Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem BMW E92 ale niestety ma tylko wejscie AUX ale nie ma USB...

http://www.a-tack.net/products/__dual_aux/e90_after.jpg

Powiedzcie mi czy jest jakaś alternatywa? Zmieniarka czy coś ?

Jest męczące nagrywanie płyt.. USB jest zdecydowanie wygodniejsze...

Nie mam też radia z bluetooth a to też by pomogło :?

Opublikowano
Zawsze możesz doposażyć swoje auto w USB, ale żeby podać Ci szczegóły to musiałbyś albo więcej napisać o wyposażeniu swojego auta, albo podać VIN.
Opublikowano

Rozmawiać też się powinno dać, no ale taki adapter to opcja budżetowa.

Jak stać Cię na wydanie 2000-3000 zł. to wymiana na CIC z HDD było by najlepszym wyjściem i do tego Logic 7 za kolejne 3000 PLN i na car audio nie powinieneś już narzekać. ;)

Opublikowano
Nie nie nie będę wydawać tyle kasy... Mój VINW: BAWA710X9J012661

W Twoim przypadku jeśli chciałbyś mieć wszystko w oryginale, to masz dwa wyjścia:

1) Doposażyć w $644 (Instalacja telefonu komórkowego z bluetooth plus światłowód z pętlą) oraz doposażenie w $6FL (Złącze USB/Audio)

2) Wymiana radia professional CD na nowszy model z wbudowanym bluetooth oraz USB plus doposażenie w antenę bluetooth, mikrofon oraz gniazda USB/AUX

Opublikowano

A jakie to są koszta?

A samo bluetooth nie wystarczy ? Wtedy łącze się z telefonem komrókowy i wtedy mogę sterować muzyką za pomocą przycisków + rozmawiać przez telefon.

A jak się wkurze to kupie taką ramkę i wrzuce takie same radio bo mam 2 drugim samochodzie. Nie wygląda najlepiej ale co zrobić...

http://audiocar.home.pl/FOTO/X/X-40.173/RAM-40.173_04_resize.JPG

Opublikowano

W aukcji jest napisane.

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZACHOWANIA FUNKCJI STEROWANIA Z KIEROWNICY

TRZEBA DOKUPIĆ SPECJALNY MODUŁ-INTERFEJS DOSTĘPNY NA INNEJ NASZEJ AUKCJI

No niestety tak to już z BMW jest "albo grubo(kosztownie) albo wcale"

Ja jeżeli decydował bym się na wywalenie fabrycznego radia to na pewno nie zrobił bym tego tylko dla USB i Bluetooth. W takim przypadku to dodatkowo wzmacniacz musiał by trafić na pewno, by zagrało to wszystko lepiej niż teraz na fabrycznym. Do tego dodatkowe głośniki wysokotonowe i wymiana suba pod siedzeniami.

Z VINu wynika że masz PDC z tyłu, nie wiem czy po wymianie radia nadal będziesz słyszał gong w głośnikach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jest jeszcze Dension który śmiga po światłowodzie i wtedy 100% działa. Można coś dobrać, robiliśmy juz kilka takich aut.
Pozdrawiam !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jak to wygląda w wypadku CIC-a, mam AUX w podlokietniku a USB oczywiście w schowku.

Muszę dokładać jakiś modul, zasilanie i kable do zasilania czy kabel idzie prosta z CIC-a do podlokietniku?

Co z wejściem AUX zostaje dalej z funkcja czy zamieniam je na USB?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A jak to wygląda w wypadku CIC-a, mam AUX w podlokietniku a USB oczywiście w schowku.

Muszę dokładać jakiś modul, zasilanie i kable do zasilania czy kabel idzie prosta z CIC-a do podlokietniku?

Co z wejściem AUX zostaje dalej z funkcja czy zamieniam je na USB?

USB w podłokietniku dla CIC jest dostępne tylko w połączeniu z MULF2 High lub COMBOX. Jesli masz Bluetooth to musiałbys sprawdzić jaki moduł posiadasz. Jesli nie masz to tak samo jak kolega tematu musiałbys doposazyc w brakujące moduły i wiązki w zależności od wyposażenia swojego auta. AUX występuje zawsze w dwóch wariantach

1) samo AUX

2) z USB czyli USB/AUX

Samo USB nie występowało

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam TCU 1.5 ale tam wszystkie wejścia zajęte :|

Czyli pod wolne wejście w CIC-u nie da rady tak jak USB do odparowania danych :( ?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam serdecznie , Panowie podepnę się do tematu :D Mam e92 - 2007 rok , mam radio + dvd i chyba 8 glośników bynajmniej tyle widzę :shock: :oops:( Bluetooth też jest ) Nie mam zmieniarki na płyty a w podłokietniku tylko AUX , da się u mnie np.Dokupić oryginalną zmieniarkę albo np. Wrzucić do podłokietnika USB/AUX ?