Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie działają funkcje dodatkowe typu e-mail czy SMS z Iphone.

Miałem IP6 iOS 8... i już się pozbyłem bo mnie to irytowało.

Xperia Z3 śmiga bez problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

IP6 iOS 8.1 nie działa streaming audio przez Bluetooth... :x

Soft z BMW oczywiście uaktualniony do najnowszej wersji... aczkolwiek mają "lekkie" spóźnienie, są na etapie iOS 7.1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
IP6 iOS 8.1 nie działa streaming audio przez Bluetooth... :x

Soft z BMW oczywiście uaktualniony do najnowszej wersji... aczkolwiek mają "lekkie" spóźnienie, są na etapie iOS 7.1

Przez USB Ci działa normalnie? Ja tak słucham na codzień z 5S, ale sprawdże na 6tce jak go Chińczycy poskladają dopiero,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przez USB normalnie, problem jest z Bluetooth.

To znaczy widać wykonawcę, pasek postępu utworu przesuwa się lecz nic nie słychać...

BMW w informacji o kompatybilności "lojalnie" uprzedza:

"Ograniczenie działania: At times, audio playback may not be heard. In this case please switch to a different audio source (i.e. radio) and back."

Niestety ten workaround u mnie nie działa...

Opublikowano
In this case please switch to a different audio source (i.e. radio) and back.

F10 i Iphone5 IOS7. Miałem podobny problem i przypadkiem doszedłem do tego samego rozwiązania - aż sam się dziwiłem, że tak możne coś w BMW "naprawić" :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wczoraj udało mi się "zmusić" iPhone6 do grania poprzez Bluetooth; to telefon żony, więc mam możliwość testowania tylko jak jedzie gdzieś ze mną :wink:

Trzy spostrzeżenia:

- dźwięk słychać, ale trzeba mocno podgłośnić (normalnie słucham tak na 25% głośności, tutaj trzeba było ustawić ponad 50% aby uzyskać ten sam poziom)

- nie działa przeskakiwanie do kolejnych/poprzednich utworów poprzez iDrive (zmianę utworów można dokonywać jedynie z poziomu iPhone)

- zdjęcie okładki/wykonawca&tytuł transferują się bez problemu

Opublikowano

iPhone z iOS 8.1

Dziala bez problemow : audio, dane

SMS - trzeba ustawic w iPhonie wymiane danych z podlaczonym urzadzeniem i dziala - ba nawet czyta smsy :) Pojawia sie kopertka obok zasiegu na monitorze - wtedy wchodzimy w tel. i wiadomosci.

Mozna ustawic dwa telefony jednoczesnie - jeden do rozmow drugi do audio.

Widzi tylko smsy otrzymane po zalogowaniu do samochodu. U mnie sie resetuje pamiec, u siostry pamieta kilkanascie ostatnich - nie wiem z czym to jest zwiazane.

Dzisiaj sprawdze czy maile tez.

UWAGA

Nie podlaczac iPhona z nazwą z polskimi znakami lub emotikonami w nazwie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
iPhone z iOS 8.1

Który iPhone, 5 czy 6...?

To jest funkcjonalność NBT (niezależna od telefonów).

Można poprzez Bluetooth podłączyć jednocześnie dwa telefony - przez oba można rozmawiać (oczywiście nie równocześnie) :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja ww. problemy odnotowałem z iPhone6...
Opublikowano
iPhone z iOS 8.1

SMS - trzeba ustawic w iPhonie wymiane danych z podlaczonym urzadzeniem i dziala - ba nawet czyta smsy :) Pojawia sie kopertka obok zasiegu na monitorze - wtedy wchodzimy w tel. i wiadomosci.

Widzi tylko smsy otrzymane po zalogowaniu do samochodu. U mnie sie resetuje pamiec, u siostry pamieta kilkanascie ostatnich - nie wiem z czym to jest zwiazane.

Dzisiaj sprawdze czy maile tez.

UWAGA

Nie podlaczac iPhona z nazwą z polskimi znakami lub emotikonami w nazwie.

Możesz powiedzieć gdzie ustawić "wymienne dane" w iPhone

Opublikowano

ustawienia -> bluetooth

na liscie urzadzen wyszukujesz wlasciwe ( w przypadku BMW jest to koncowka VIN)

tam jest komunikat podłączone/niepodłączone oraz literka i w kółeczku

klik na "i" i w opcjach "pokaz powiadomienia" na on.

W ustawieniach bluetootha BMW zaznaczasz przesyl danych.

Opublikowano

Kupiłem Xperie Z2 i działaja smsy, emaila. BMW Live i internet . Nie wiem jak uruchomić Appsy :( , auto posiada SA 6NR . Aktualizacja zrobiona.

Pomóżcie :mad2:

Opublikowano
TN-001.023.015-003.034 wersja oprogramowania, aktualizacja zrobiona i appsy z Sony Xperia Z2 dalej nie działają :mad2:
Opublikowano

Bo trzeba mieć dwa telefony :mad2:

Na iPhonie działają apsy, a na andrioidzie office :mrgreen:

Na iPhonie działają smsy - losowo. Zdarza mi się, że jeden łyknie a za 5 minut następnego już nie. W pamięci nic nie zostaje - w przeciwieństwie do androida.

Trzeba też w iPhonie ustawić powiadomienia na zablokowanym ekranie.

Tutaj jest wątek na temat

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=108&t=217339

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
w mojej F10 z Iphonem 5S smsy działają, maile niestety nie. Appsy działają i jest kilka bajerów np. M Laptimer
Opublikowano
Na Note4 działa wszystko :mrgreen:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Tak się dziwie po co Wam czytanie maili w aucie? No k... bez przesady. Co prawda nie mam jeszcze auta (jeszcze 2.5 miesiąca), mam IP 6 i nie wiem po co mi możliwość czytania maili w samochodzie. To już chyba zbocznie... :D
Opublikowano
Tak się dziwie po co Wam czytanie maili w aucie? No k... bez przesady. Co prawda nie mam jeszcze auta (jeszcze 2.5 miesiąca), mam IP 6 i nie wiem po co mi możliwość czytania maili w samochodzie. To już chyba zbocznie... :D

Maile to może i przegięcie. Ale odczytanie SMS jest przydatne....

Głowix