Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio nabyłem F11 530xD z 2013r. Piękna w xDrive i posiada ona w sobie fotele sportsize i teraz pytanko czy można je wymienić na normalne ? Są strasznie nie wygodne na długie trasy... Wiem że pytanie jest głupie, ale naprawdę nie należą do komfortowych ([BAD] boli) :D
Opublikowano

Jakbym miał już wymieniać to na komforty.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
a co najlepiej chyba kupić takie fotele i zlecić komuś kto ma pojęcie niż w serwisie taką operacje przeprowadzić ? :wink:
Opublikowano
Najlepiej poza ASO. Dużo taniej. Fotele też możesz kupić samodzielnie. I kolega ma rację, zmieniaj tylko na komforty!
Opublikowano
Tak będę chciał, tylko musze wyczaić jakieś komforty. Fotele są w pół elektryczne, chcesz to mogę zrobić zdj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko przy montażu komfortów będzie trochę przerabiania w aucie i dodatkowych kosztów. Jak włożysz zwykłe, to po prostu podłączasz i tyle. Usiądź w zwykłych i komfortach i porównaj czy warto.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

SportsiTze "NIEWYGODNE"? O mamma mia...!

Ja z kolei uważam, że to najlepsze fotele, jakie BMW robi do F10 (poza M-kowymi, których jeszcze nie miałem przyjemności testować). Komforty są tak miękkie, że się w nich zapadam. Fakt, można sobie guziczkami popstrykać, poustawiać, zagłówek powyginać, ale to wszystko jest za MIĘKKIE. Z kolei standardowy fotel ma za krótkie podparcie pod udami i nie obejmuje tak boków pleców, jak fotele sportowe. Dodam, że ważę 77kg, więc to chyba nie moje gabaryty sprawiają, że w komfortach się zapadam? ;)

Niesamowite, jak różnie można postrzegać te same przedmioty. Tak czy siak, powodzenia w poszukiwaniach nowych stołków!

m.

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No widzisz. A ja uważam to samo co założyciel tematu, że sportowe są kompletnie niewygodnie. Myślę, że jest to kwestia długości nóg a co za tym idzie pozycji za kierownicą. Mi się sto razy wygodniej siedzi w zwykłych niż sportowych. Komforty to już co innego. I to wbrew pozorom wg mnie czym dłuższe nogi, ale bliska pozycja za kierownicą, tym mniej wygodne są sportowe.
Opublikowano
No ja mam 195 cm wzrostu i waże ponad 100 kg ;) jestem normalny nie jakiś gruby i mi nie odpowiadają są zbyt sztywne, a po przejechaniu 700 km to tragedia ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przepraszam za pytanie - ale te fotele sportowe naprawdę nazywają się sportsize, czy może sportsitze?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przepraszam za pytanie - ale te fotele sportowe naprawdę nazywają się sportsize, czy może sportsitze?

Poprawiłem ;)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)