Skocz do zawartości

E60 modul ahl naprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://i60.tinypic.com/13z8nc4.jpg

http://i49.tinypic.com/erz7kz.jpg

Brak komunikacji z modułem.Napiecie dochodzi na pin 1 na co jeszcze zwrócić uwage

Opublikowano
http://i60.tinypic.com/13z8nc4.jpg

http://i49.tinypic.com/erz7kz.jpg

Brak komunikacji z modułem.Napiecie dochodzi na pin 1 na co jeszcze zwrócić uwage

Mam ten sam problem, nie skręcają i niepoziomują się ,brak komunikacji z modułem ahl. Możesz zdradzić skąd masz ten schemat potrzebuję dostępu do schematów elektroniki w moim e 61 530d znam się na elektronice i mógłbym dużo sam rozwiązać.

Opublikowano
  • Autor
Sprawa jest dosyc powszechna,zamowilem modul z allegro i nei chodzil.CO musi byc zwalone w tym ukladzie.Schemat mam z disa tam gdzie wykonuje sie test tego ukladu
Opublikowano
  • Autor

Witam

Usterka naprawiona.Modul niestety nie da ie uratować trezba kupić(duzo jest uszkodzonych na allegrogo)Mozna zamowic albo 6934837 lub strszy 6934122.Pozniej zakodowac nsc na profilu expert bez podmiany man-trc.

Opublikowano
I co kupiłeś nowy ? 600 zł
Opublikowano
Możesz zdradzić skąd masz ten schemat potrzebuję dostępu do schematów elektroniki w moim e 61 530d znam się na elektronice i mógłbym dużo sam rozwiązać.

Trochę modułów jest w service manualu z Bentley Publishers, ale niestety podobno wszystkiego tam nie ma..

Opublikowano
Możesz zdradzić skąd masz ten schemat potrzebuję dostępu do schematów elektroniki w moim e 61 530d znam się na elektronice i mógłbym dużo sam rozwiązać.

Trochę modułów jest w service manualu z Bentley Publishers, ale niestety podobno wszystkiego tam nie ma..

Szkoda że nie ma tam naszych dieslów

Opublikowano
za stare auta :P Diesle jeszcze wtedy w USA nie były popularne :D
Opublikowano
Witam jest to do zrobienia ja zrobiłem więcej na pw.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Do kolegi G@welek 2 razy pisałem ale coś się nie odzywa,szkoda że nie chce podzielić się swoją wiedzą
Opublikowano
Do kolegi G@welek 2 razy pisałem ale coś się nie odzywa,szkoda że nie chce podzielić się swoją wiedzą

A co chcesz właściwie zrobić?

Opublikowano
Naprawić ten moduł bo mam uwalony. Może jest jakiś prosty sposób na jego naprawę .
Opublikowano
Naprawić ten moduł bo mam uwalony. Może jest jakiś prosty sposób na jego naprawę .

Z moim jak sprawdzałem w ista nie ma komunikacji z modułem też jestem zainteresowany naprawą.

I jeszcze jedno wczoraj jak myłem silnik to dotknąłem przez przypaded rozrusznika i pojawiła się iskra i od razu wywaliło mi błąd RUCKHALTSYSTEME ,może ktoś mnie pokieruje jak istą mogę to skasować

Opublikowano

Z moim jak sprawdzałem w ista nie ma komunikacji z modułem też jestem zainteresowany naprawą.

I jeszcze jedno wczoraj jak myłem silnik to dotknąłem przez przypaded rozrusznika i pojawiła się iskra i od razu wywaliło mi błąd RUCKHALTSYSTEME ,może ktoś mnie pokieruje jak istą mogę to skasować

Po prostu skasuj błędy, jak wchodzisz w listę znalezionych błędów to tam jest tam przycisk do kasowania. Co do modułu AHL sam jestem ciekaw co się z nimi dzieje, ale nie mam uszkodzonego do badań.

Opublikowano
Mogę wyjąć i wysłać do Ciebie. Jak coś to daj namiary na pw .
Opublikowano
  • Autor
Mi wydaje sie ze on uszkadza programowo.POmiezylem wszystkie elementy smd w miare mozliwosci. Porownywalem z sprawnym.I zostalo tylko uszkodzenie programowe.Mozliwe ze mozna go postawic na nowo jakims programem,tylko gra chyba nie warta świeczki jezeli używka kosztuje do 200 zł
Opublikowano
Już wyjąłem i wysyłam do kolegi cdxa .Używany też może paść . Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Opublikowano

Po prostu skasuj błędy, jak wchodzisz w listę znalezionych błędów to tam jest tam przycisk do kasowania. Co do modułu AHL sam jestem ciekaw co się z nimi dzieje, ale nie mam uszkodzonego do badań.

Weszłem w listę błędów i nie da się skasować wszystko inne skasowałem a to zostało

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolega cdxa naprawił moduł. Dzięki
Opublikowano
czy moglby sie ktos podzielic w jaki sposob naprawic/zdiagnozowac usterke w module? Po to jest forum zeby sie dzielic takimi informacjami. wiele osob chetnie skorzysta!!
Opublikowano
  • Autor
Prawda jest taka ze na tym forum nic się nie dowiesz.Jak bede mial chwile to zdiagnozuje dokładnie moduł po wskazowkach cdxa i z checia sie podziele info bo wlasnie po to jest forum,lecz w polsce to wszystko za kase,przykra prawda...
Opublikowano

Super dzieki za zrozumienie! :cool2:

Najbardziej mnie denerwuje jak ktos wysyla komus instrukcje przez PW po to by nigdy nie ujrzala swiatla... :duh: