Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

ktos ogarnie zdalnie iste p ?

istad dziala admin client widzi iste

po wybraniu sesji ista p wyskakuje wybranasesja zostanie zakonczona .

dziala przez ediabas

oczywiscie pod icom zdalnie lub mailowo .

kolega zaplaci

Opublikowano

ista p dziala

inpa tez dziala

wlaczajac ista d automatycznie wlacza sie reserve

diagnostyka znajduje vin i wyskakuje blad

Please check vehicle communication interface and vehicle ignition (must ...

macie jakies pomysly??

oczywiscie wszystko dziala pod icom

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam panowie mam problem z istap icom emulator. Otóż wyskakuje mi błąd przy próbie łaczenia z autem- (Cip) bład podczas inisjalizacji ediabas oraz inicjalizacja usług fachowych nie powiodła się.

O co może chodzić? Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najczęściej to dwie wersje ediabas, jak zainstalowałeś wcześniej standard tools 2.12 i Ediabas 7.3.0 i nie odinstalowałeś tej wersji , a zainstalowałeś nowy EDIABAS_7_3_0_5

to zupełnie inny instalator i powoduję podwójną instalację Ediabas.

Może być tez problem ze starymi sterownikami interfejsu K-dcan (najnowsze 2.10.00 http://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm )

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A co z instalacja net frameworków i visuala c++ win 7 ma to w sstandardzie reszte poinsstalowałem i ista p sie nie chce zainstalować pisze ze system nie spelnia wymagan. Cos pominalem ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co z instalacja net frameworków i visuala c++ win 7 ma to w sstandardzie reszte poinsstalowałem i ista p sie nie chce zainstalować pisze ze system nie spelnia wymagan. Cos pominalem ?

Aby były spełnione wymagania musisz mieć co najmniej 150GB wolnego miejsca na dysku C (większość zaczyna instalacje od 200GB instaluje system win 7 i wtedy na na instalacje pozostaje 175GB) to najczęstszy problem przy instalacji ISPI NEXT i system win 7 , 8 lub 8.1 3-4 GB RAM ... to podstawa

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam, a moze jest ktos kto zainstaluje wszystko na moim sprzecie? tzn wysyłam laptopa + kabelek i ktoś (za opłatą) wgra mi najnowszą iste z spolszczeniem? mam xp i win7 , inpa działa bez problemu ale nie mogę sobie poradzić z dis moze jednak wszystko sformatuje i ktoś mi wgra ? moze kolega Din76 byłby chętny? :) ogólnie chodzi tylko i wyłącznie o wersje e70 msv80.
Opublikowano

Aby były spełnione wymagania musisz mieć co najmniej 150GB wolnego miejsca na dysku C (większość zaczyna instalacje od 200GB instaluje system win 7 i wtedy na na instalacje pozostaje 175GB) to najczęstszy problem przy instalacji ISPI NEXT i system win 7 , 8 lub 8.1 3-4 GB RAM ... to podstawa

To lipa, zawsze muszę mieć pod górę. Akurat partycje C mam postawiona na dysku ssd 180gb

Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego lysy_23 jak masz icom emulator to po instalacji można przenieść cały folder ISTAP na inny dysk i działa, ale nie wiem jak icom , ale pewnie też używając loadera V4.2 lub V4.3 wyszukuje folderu ISTA-P i otwiera .
Opublikowano

Ważne info, najlepiej jak bym zrobił instalację ista na kopi tego windowsa na innym dysku C i późnej wrzucił. Albo na gołym win. Fizycznie ma on 168, a win z programami typu Tia Portal zajmuje na to chwilę 90gb. I nie mam tyle cierpliwości żeby to wszystko instalować od początku.

Wyjściem będzie chyba Acronis.

Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Znalazłem inne wyście Rheingold 3.51.13 Samodzielny / ISTA-P 3.56.3.002 z bmw ista-p loader v4.3 pobrałem i okazało że trzeba tylko w większości rozpakować na dysk D. Ediabas i dodatki już miałem przy instalacji kiedyś INPA Din76. Odpala się wszystko bez żadnych błędów. Nie sprawdzałem tylko na aucie ISTA d po angielsku ISTA P po polsku.

I teraz mam ten pakiet na dysku D, oraz starszą wersję Rheingold po polsku na C oraz jeszcze ISTA P i D na VMware :D :D :D :D :D :D :D :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz konkretnie , instalowałeś ista P 3.56 z instalatora ori z ISPI NEXT ,czy tylko rozpakowałeś i wkleiłeś ISTA P na dysk D i uruchomiłeś za pomocą loadera

- i czy instalowałeś ISPI NEXT ???

Opublikowano (edytowane)

Rheingold 3.51.13 Samodzielny / ISTA-P 3.56.3.002

Zainstaluj

Ediabas, Java, vcredist_x86, vs90_piaredist, Net Framework 4.5.1 lub wyższej.

Ustaw Rheingold:

Rozpakuj, takich jak D: \ Rheingold, rozpakować i skopiować SQLiteDBs w Rheingold \ SQLiteDBs \ uruchom RCleanerV4.1.exe Tools.

Uruchom D: \ Rheingold \ TesterGUI \ bin \ Release \ ISTAGUI.exe.

Jeśli zapytać licencji, wprowadź plik License.txt. Wprowadź numer 1 w ISIS, zignorować błąd.

Instalacja ISTA-P:

Rozpakować do katalogu głównego na dowolnym dysku, na przykład D: \ ISTA-P.

Uruchom BMW ISTA-P Ładowarka V4.3.exe Tools.

Konfigurowanie funkcji sieciowych w pliku tekstowym w folderze Narzędzia.

Obsługa serwisowa sprawdzane na x64, Win7 x64 i Win10 Win8.1 x64.

ISPI NEXT nie instalowałem

To na tyle :mrgreen:

Edytowane przez lysy_23
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
OK, podłącz pod samochód i zrób plan aktualizacji (tylko nie wciskaj akceptuj plan) i zobacz czy wszystkie funkcje działają i czy czyta samochód, to że się uruchomiła to nie znaczy że jeszcze będzie współpracowała z samochodem, ale sprawdź i daj znać ..
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie co robie nie tak? Pobrałem ISPI NEXT 3.47.10 + ISTAP 54.3 po instalacji wszystkiego nie mam folderu C:\Program Files (x86)\BMW\ISPI\Config. Stworzyłem go ręcznie wkleiłem 5 plików ale nadal wyświetla mi ekran logowania do ispi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie co robie nie tak? Pobrałem ISPI NEXT 3.47.10 + ISTAP 54.3 po instalacji wszystkiego nie mam folderu C:\Program Files (x86)\BMW\ISPI\Config. Stworzyłem go ręcznie wkleiłem 5 plików ale nadal wyświetla mi ekran logowania do ispi.

Zmień okulary

23) Kopiujemy pliki z Tools > \ Activates\ISPI Files\ wszystkie pięć plików i wklejamy tak jak na filmie do

C:\ProgramData\BMW\ISPI\Confing\Ilean\ISPI Admin Client\ wklejamy tutaj te pliki (folder ProgramData ukryty OPCJE FOLDERÓW/widok/ zaznacz pokaż ukryte pliki i foldery)

to nie jest folder Program files (x86) ale C:\ProgramData\ jest ukryta jak pisałem wejdź w mój komputer > Widok > opcje folderów > odznacz Pokaż ukryte foldery > Zastosuj > OK i masz ProgramData i tam wklej 5 plików do ispi next

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

cześć u mnie ista p działa włacza się jeszcze nie probowalem podpiac pod auto, ale ispi admin client kaze mi sie zalogowac a jak wlaczam ista d mowi ze

ATTENTION !!! This device has not been registered.

Please do it, before you launch the application.

win 8.1 64 bit wszystko robione z instrukcją jakoś sytem nie potrafi załapać tej licencji

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panowie.

Mam ochotę zainstalować samemu całe to oprogramowanie. Inpe znam od podszewki ale tutaj nie dokońca jestem pewien paru rzeczu:

1. Czy wersja instalacyjna jak z tego tutoriala to to samo co standalone? czy tak samo sie instaluje? wudaje mi sie ze nie - bo takowa sciaglem:

Rheingold 3.52.16.7z
Rheingold Standalone 3.52.32 (base files).7z
ISTA-P 3.57.1.003.7z

2. Co to jest ISPI NEXT? tam tez sa paczki z ista P i D - to jakies nowe środowisko dla ist? Instalujac to i to isty sa zduplikowane?

3. Posiadam I-COMA czy mousze instalowac ediabasa i te programiki do emulacji?

4. Czy ma ktoś torrenta dla tej paczki z tego linku:

http://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=7487&highlight=rheingold

Pozdrawiam.

Pozdrawiam i dziękuję.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Panowie.

Mam ochotę zainstalować samemu całe to oprogramowanie. Inpe znam od podszewki ale tutaj nie dokońca jestem pewien paru rzeczu:

1. Czy wersja instalacyjna jak z tego tutoriala to to samo co standalone? czy tak samo sie instaluje? wudaje mi sie ze nie - bo takowa sciaglem:

Rheingold 3.52.16.7z
Rheingold Standalone 3.52.32 (base files).7z
ISTA-P 3.57.1.003.7z

2. Co to jest ISPI NEXT? tam tez sa paczki z ista P i D - to jakies nowe środowisko dla ist? Instalujac to i to isty sa zduplikowane?

3. Posiadam I-COMA czy mousze instalowac ediabasa i te programiki do emulacji?

4. Czy ma ktoś torrenta dla tej paczki z tego linku:

Pozdrawiam.

Niestety nie możesz postępować według tej instrukcji ona jest tylko do ISPI NEXT ISTA D 3.47 i ISTA P 3.54.3

ISPI NEXT to taki pod system (jak windows dla innych programów baza) ale okazało się że można pominąć serwer ISPI NEXT ale niektórzy wolą mieć całość ...

ISTA D jest bez ispi next działa samodzielnie

ISTA P z loadera też działa samodzielnie

KSD nie każdemu się przydaje o wiele lepsze jest ETK z cenami (bez uwzględnionej marży serwisu)

oczywiście każda wersja dziala z ICOM

Opublikowano

Zajrzyj proszę do tego linka gość zainstalowane ma isipi i isty z tych właśnie paczek standalone.

Teraz używam icoma na wirtualnej maszynie ale to wolno działa mimo i7 i 8gb ramu.

A macie gdzies tutorisal jak sie instaluje standalone? To wyglada po rozpakowaniu jak zainstalowany program tylko jak to uruchamiac. Nigdzie nie znalazłem nawet szczątkowych opisów instalacji.

Pozdrawiam i dziękuję.