów... WTF???

Nie mamy pomysłu, no może sam moduł trzeba by podmienić z innego auta i sprawdzić czy to on nie bruździ :)

Na razie jutro mam jechać na szroty i poszukać na wpięcie innego... ktoś ma jeszcze może jakieś pomysły?

Poprawka, panel świeci ale dalej nie reaguje nadal :(

Tak na chłopski rozum to sygnał o ile jest na panelu nie dociera chyba do przekaźników, bo te zadziałały jak poszedł sygnał z komputera.... ale ja się nie znam :(

kolejny edyt:

wczoraj postało auto na słońcu i względnym cieple (+5*C) ... efekt... pojawiła się podświetlona kontrolka na szyb i panel działa. Czyli wnioskować należy, iż jest on raczej sprawny i wszystko raczej działa tylko gdzieś dostaje wilgoci i robi takie psikusy? Czy panel umiera skokowo?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie dzialaly mi szyby i caly modul ster lusterkami i szybami po stronie kierowcy (blacharz zglaszal taki problem, gdy robil mi auto)

Blacharz odpial wtyczke od lusterka (po moich radach z forum)kierowcy i na razie mi wszystko dziala, oprocz tego lusterka

Wymienic mam lusterko ?? Czy modul/tasme ?

Auto bylo u blacharza, jak je dbieralem mialo slaby aku

Moze to jest powod (rozladowany aku) i nie musze nic wymieniac

Tylko gdy teraz juz mam podladowany aku ..moze wszystko wroci do normy

Co o tym sadzicie

Doradzcie prosze

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Może w ostatnim czasie ktoś znalazł jakieś jeszcze rozwiązanie problemu. Nie działa mi panel w drzwiach kierowcy, włączniki szyb w pozostałych drzwiach działają. Odpinałem lusterka po obu stronach, czyściłem styki w kostkach i nic panel nie działa :-(

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano

Witam

miałem dokładnie to samo, okazało się że lusterko zrobiło zwarcie.

rozwiązaniem u mnie była wizyta u elektronika który stwierdził że przez zwarcie coś się zablokowało w module komfortu (odblokował)po czym wymiana wnętrzności w lusterku i wszystko działa

mam nadzieję że pomogłem.