Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instrukcje na priv ?

Moduł fizycznie został wyjęty i wysłany do cdxa , on go naprawił i odesłał. I tyle .

Na elektronice się nie znam to nie pomogę.

Opublikowano (edytowane)
Instrukcje na priv ?

Moduł fizycznie został wyjęty i wysłany do cdxa , on go naprawił i odesłał. I tyle .

Na elektronice się nie znam to nie pomogę.

Spoko, nie chodi mi o twoj przypadek. Rozumiem, ze zostales poproszony o nie dzielenie sie informacjami na temat ceny naprawy.

Ja mowie o tym jak np. kolega G@welek napisal, ze da sie zrobic wiecej i na tym koniec... :mad2:

Edytowane przez mybeemer
  • 3 lata później...
Opublikowano

Odgrzewany kotlet :D

Mam zepsuty moduł objawy tj, brak poziomowania, skręcania, miga dioda zielona i błąd e519, więc na pewno moduł, teraz pytanie czy ktoś naprawiał go samemu jakieś wskazówki dotyczące naprawy?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Podobno trzeba wymienić diodę dwukierunkowa BAV70 w module AHL

IMG201902_qshwxpe.jpg

Edytowane przez Przemall
Opublikowano
Pytałem szklanej kuli powiedziała że tak. A tak na poważnie sprawdź miernikiem to będziesz wiedział czy wina diody.
Opublikowano
U mnie też wymiana diody pomogła ! ;) Aby być w stu procentach pewny należy ja wylutowac i dopiero sprawdzić miernikiem gdyż w układzie zachowuje się normalnie ;) ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo, koszt to kilka zł, warto zaryzykować.
Opublikowano
U mnie nie pomogła niestety. Najprawdopodobniej wysypał się też soft. Winkfp go nie chce ruszyć, chyba tylko reanimacja na stole wchodzi w grę.
Opublikowano
U mnie nie pomogła niestety. Najprawdopodobniej wysypał się też soft. Winkfp go nie chce ruszyć, chyba tylko reanimacja na stole wchodzi w grę.

No to jeśli wysypal się procek to już nic go nie uratuje :/

Sprawdź jeszcze kondensatory czy nie popuchniete

Opublikowano
Moge Ci podać namiar na osobę która naprawia szybko dobrze i tanio.

Nie ma takich osób.

jak_ustali_ceny_za_usugi-_do_tekstu.jpg

e61 530dA >> spacer.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Podepnę sie i ja pod temat .Wczoraj jak wracałem mrugał mi xenon w lewej lampie,dzisiaj po wyciągnięciu lampy i sprawdzeniu żarnika oraz przetwornicy i startera stwierdziłem że uwaliła sie przetwornica ale po podmianie z prawej na lewa stronę było to samo,odpalam ISTE i błąd 00A589 AHL komunikacja ze stepperMoterBox 1 zakłócona oraz drugi błąd 00932E LM system AHL uszkodzony jest to możliwe ze AHL sie az tak wysypał ? I pytanie za 100 punktów gdzie to ustrojstwo sie znajduje ? :oops:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak Ci się łączy z modułem AHL to nie jego wina, a już na pewno wymiana diody nic nie da. Ty masz problem z modułem SMC, najprawdopodobniej zamókł i przestał działać. Widzę, że jesteś z Krakowa, więc weź go zdemontuj i pisz mi PW. Jak tylko nie będzie bardzo zalany to jest szansa, że da się uratować.
  • 11 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No fajny filmik, nawet taki trochę śmieszny. Gość pisze i mówi, że naprawa prosta i w ogóle zrób to sam, a sprzętu ma za kilkanaście tysiaków. Potem ludzie próbują to lutować transformatorówką i moduł nadaje się na śmietnik.