Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bylem dziś i oglądałem. Miałem też miernik gr lakieru. Zaniepokoiło mnie że na prawie wszystkich drzwiach w górnych częściach gdzie jest to załamanie było od 200 do 500. Dół drzwi ok po 180. Klapa 200-250. Dach 180. Zderzak raczej malowany. Na dole łuszczy nie farba.

Silnik pracuje równo, nie kopci.

Nie jeździłem.

Okazało się ,że cena netto i trzeba doliczyć 23 %. Więc już sporo za dużo.

Pan sprzedający kompletnie niekomunikatywny bez chęci sprzedaży. Nic nie wie bo to syn ściąga itd.

Stan ogólny dobry. Zniechęcił mnie sprzedający, cena netto i grubość lakieru na drzwiach wokół.

A i lampy z przodu nie spasowane z maską idealnie ale to nie musi być nic złego.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Star sztuczka, cena netto - brutto :duh:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Ja się nie znam, ale się wypowiem. Kupiłem Takie Auto tylko rok 2007 r. Silnik 286 km w automacie.

Na początku była euforia, bo auto jest duże wszędzie wjedzie, jest to bardzo mocny diesel i oszczędny zarazem, świetnie się prowadzi, i w Mpakiecie wygląda super. Później się zaczęło. Tzn zaczęło się z własnego widzimisię. Kolektor, DPF, oleje w dyfrach, silniku, w xdrive, w skrzyni, coś tam w zawieszeniu, dobre opony letnie z homologacją BMW, zapas, odmy, termostatu, świece, sterowniki świec po prostu zrobiłem to co mi nie pasowało mimo, że tak naprawdę można było z tym jeździć. Każde auto jakie mam doprowadzam do perfekcji. Taka choroba. Jeżeli szukasz suva i lubisz marke BMW i przede wszystkim ją znasz, to jak się przejedziesz tym autem to jesteś już kupiony. Ja tak właśnie miałem. Wsiadłem przejechałem się i koniec - kupiłem. Nie żałuję w ogóle. Codziennie wsiadam do auta z uśmiechem na ustach. Od kwietnia 2019 zrobiłem prawie 10k km i auto nie zawiodło mnie. Marka BMW to specyficzne auta, jak się dba są bezawaryjne, koszty utrzymania są to nie YARIS. To moje trzecie BMW i powiem Wam jedno - każdy inny samochód jakim jeżdżę nie daję mi takiej frajdy z jazdy.

Aha, X3 jest bardzo nieprzyjemne w jeździe po nierównościach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Niestety, E83 jest twarde, szczególnie na felgach 19", które również przewidział do tego modelu producent. Ale za to z innymi suvami z tego okresu dobrze się prowadzi. Ja się do tego przyzwyczaiłem w mojej byłej X3 E83 i ta twardość mi nie przeszkadzała.

Zrobiłeś swojej duży pakiet startowy, ale za to teraz jeździsz bezawaryjnie i jesteś zadowolony. I tak powinno być.

Edytowane przez bart 328
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Nie jeździłem jeszcze niestety X3. Myślałem, że będzie miękkie. Miałem kiedyś freelancera na felgach 18 i był mega twardy.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja polecam poliftowe z n47 177ps w automacie. Po co ci 3.0d?
Opublikowano
Z tego co wiem to x3 nie jest najlżejszym autem więc czy ten silnik da radę ? Poza tym rozmawiałem z kilkoma osobami które mają pojęcie o samochodach większe niż ja i każdy powiedział jedno - jesli auto z tego rocnzika to tylko 3.0d.
Opublikowano
Z tego co wiem to x3 nie jest najlżejszym autem więc czy ten silnik da radę ? Poza tym rozmawiałem z kilkoma osobami które mają pojęcie o samochodach większe niż ja i każdy powiedział jedno - jesli auto z tego rocnzika to tylko 3.0d.

Kolejny z dylematów typu "ekonomia vs. dynamika i frajda z jazdy"...

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano

Kolejny z dylematów typu "ekonomia vs. dynamika i frajda z jazdy"...

Ja wcale takiego dylematu nie mam, wręcz zdziwiony jestem, że ktoś ten silnik poleca. Zresztą nie zawsze mniejszy silnik = mniejsze spalanie. Mam granda 2.0 pali obecnie jakies 11-13 l w mieście w zalezności jak przycisnę. Z uwagi na gabaryty to nie ma tu czym poszaleć... Znam też kogoś kto ma granda z silnikiem 1,6 .... spalanie to samo a wrazenie sie ma jak by samochod sie toczył nie jechał...

zdaje sobie sprawe ze 3.0 sd nie bedzie palic 7 l, jednak chciałbym mieć coś co nie potrzebuje 1km aby wyprzedzić inne auto :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podstawowa sprawa, x3 jezdzi momentem obrotowym nie moca, to nie 335i, a tego jest cala masa w n47 i jezdzi super. Poza tym technologia poszla do przodu i teraz 2.0d jest nawet w x5 f15 i jezdzi. Przejedz sie takim x3 i zrozumiesz o czym pisze. Nie widze sensu pakowania sie w stare 3.0d w twoim przypadku. Wiekszosc po miescie.
Opublikowano

zamierzam odbyć jazdy próbne w tym tygodniu, mam nawet upatrzone dwa modele w swojej okolicy 218 i 286 KM aby sprawdzić różnicę. Na tyle co już czytałem i rozmawiałem z różnymi mechanikami każdy odradzał mi silniki inne niż 3.0d

skąd w takim razie sugestie aby rozglądać się za 2.0 ?

uzasadnicie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezdzilem prawie setka kazdego rodzaju x3 i najlepszy, najbardziej ekonomiczny, najprostrzy i zapewniajacy odpowiednie osiagi to 2.0d n47. 3.0d oraz 3.0sd jest ok, pytanie? Po co?
Opublikowano

ja zamierzam kupić auto w przedziale wiekowym 2008-2010. Ten model odradzano mi z silnikiem 2.0d...

zresztą jak czytam o tym silniku n47 to mnie to trochę przeraża. Postanowiłem zadzwonić do mechanika u którego robię wszystkie swoje auta. Na pytanie co sądzi o tym motorze odpowiedział krótko - NIE

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmien mechanika bo plecie glupoty. Co ciebie przeraza w n47? Rozrzad który trzeba wymienic raz na 200tys km?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pokazana przez ciebie wersja jest super, ale rzeczywiście, może do miasta ten 2.0 d n47 będzie wystarczający, a przy okazji tańszy w eksploatacji.

Też uważam, że nie ma co tragizować w przypadku tego silnika...

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Też szukam dla siebie x3 najlepiej w białym kolorze i 3.0 . Oglądałem to x3 z trójmiasta i wygląda bardzo ładnie z zewnątrz i wewnątrz jedynie odstrasza zapachem bo śmierdzi papierosami. Nie ma tego fajnego zapachu skóry :-( no i cena troche spora bo należy doliczyć koszt akcyzy .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A firmy detalingowe nie potrafią tego niemiłego zapachu petów usunąć? Przy całym rozwoju tej branży, pewnie już tak.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Też szukam dla siebie x3 najlepiej w białym kolorze i 3.0 . Oglądałem to x3 z trójmiasta i wygląda bardzo ładnie z zewnątrz i wewnątrz jedynie odstrasza zapachem bo śmierdzi papierosami. Nie ma tego fajnego zapachu skóry :-( no i cena troche spora bo należy doliczyć koszt akcyzy .

Kiedy ją oglądałeś ? Ja jestem umówiony po jej odbiór w poniedziałek. Pozytywnie przeszła oględziny i przegląd przedzakupowy ale nic mi o tym zapachu nie mówiono.... może dlatego ze koleś który to sprawdzał sam pali i mu to nie przeskzadza ?

Osobiście jestem mocno wyczulony (negatywnie) na zapach papierosów. Mam nadzieje, że nie będzie to powód do powrotu pociągiem :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
A firmy detalingowe nie potrafią tego niemiłego zapachu petów usunąć? Przy całym rozwoju tej branży, pewnie już tak.

Z tego co wiem i ile byś nie prał podsufitki czy tapicerki (pół biedy, gdy to skóra) to nie usuniesz w 100% smrodu papierosów. Nie pomogą odświeżacze i inne zawieszki.

Opublikowano

dla zainteresowanych. Byłem dziś, w czasie jak jechaliśmy drugi raz na warsztat abym mógł się przejechać oraz zobaczyć na własne oczy jak auto wygląda "od środka" zaczął tak dymić, że nic w warsztacie nie było widać... Wycieki z turbin. Więcej się nie zagłębiałem - znam się na tym mało, a wystarczyło mi usłyszeć "nie" od gościa który to sprawdzał ;)

szukamy dalej ;)

Opublikowano

Witam takie pytanie odnośnie x3 jestem w trakcie poszukiwania ale ciężko masakra i dużo czytałem że najlepiej przed 04 z silnikiem disla

Teraz pytanie rok 2004 manual 280000 tyś 28000tysiecy

Czy warto czy szukać młodszej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam takie pytanie odnośnie x3 jestem w trakcie poszukiwania ale ciężko masakra i dużo czytałem że najlepiej przed 04 z silnikiem disla

Teraz pytanie rok 2004 manual 280000 tyś 28000tysiecy

Czy warto czy szukać młodszej?

Witaj. To zle czytales, w dodatku, nie potrafisz nawet napisac zdania. :duh: