Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chodzi mi o komputer bo wypas po vin to co innego

Nawet nie wiesz w jakim błędzie jestes :)

Opublikowano
...........W przyszłą sobotę wybieram się do Elbląga na oględziny, ponad 600 w jedną stronę :)

No to mocno uważaj, wiem że nie można generalizować ale Elbląg jest miastem "dziwnych" handlarzy i ciężko tam znaleźć coś godnego uwagi. Mieszkam w Olsztynie i "u nas" to miejsce jest omijane szerokim łukiem jeżeli chodzi o samochody.

Opublikowano

Po drodze mam i jak pisałem obejrzeć :)

To tak jak u nas handlarze z okolic Nysy i Paczkowa ale jak piszesz wszystkich do jednego wora pakować nie można bo są jak wszędzie ludzie i ludziska.

Czasem można bardziej naciąć się u prywatnego druciarza niż w komisie.

Opublikowano
Od kilku dni przeglądam ogłoszenia i forum w poszukiwaniu X3 dla ojca i zaciekawił mnie jeden szczegół w niektórych autach. Chodzi o pomarańczowe kierunkowskazy. Czy to może świadczyć o pochodzeniu auta ze stanów?
Opublikowano
Pytasz o przód czy tył? We wczesnych wersjach tył był żółty, potem już klosz biały i żarówka tylko żółta po FL już wiadomo. Jeśli szukasz diesla to wątpię byś znalazł z USA tam jeśli ktoś kupował to w 99% duża benzyna, licznik w milach jeśli ktoś nie wymienił. Co do światłem przednich w Europie prawostronnej lampy przednie oświetlaj pobocze, w Stanach lampy świec równomiernie do przodu, przed pierwszym przeglądem trzeba to zminic. Niektóre lampy można modyfikować przysłoną, mała blaszka którą przesuwa się wewnątrz klosza lampy, jest tak napewno w Volvo v50 które posiadam, ale w niektórych lampach nie da się nic zrobić poprostu trzeba wymienić na Europejskie.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Pamiętaj VIN prawdę ci powie.

Czy USA czy Europa , czy żółte kierunki czy białe

U mnie z VIN

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

2) Ile realnie można dać, żeby nie przepłacić za 2.0D automat 2007-2010 ?

u helmuta stoi tego pełno :

z każdej perełki jest 500€ - 800€ do utargowania a nawet więcej

https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-X3-2.0d-Aut.-T%C3%9CV-06-2018-Xenon-elek.Sitze/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:3500_48_,frn:2007,ful:diesel,ger:automatic_gear,dmg:false/pg:vipcar/242888180.html

tu masz z problemem silnika , jak się znasz i dobrze go zdiagnozujesz na miejscu to może się okazać ,że DUŻO utargujesz a usterka nie jest aż tak poważna

pisze że motor problem a może być sprzęgło , problem z automatem itp

https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-2.0-Voll-Automatik/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:3500_48_,frn:2007,ful:diesel,ger:automatic_gear,dmg:false/pg:vipcar/242720802.html

ten szybko zniknie już pewnie jakiś handlarz po niego jedzie

https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-X3-3.0d-ALLRAD-PANORAMA-AUTOM.-LEDER/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:3500_48_,frn:2007,ful:diesel,ger:automatic_gear,dmg:true/pg:vipcar/241704332.html

a tu jest 3.0d ale tu już akcyza będzie 3000zł

https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-X3-3.0d-AUTOMATIK.-Panorama.BI.-Xenon./vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:3500_48_,frn:2007,ful:diesel,ger:automatic_gear,dmg:false/pg:vipcar/240817807.html

ten to pewnie ma przeszłość wypadkową , na fotach wygląda super

https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-X3-3.0d-4X4-AUT-LDER-NAVI-PANO/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:3500_48_,frn:2007,ful:diesel,ger:automatic_gear,dmg:false/pg:vipcar/242875964.html

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Takie też się trafiają od tureckiego handlowca he he !!

Ciekawe jaka była cena wywoławcza , prawie 3 lata temu.

zanim kupiłem x3 szukałem e60 , w sumie było mi obojętne czy x3 czy e60

najważniejsze to było pb 3.0 + manual,

jak ja szukałem , najlepsze co znalazłem to e60 z 2004r za 30kzł z przebiegiem 320tkm

serwisowana do 282tkm , no ale ta z filmu kosztowała 10k€ i poszła za 9,6k€

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

co to za paskudna gałka do biegow...

pykniesz tam pakiet startowy to bedzie drozsza od mojej hahahahahah :P

Opublikowano

Wcześniej na stronach tego wątku ktoś już pisał co sądzi o autach z tego rejonu.

Ja miałem okazje sprawdzić nr VIN od handlowców z Ostrów Mazowiecka oraz okolic

oni lubują się w handlu x3. Z kilku co dzwoniłem to 1 podał nr VIN i to jeszcze po kilku telefonach.

tu jest przykład WBAPA91010WA01234 , auto z tym nr VIN dnia 14.06.2014r miało przebieg 231.836 km

a sprzedawca jeszcze pół roku temu czyli około 11.2016r sprzedawał je z przebiegiem 207.000 km

i to był M54 3.0i manual na chyba ,że zrobił błąd w ogłoszeniu i miało być 270.000km

w Nysie też znalazłem kiedyś perełkę WBAPA91090WA00235 dnia 30.07.2016r przebieg 207.232 km

był oferowany z 177.500km

tak samo M54 3.0i manual

Odnośnie ogłoszenia to najważniejszego co powinno w nim być to nie ma . Chodzi o nr VIN.

Za to jest piękna informacja, co może oznaczać wiele różnych rozczarowań.

Ten którego VIN sprawdzałem miał taką samą informacje.

Ogłoszenie to jest wyłącznie informacją handlową

i nie stanowi oferty w myśl art. 66, §1. Kodeksu Cywilnego.

Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia.

Przed kliknięciem "Kup Teraz" należy osobiście obejrzeć samochód

Tu też masz fure z Ostrów Mazowiecka

http://allegro.pl/bmw-x3-3-0-diesel-230ps-skora-serwis-do-konca-lift-i6792334993.html

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Kolor auta tapicerki to rzecz gustu, jedni wola rude drudzy blondynki, to raczej nie podlega dyskusji, chyba ze rozmawiamy o stanie tapicerki. Panowie trochę dystansu do siebie, bo na razie wychodzi, że każda wasza x3 jest cudowna jak woda z Lichenia a każda w sieci jest bee. Przypominam że mówimy o autach które mają około 10 lat, zawsze można coś znaleźć w takim aucie. Kwestia by znaleźć taką by miała mniej mankamentów. Można też, jak ktoś pisał kupić taniej dołożyć 10k i też mieć fajne auto. Ostatni link manual, szukam automatu. Przed FL tylko 3.0d bo o ile się nie myle 2.0d nie były oferowane w 150KM z automatem. I pytanie czy po FL 3.0d jest sens skoro zachwalacie 2.0,177KM z którego można bez problemu zrobić moc 3.0d (może wyzbyć sie uprzedzenia do rozrządu), spróbować z takim silnikiem egzemplarze są tańsze.
x3334a545255abac1e52.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie zadawaj trudnych pytań,

targuj się z cypiskiem bo ma auto takie jakie chcesz.

i nie wklejaj tych podkręconych zdjęć z ostrowi bo naprawdę... "nie wszystko srebro co się świeci" i nie bądź typowy janusz

Opublikowano
Ładna sztuka, duzo włożył to i dużo chciał by odzyskać. Ale forum działa bo jestem po słowie, umówiony na oględziny też ładnego egzemplarza jednego z członków forum.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
No nie chciałem juz tego na głos mówić:) Cypisek służy wiedzą w pomocy więc może jakoś dam radę.
x3334a545255abac1e52.jpg