Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Rorząd ustawiony, wszystko złożone tak jak powinno być, rozrusznik sprawny na 200%, iskra jest, pompa paliwa działa, a silnik nie odpala i chodzi przy odpaleniu jakby w ogóle nie miał tłoków.

Na filmie jest pokazany dźwięk. Prosze o pomoc bo już nie mam nerwów do tego autka...

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Też tak miałem czasami. Odpalam auto z wduszonym pedałem sprzęgła i raz kiedyś potrafił tak zrobić jak u Ciebie na filmiku, za drugim podejściem odpalał bez problemu. Może u mnie się tak działo bo miałem wyjechany akumulator, albo rozrusznik się kończy, nie wiem, zmieniłem ostatnio aku na varte 61ah i jak na razie wszystko gra. U Ciebie na filmiku za drugim podejściem aku już chyba padało, prawda?
Opublikowano

Witaj,

Sęk w tym, że ja mam skrzynie automatyczną i nie mam jak wdusić sprzęgła ;/ Akumulator padał, ale próbowałem odpalić z aku 100 Ah i było to samo

Opublikowano
To wina rozrusznika:) Mój kumpel jeździ z tym już z rok i kręci z pół godziny zanim załapie i odpali :) Bendix do wymiany! :)
Opublikowano

hahahahahahaahaha

po prostu rozrusznik nie kręci silnika tylko sam siebie.

Masz do naprawy rozrusznik a dokładnie jak kolega wyzej napisał.

Silnik chodzi bez tłoków :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szukam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja akurat nie mam dzwieku na komputerze, ale skoro inni mowia ze rozrusznik to rozrusznik, mialem to samo, raz lapal raz nie, w koncu calkiem odmowil posluszenstwa, i musialem wymienic cale szczescie mialem juz kupiony.. gdybys potrzebowal jakiejs pomocy co do wymiany to pisz... zarezerwuj sobie min. 5 godzin, mi to zajelo okolo 4.. nie potrzeba podnosnika, trzeba tylko narzedzi :) i jakiegos piwka :) noi oczywiscie rozrusznika, ja kupilem regenerowany za 440zl bodajze..