Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Coz pewnie zajezdziles swoja bunie :D . Podaj wiecej konkretow kiedy, co czy nagle czy na gazie itd itp to ktos pomoze. A w miedzyczasie jak bedziesz czekal na odpowiedz to poszukaj na forum bo sporo takich tematow bylo ;)

Pozdrawiam
Opublikowano
co mam podać? po prostu wsiadam jadę i nic.......duszę i słabo........, spala tyle samo co kiedyś ,silnik się nie grzeje, moze to szerokie opony? niedawno zmieniłem, 235 r 17 4szt.?
Opublikowano
Witam

Z tym rozmiarem opon to grubo dales........

Przy twoim silniczku :duh:

no faktycznie silniczek............ w sumie masz rasz rację 150 kucy to nic......., opowiesz mi coś o swojej rakiecie :lol:

Opublikowano
No ale panowie nie pitolcie że gościu nie może jechać bo se wsadził 235 oponki!To nie ma znaczenia chyba że ci ocierają o budę i kupe dymu robią,he he!tzn.bećki lekko mułowate są w niskim zakresie obrotów,one ładnie "zbierają" sie tak od 3000obr/min,spróbuj i napisz jak ciągnie w zakresie 3000-5000.jak dupowato to pewnie głowiczka,he he.pozdro.
Opublikowano

Witam

Kolego Marceli Szpak mam silniczek o ponad 40 kucykow mocniejszy i nie uzywam takich opon...

Zreszta fakt faktem, ich wielkosc troszke jednak wplywa na to czy auto sie zbiera czy nie, opory toczenia tez swoje robia nie wspominajac juz o naszych drogach...

Dla mnie mozesz wsadzic sobie nawet 255/18'' - nic mi do tego...tyle ze na 215/16'' kazda inna becia z takim samym silnikiem jak twoja wysadzi cie w powietrze...

Pozdrawiam

2FST4U
Opublikowano

Witam według mnie to przyczyna leży po innej stronie może srawć pompe paliwa czy ładuje dobre ciśnienie.Sprawdz koniecznie filtr paliwa bo jak go nie wymieniałeś to napewno jest strasznie brudny.To może być główna przyczyna utraty przyśpieszenia.Szerokość opon nieznacznie wpływa na prędkość. Wiadmo że czym szersza opona tym większe tarcie ale zarazem większa przyczepność i złużycie paliwa. :twisted:Ja jeżdze 525i 24v 192km na 225/55/17 i jest dla mnie akurat.Napisz przedewszystkim od kiedy to się zaczeło czy od momentu kiedy wsadziłeś te oponki czy może wcześniej.

Pozdrawiam

Opublikowano
hmm, cięzko mi określić ale wiem, że już przyśpieszenie było nie te, kiedy miałem węższe opony...... czasami autem szarpie, brak wtedy płynności ruchu, i to wtedy kiedy jest zimny..... ale przyspieszenia brak nawet wtedy kiedy rozgrzany....
Opublikowano
Sprawdz ten filtr paliwa :!: i ciśnienie na pompie może poprosty nie dostje paliwa odpowiedniej dawki albo jeszcze jedno może być sonda lamda.Skoro szarkie i niejeździ płynnie.
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...