Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm.... dopytujesz się o spalanie a chcesz czipować 2.0 ? ? ? przecież to jest ciężarówka a chcesz z niej zrobić wyścigowca ?

Kto go Chipuje?tylko zbieram informacje....

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chip to nie tylko zwiekszenie mocy i momentu obrotowego ale kiedy kierowca zrównoważony ,normalnym objawem jest mniejsze spalanie po tym zabiegu nawet o 0,5-1 l mniej paliwa.100km...
Opublikowano

Jeżeli założymy ze te zmniejszone spalanie i podniesione wartości KM i NM będzie bez uszczerbku na żywotnosci silnika i innych podzespołów itd itp to musimy założyć ze chłopaki z hamownią są mądrzejsi od inżynierów BMW ... wiem ze są tacy co tak myślą ;) Polski Krzyś i Józek z hamownią i lekkim pojęciem o programowaniu przecież mogli by pracować dla BMW ale mają swoje zasady i olewają niemieckie pieniądze ha ha ha ha ha sorry za cynizm ;)

Normalne przecież ze bmw może wyciągnąć z aut lepsze osiągi mniejsze spalanie itd bez uszczerbku na jednostce napędowej ale po co to robić fabrycznie ? No po co żeby się pochwalić w reklamie ? Żeby wykosić konkurencję ? Pff oni sie z nikim nie scigaja przeciez w tej branzy nie chodzi o klienta i pieniadze .... ha ha ha ha ha ha

Bez urazy ;))))

Opublikowano
Silnik ten sam co w e 46 dobry ale na moje za słaby na x3 ... zależy jak lubisz... reszta ? na poczatek dolicz 100 000 do licznika. Masz VIN ? Na moje to dziwne wyposażenie niby navi jest a sterowania w kierownicy juz nie brał ... dokładany zestaw bluetooth nie ma w navi tez dziwne ?? .. moim zdaniem demontowany był i lewy i prawy błotnik z przodu, no i boczki (tapicrka) drzwi są od wersji po lifcie przynajmniej z przodu tak to wygląda na fotkach
Opublikowano

1. Fajne autko , właśnie zrobiłem na niego przelew zaliczkowy aby sobie zaklepać i go nie sprzedali komuś innemu ;-)

2. Hmm... a może to handlarz tu zamieścił lina dla lepszej reklamy swojego auta ?

Piszę aby uzmysłowić że obydwa punkty powyżej są możliwe ,bądźmy ostrożni ale auto jednak gdzieś trzeba kupić .

Pozdrawiam

Ps. Fakt że to nie ful wypas ale jak jest możliwość gwarancji to przynajmniej żona nie będzie podszyta strachem.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

takie gwarancje nie dają żadnej gwarancji ;]

i 1 i 2 to masakra jeden wyplakowany nawet pod maską i ten z pierwszego linku ma dwu rurkę od 3.0d pewnie dodaje mu to milion koni ;]]] 2 to przede wszystkim przedlift ale jak się domyślam kupujący laik i nie zauważył różnic ;] daj spokój z tymi nr vin szkoda czasu;]]]]]]

szukaj dalej ;]]

Opublikowano
Pytałem o viny bo chciałem zobaczyć co się nie zgadza a to ze szkoda czasu to od razu widać :cool2: :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Witam jestem nowy nie bić co sądzicie o tych autkach wiem ze wypicowane przez handlarzy ale moze ktos cos ogladał pzdr http://otomoto.pl/bmw-x3-zamiana-C35829663.html http://otomoto.pl/bmw-x3-klimatronik-6-biegow-4x4-C35765516.html

Bez obrazy ale 150 KM szału nie robi. Jak już koniecznie 2,0 - to tylko polift 177 KM z automatem.

P.S. Ale te srebrne relingi z tej drugiej to chętnie bym kupił ...

Opublikowano

Wszyscy piszą polift..polift .. :mad2: :mad2:

A może nie ma więcej kasy na polift co ?? Poza tym to akurat 150 mozna do 180 podnieśc :cool2: :cool2:

Opublikowano
Wszyscy piszą polift..polift .. :mad2: :mad2:

A może nie ma więcej kasy na polift co ?? Poza tym to akurat 150 mozna do 180 podnieśc :cool2: :cool2:

Ale przed liftem nie było automatu z 2.0 :(

i dlatego "polift"...

Opublikowano
nawet jak by był w 2.0 przed lift to by by GM a polift wiadomo ZF ;]] zaś te 177 w polifcie to koszt rozrządu itp ... najlepiej polift 163 km a jak nie to przed lift 3.0 ... ja następny planuje F25 i to wcale nie diesel a 2.8 benz a co bedzie życie pokaże
Opublikowano
Ja to wszytko rozumiem koledzy ale trzeba też zrozumieć to iż większość X3 w Polsce to 2.0 w dieslu w manualu
Opublikowano

Misokus jak nie ma jak są ;) podsyłam koncowke VIN pierwszego lepszego X3 z 163 km - wh29336

I jak mówiłem jeśli 2.0 d to to jest najlepszy wybór ;)

Opublikowano

Pytasz

Co myślicie o xdrive? Czy auta z tym systemem mają przewagę nad samochodami bez niego?

Trakcja jest zdecydowanie lepsza i co niektórzy powiadają że to babskie auto bo w ciężkich warunkach drogowych lepiej się prowadzi, ale nie oczekujmy cudów .

Poza tym trochę większe spalanie , czuły na nie jednakowe opony oraz zbieżność ,i trzeba brać pod uwagę że tam jest ta słynna skrzynka rozdziału mocy czyli dodatkowy bajer do popsucia.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Witam Was,

Od kilku dni śledzę Wasze forum, czytam i czasami mam mętlik - widocznie jeszcze nie opanowałem wszystkiego, co dla Was jest oczywiste :D Ale proszę o pomoc, w sobotę wybieram się w podróż po X3 E83 3.0d - samochód oczywiście sprowadzony, jak zwykle "igła", "lala" itp. - stąd prośba do Was, proszę o opinie tego samochodu:

http://nando162.otomoto.pl/bmw-x3-3-0d-218ps-ze-szwajcarii-serwis-jak-nowa-C35747672.html

Opis jak zwykle rewelacyjny, opinie o Radomiu znam, ale się nie przerażam - jak narazie :D

Czy coś Was niepokoi w tym samochodzie, czy na coś powinien zwrócić uwagę? Coś wygląda, że jest nie ori? Coś dłubane?

VIN mi sprzedający podał: WBAPD91050WG39722.

Jak sprawdzić czy właściwie działa XDrive i jak BMW oznacza szyby, żeby sprawdzić czy są fabryczne? Bo cyferki oznaczającej rocznika nie widziałem (w innym egzemplarzu).

Samochodami 4x4 z automatami jeżdżę od 14 lat więc coś tam się orientuję, ale każda informacja mi się przyda.

Proszę o pomoc.