Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zakupiłem 318i Turing 143km Koła 17cali 225.

Przestraszyłem się trochę wysokim spalaniem.

Mianowicie: miasto 12l trasa 8,5l mieszany 9,7l.

Po podłączeniu adaptera obd elm 327 i skanie w torque wywaliło 2 błędy P0056 i P0160.

Pomocy

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj błędy z opisami, błędy sond rzadko kiedy oznaczają ich uszkodzenie, jak jest nieprawidłowa mieszanka wtedy też wyskakują błędy sondy, wystarczy np nieszczelny dolot.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Skąd jesteś?

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
też mam mniej więcej takie samo spalanie no może o litr mniej na wszystkim ale też tylko 118 koników, silnik m43
Opublikowano
Według mnie te spalanie nie do końca jest w normie, chyba że często go wysoko kręcisz. U mnie na 18 i z błędem vanosa ssącego (muł w niskim zakresie obrotów) w mieście pali 12-12,5, ale w trasie jakieś 7,5-8. Podane przez Ciebie wartości przy normalnej jeździe powinny być o ok. litr mniejsze.
Opublikowano
Przy jeździe stylem emeryta udało mi się osiągnąć 9,4 l sredniego spalani trasa/miasto 50/50 raczej nie kręcę wysoko bo oczy bolą od ekonomizera
Opublikowano
hmm sporo pali jak na 1.8. Ja mam 328i i pali mi 11.5 gazu w cyklu mieszanym. Masz szerokie kapcie jak na taki silnik, no i duza buda tez swoje robi. pozdro
Opublikowano
hmm sporo pali jak na 1.8. Ja mam 328i i pali mi 11.5 gazu w cyklu mieszanym. Masz szerokie kapcie jak na taki silnik, no i duza buda tez swoje robi. pozdro

tak to prawda te 1,8 to mają apetyt gw... nie jazda a spalanie :duh:

Opublikowano

Kolega ma n42b20 czli 2.0 a nie 1.8.

Opublikowano

Kolega ma n42b20 czli 2.0 a nie 1.8.

A mi wydaje się że zakładając temat wspomina o 318 tur. czyż nie tak :shock:

Opublikowano
gczarkowski1212, ale napisał 143 km, a tyle to ma 2.0 po lifcie o oznaczeniu 318. Jednak najbardziej istotna wypowiedź jest zawarta w poście wyżej, że sporo ludzi podających spalanie "nieco" mija się z prawdą. Sam producent podaje, że w trybie miejskim ten silnik pali 10,4l i mniej raczej jest ciężko osiągnąć.
Opublikowano
hmm 1.8is tez lubi sobie wypic:)) wyzylowane silniki tak pala niestety... parownywalne spalanie co 6 cylindrowcach ale jakie wrazenia z jazdy?? chociaz wiesz czemy tyle bali bo np ma 200km:)
Opublikowano
Sam mam 318i z m43 z gazem i zejście poniżej 10l/100km gazu jest praktycznie nierealne przy cyklu mieszanym. Jakoś nie uważam, że to dużo, auto trochę waży więc o 5-6 litrach można zapomnieć. Jednak zgadzam się z przedmówcami, lepiej kupić 328i lub 330i i cieszyć się jazdą ;)