Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie, może ktoś ma jakieś info. Ile jest E30 335i w Polsce? Raz się bujałem takim czymś. Wrażenia były pospolite. Myślałem, że to będzie większa rakieta. Bardziej wariacka, mniej przewidywalna od 2.5 i tyle. Może przez to, że miała gaz. Koleś z Poznania zrobił jej swap'a i wrzucił silnik od E32 735i.
Opublikowano

Tą którą ja widziałem, to był 4drzwiowy sedan. Czarna, na nawet ładnych felgach z rantem. Podobno przerobiona z 320i rocznik 1989. Ciekawe czy jeszcze jeździ :doh: Bez szpery to tym chyba ruszyć się nie da :mrgreen: Tylko po co ten gaz :mad2: Jaka może być wartość takiego autka :?: Zaje...fajna :D byłaby E30 325i z silniczkiem od E36 M3 po 95r. :twisted2:

Ciekawe, czy poniżej 5s. do 100km/h można byłoby tym zejść. Taki pocisk na kozaków w nowych furach, w chromikach :mrgreen: Coś na wzór E36 340i 4.4 Alpiny 333KM albo E46 M5 Hartge. Co największego i najmocniejszego udało się wrzucić do E30 :?: Kiedyś widziałem ( niestety tylko fotkę) E30 V12 :!: :shock:

Opublikowano
Co największego i najmocniejszego udało się wrzucić do E30 :?: Kiedyś widziałem ( niestety tylko fotkę) E30 V12 :!: :shock:

Podobno w Szczecinie ktoś "robi" E30 z V12 na dwóch turbinach :D

Mój kolega ma E30 z motorem 2,5 24V, szperą i gwintowanym zawieszeniem. Bardzo fajne auto :D i moim zdaniem do zabawy i nie tylko w zupełności wystarczy.

Opublikowano
Slyszalem ze V12 w e30 nie do konca sie sprawdza. Silnik jest zbyt ciezki i powyzej 100km/h ciezko sterowac autem :doh: Ale silnik zacny :D
Opublikowano
O tak :modlitwa: Tyle, że tak przerobione auto, to nadaje się chyba już tylko do dragów. Jakby było mało, to jeszcze 2 turbiny wrzucili :!: Na jakich oponach jeździ ta 350i:?: Wiecie coś więcej o tym silniku V12 Biturbo :?:
Opublikowano
O tak :modlitwa: Tyle, że tak przerobione auto, to nadaje się chyba już tylko do dragów. Jakby było mało, to jeszcze 2 turbiny wrzucili :!: Na jakich oponach jeździ ta 350i:?: Wiecie coś więcej o tym silniku V12 Biturbo :?:

W sumie to nie wiem nic o tej maszynie ale jutro prawdopodobnie będę się widział z kolegą który mi o tej akcji wspominał i postaram się dowiedzieć więcej choć moim zdaniem to sztuka dla sztuki.

Lepiej chyba zainstalować podkręcony motor 2,5 24V, lekko odchudzić auto i wtedy nawet E36 w M-ce nie straszna :D ... przy odrobinie umiejętności oczywiście...

Opublikowano

Kiedyś mój staruszek miał coś takiego. Oczywiście 325i po tuningu w Niemczech. To był dopiero szatan. Sprowadzona z Monachium, cała zrobiona u tunera na zamówienie :modlitwa: :modlitwa: Wrażenia z jazdy o niebo lepsze jak tą 335i. Dlatego taki trochę zawiedziony byłem nią. Rzeczywiscie chyba lepiej podkręcić silnik, niż wrzucać jakiegoś potwora wielkiego.

Masakra :modlitwa:

http://www.metacafe.com/watch/40935/bmw_from_hell/

Opublikowano
Witam. W lipcu 2004 na 1/4 mili w Poznaniu miała startować e30 v12. niestety zgasła i nie mogli jej odpalić. Chłodnica nie zmieściła się przy silniku i była zamontowana w bagażniku. Mam nagranie vhs . Reprezentowała HOUSE OF TUNING.
Opublikowano
Ta beemka z House Of Tuning to byl jeden WIELKI Niewypal kolesie nie umieja takich rzeczy robic , nie wspomne juz o kierowcy ,ze troche mial zle pod kopula poukladane. Bylem w 2004 roku na tych zawodach w Poznaniu co startowala ta E30 i powiem tak - nie umieli przeniesc mocy na asfalt stala w miejscu i miala problem z ruszeniem a jak juz ruszyla to czywiscie przegrala. Ale to nic koles na jednym z zakretow chcial pojsc bokiem na butach z tylu cos kolo 300 albo i wiekszej szerokosci i dosyc mocno odstawione od piasty :mad2: :duh: i mial dachowanie :D :D :mrgreen: :duh: :mad2: :duh: -no ale coz nie kazdy jest.....

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano
była swego czasu do sprzedania w polsce E30 z motorem 5,0 była koloru niebieskiego i była konkretnie poszeżona. cena na traderze 50 tyś :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
przeciez tych 335 e30 jest od groma..w samej warszawie znam min 4-5 szt..m30b35 to tani silnik do swapa.moc 50 KM wiecej niz m20b25.dobrze znosi jazde na gazie a nawet powiedzialbym ze idealnie bo zagazowany wciaga nosem takie zwykle e30 325 bez gazu.faktycznie troche ciezki ale da sie przyzwyczaic na zakretach jak jest dobra niska i twarda zawiecha..kumpel z bloku obok mial taka w 4 furtkach, zagazowana wiec pol roku szalenstw na maxa.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam! A mam pytanie odnosnie swapu za 2.0 na 3.5, procz silnika i komputera, co trzeba jeszcze zmienic i na jakie problemu mozna natrafic?
Opublikowano

2,8 z E36 E38 E39 :mrgreen:

Moim zdaniem najlepszy na jednym z forum jest wlasnie taka przerobka pokazana jak dla mnie bomba no i ten silnik jest lekki :cool2:

moje modele
Opublikowano

1.5litra turbo BMW Williams 1200KM :twisted2: Napewno ma najlepszy stosunek mocy do wagi. :) Gorzej z trwałością. :( Ale na takiego swapa pewnie nikogo nie stać.

A co z przeróbkami E30 z silnikiem od E36 M3 3.2 321KM. Nie ma lepszego stosunku mocy do masy.