Skocz do zawartości

X5 - czy da się wprowadzić w poślizg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Myślę nad kupnem x5, 3.0d, oczywiści z automatem. Proszę o informacje czy ze względu na napęd na 4 koła + automa można tym samochodem pobawić się aby wprowadzac go w kontrolowany poślizg na ręcznym.

Nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku automatu..

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
hahaha, prowokacja czy zwykla glupota?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
  • Autor
Nazwijmy to zwykłą głupotą jeśli musisz to sklasyfikować ale pytanie było na serio (nie jeździłam nigdy na codzień samochodem 4x4 z automatem) i proszę o odpowiedź.
Opublikowano
  • Autor
Proszę o odpowiedź
Opublikowano
Wszystko się da, praw fizyki nie oszukasz. Ale czy to już/jeszcze będzie kontrolowane. Zobacz na youtube np pt.BMW x5 snow. Pozdrawiam.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A mi sie wydawalo, ze auta 4x4 kupuje się aby nie wpadaly w poślizg...hmm. Ale ok: Nie jestem zwolennikiem tego typu zajec w x5... Bokiem na wylaczonej kontroli trakcji polatasz sobie ze hej... na recznym z kolei nie polatasz wcale...
Opublikowano
pewnie ze się da, na śniegu :lol:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proponuje kupić dwie x5. Jedną zostawić na zalączonym hamulcu ręcznym. Osoba, która ma ochotę polatać, powinna pozostać w tym bmw.

Natomiast w drugą wsadzić innego kierowcę, który uzyskując odpowiednio dużą prędkość centralnie uderzy w bok pierwszego bmw.

Zapewniam, że boczny lot na hamulcu ręcznym niezapomniany. Wprawdzie jednorazowy, ale jaki poślizg będzie. Nawet na suchym asfalcie....

Opublikowano

bodek_wr DOOOOOBRE !!! :mrgreen: :cool2:

Oj trzeba spróbować :nienie:

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
odpowiedz jest taka da sie jak odepniesz pewien bezpiecznik i bedziesz mial/a sam tyl. jesli nie odepniesz ciezko bedzie. na sniegu da rade tak i tak :)
Opublikowano
zimą osobiście latałem bokami na wyłączonych systemach w poślizg też można wprowadzić dla chcącego nic trudnego :) wystarczy dłużej przytrzymać jeden magiczny przycisk :norty:
Opublikowano
Pytanie do p. damiane61lci - gdzie jest ten magiczny bezpieczniczek ? Da się go odpiąć na chwile bez szkody dla auta ?