Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem nie działają światła wstecznego i kurcze nie wiem co to może być?.

1.Żarówki są całe nie przepalone.

2.Wymieniona została skrzynia biegów wraz z czujnikiem przy okazji wypadającej jedynki i wymiana czujnika nie rozwiązała problemu.

3.Bezpieczniki wyglądają na całe

Macie jakieś pomysły co to może być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdż czy masz napięcie w kostce od świateł.

jak jest to należy szukać w lapie przyczyny, jak nie ma to zabawa po przewodach dalej....

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jest w zegarkach przewod dający 12v na wsteczne??
Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę , że winny jest LCM.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

pewnie chodzi o Reset nr.21 wątpię by ci to wsteczny ożywiło ale sprawdź,

jak nie wiesz o co chodzi to poczytaj o ukrytym menu

Opublikowano
Mam to samo od 4 lat,nikt mi tego nie ogarnal,kupilem go bez wstecznego,wymieniona skrzynia z automata na manual>Wiem tylko tyle ze trzba pokopac w sofcie ale byl kto tez tego nie zrobi :)W tym aucie wszelkie informacje przebiegaja przez moduly,rowniez jak wrzucamy wsteczny,informacja z czujnika plynie do modulu a ten poprzez zegary wysyla sygnal do swiatel.Kiedy na tym forum ktos opisal ten problem ale nie ma z nim kontaktu :( .pozostaje dobry magik od softu i nie Inpa tylko ten drugi dokladniejszy program,ktorego nazwy zapomnialem :) Ja sie juz przyzwyczailem choc jak sobie przypomne o tym to mam ochote to naprawic.Pozdro :)
Opublikowano
Zrobiłem ten reset zegarów, nic nie pomogło... muszę chyba odnośnie tych świateł wstecznego i bc poszukać dobrego elektryka od bmw w okolicach Katowic. Znacie kogoś takiego?