Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja w CIC nigdzie nie widziałem PDC VOL_... (a takimi opcjami powinno być oznaczone )

w radiach na ogół od jakiejś wartości wert_1 do WERT_10 co oznacza że można podłość za pomocą jakiejś komendy w idrive ( w radio zwykłym jest opcja -5 do +5 )

co do całkowitego wyłączenia głosu to też nie widziałem

CIC są takie opcje pdc

MACRO_PDC okno wyświetlania

MACRO_PDC_TOPVIEW

PDC_SENSOR_VORN - PARK DISTANCE CONTROL (PDC) FRONT SENSOR

PDC_SENSOR_HINTEN - PARK DISTANCE CONTROL (PDC) REAR SENSOR

PDC_DIRECTION - PARK DISTANCE CONTROL (PDC) DIRECTION

• Odpowiedzi 397
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grubo widze z tym kodowaniem... Nie takie Hop siup ani hop-hop... Pytanie moje to czy można coś zepsuć w trakcie kodowania i już tego nie odwrócić?

Jestem przed kodowaniem świateł dziennych z długich w e39 po lifcie (jeśli to ma znaczenie) i po tych instrukcjach skrzętnie przeczytanych nie ma we mnie już takiego zapału do tego. Jako, ze lubię mieć wszystko jak w oryginale, nie chce psuć żadnymi odkładanymi ledami czy wymiana ringów skoro można to zrobić bez ingerencji mechanicznej.

Programy mam już poinstalowane, kabel czeka z komputerem, tylko nie wiem co na to wszystko pacjent...

Opublikowano

Kodowanie to małe piwo. Nie jest takie straszne jak się wydaje.

Też miałem obawy, ale idzie spoko.

Gorzej z aktualizacją modułów... dopiero się do tego przymierzam.

mariumax

Opublikowano
Pierwsza próbę podejmę w sobotę, do tego czasu praca nie pozwala mi się tym zająć. Interesuje mnie czy niczego nie zepsuje robiąc pierwsza próbę złe
Opublikowano
Czytając temat, zauważyłem w tłumaczeniu, ze jest możliwość zrobić z kierunkowskazów dzienne. W poliftowych lampach e39 jest dość mocny kierunek i lepiej by to wyglądało moim zdaniem jak z długich robić drl. Jest taka możliwość w e39???
Opublikowano
Czytając temat, zauważyłem w tłumaczeniu, ze jest możliwość zrobić z kierunkowskazów dzienne. W poliftowych lampach e39 jest dość mocny kierunek i lepiej by to wyglądało moim zdaniem jak z długich robić drl. Jest taka możliwość w e39???

Ja wiem, że w e46 przed liftem jeśli aktywowało się DRL, to świeciły również delikatnie kierunki z przodu. Pewnie w e39 może być podobnie.

Opublikowano

US-kierunki przed Facelift

LSZ CI26-CI29

PROGRAMMPARAMETER_LSZ_1 bis PROGRAMMPARAMETER_LSZ_13

z "ECE" na "US"

LAENDERVARIANTE_LSZ

wert_02

SIDEMARKER_US

aktiv

US Kierunki po Facelift

LSZ od CI31 (CodierIndex)

SIDEMARKER_US

aktiv

GEDIMMT_BLK_BEGRENZ_LICHT

aktiv

DRL_DIMMUNG

wert_02

O to chodzi?

Opublikowano

US-kierunki przed Facelift

LSZ CI26-CI29

PROGRAMMPARAMETER_LSZ_1 bis PROGRAMMPARAMETER_LSZ_13

z "ECE" na "US"

LAENDERVARIANTE_LSZ

wert_02

SIDEMARKER_US

Jeszcze nie wiem, bo do tematu mam zamiar podejść w sobotę. Czy w tej konfiguracji świecą tylko przednie kierunki czy tylne postojowe tez?

US Kierunki po Facelift

LSZ od CI31 (CodierIndex)

SIDEMARKER_US

aktiv

GEDIMMT_BLK_BEGRENZ_LICHT

aktiv

DRL_DIMMUNG

wert_02

O to chodzi?

Sprawdzę dopiero w sobotę. Czy tu świecą tylko przednie kierunki, czy tylne postojowe tez?

Opublikowano
Znalazłem filmik, gdzie gość (chyba z Czech) pokazuje jak można włączyć bądź wyłączyć różne funkcje bez tego całego kodowania czymś takim jak BMW SCANER 1.4. Jest filmik na yt jak to pokazuje. Jest dość proste i graficznie rozwiązane to
Opublikowano
Znalazłem filmik, gdzie gość (chyba z Czech) pokazuje jak można włączyć bądź wyłączyć różne funkcje bez tego całego kodowania czymś takim jak BMW SCANER 1.4. Jest filmik na yt jak to pokazuje. Jest dość proste i graficznie rozwiązane to

Tak. Tylko chyba nowszych modeli już nie da rady...

Opublikowano
E39, 38,46 i pare innych ogarnia. Reszta jest dla mnie mało ważna bo mam tylko e39. Drogie to nie jest wiec zamowie w kraju kwitnącego ryżu i zobaczę co to warte
Opublikowano
E39, 38,46 i pare innych ogarnia. Reszta jest dla mnie mało ważna bo mam tylko e39. Drogie to nie jest wiec zamowie w kraju kwitnącego ryżu i zobaczę co to warte

No tak.Ale może przygoda Twoja na e39 się nie skończyć. INPA, ISTA i ten cały pakiet za free w necie, a interfejs grosze i wszystko ogarnia.

Opublikowano

No tak.Ale może przygoda Twoja na e39 się nie skończyć. INPA, ISTA i ten cały pakiet za free w necie, a interfejs grosze i wszystko ogarnia.

To moje trzecie bmw i trzecia piątka. Nowszych mieć nie zamierzam (przed aktualną e39 szukałem e34 ale żadnego godnego uwagi I spełniających moje wymagania nie znalazłem w odróżnieniu do obecnej e39). Nie ze względu na finanse tylko ze względu na gust. Uważam, ze wszystko po e39,38,46,53 to juz nie stare dobre bmw.

Po za tym inpe mam i jutro jadę próbować zakodować drl :wink:

Opublikowano

No i taką odpowiedź szanujmy :D

To nie tylko BMW.Można powiedzieć, że chyba większość marek się skończyła.

Miałem M40. Pamiętam jak kupowałem M54 i pisali, że to kupa gówna. Teraz mam N52. O nim też piszą, że to kupa gówna.

A ja jestem zadowolony z każdego, który miałem. Jak dbasz - tak masz i wszystko.

Opublikowano

Panowie... Chyba poległem. Próba kodowania NCS-em i NCS dummy świateł do jazdy dziennej. Robiłem wszystko wdg instrukcji z yt i wszystko było jak trzeba (jak na filmiku). Zaznaczyłem activ (wcześniej było nich activ) drl, wykonałem prace bez zamykania dummy i codieren było Ok.

Niestety świateł jak nie było tak nie ma.

Teraz kiedy wchodzę w NCS i chce przejsc z jakiegokolwiek profilu do ”codowania” to wyskakuje okienko CDG code (czy jakoś tak) i lipa, po kodowaniu