Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Mam do kupienia piękne E36 325 24V i małe pytanko

Chcę do niej wstawić gaz i nie bardzo wiem jaki . CZy musze koniecznie wstawić sekwencję? Jaki tam jest kolektor? i Mniej więcej jaki jest koszt takiej instalacji??

pomóżcie.

Pozdro :doh:

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
W aucie jest kolektor plastikowy i jesli cie insteresuje instalacja gazowa to najlepiej zeby była sekwencja, na zwykłej tez jezdza ale jest wieksze zagrozenie wybuchem i ci połamie plasticzki :?
Opublikowano
Odpowiedzi będzie pewnie wiele,ale fakt jest jeden,sekwencja jest najlepsza.Wiadomo tez że najdroższa, lecz nie pożałujesz zakupu.Moje zdanie jest takie że warto.Wielu pewnie nie ma problemów (narazie :wink: )i z tańszymi systemami gazowymi.Średnio do 6 cylindrowego silnika instalacja kosztuje 2,5 tyś. PLN,natomiast do tej samej ilości cylindrów ale z kolektorem ssącym plastikowym - wtrysk sekwencyjny już kosztuje ok 5 tys PLN.A dobry taki już sekwencyjny wtrysk gazu Omegas LandiRenzo 5,6 tyś PLN.Są to ceny renomowanych firm montażowych lecz w dobie dużej konkurencji można znaleść taniej każdą z w/w instalacji.Wszystko zalezy od tego ile chcesz przeznaczyć i ile będzięsz robił kilometrów i po jakim czasie owa instalacja Ci się zwróci.Wiele osób z forum ma pewnie w tym silniku który posiadasz instalacje,pewnie ci szczerze doradzą,czemu wybrali i jaką oraz czy żałują że np: nie sekwencje wybrali.Ja namawiam cię własnie na nią jesli masz zamiar długo uzytkować te własnie auto.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
Opublikowano

podam ci namiary na jednego z najlepszych jesli nie najlepszego gazownika

andrzej rzepka

tel.601 452 402

mikolow

mam wizytowke w aucie i tam jeszscze mam zwykly telefon to tez moge ci podac, ale wiem ze gosciu sie specjalizuje m.in w bmw i silnikach 6 cylindrowych i wiekszych. zaklada lando renzi. wlasnie bylem u niego wczoraj:)

Opublikowano
Firma która proponuje i w której instalowałem gaz to "AND-DAR "w Dąbrowie Górniczej.Miesci się na ulicy Sadowej 11 (obok Urzedu Celnego) tel.032-7955-797.Właściciele tej firmy sami jeżdzą beemkami przerobionymi na gaz.Z tego co sie dowiadywłem zanim sam zainstalowałem gaz większośc taksówkarzy w Katowicach którzy mają BMW lub samochód z silnikiem 6,8 i 12 cylindrowym poleca własnie tą firme jako jedną z najlepszych.Zreszta sam jestem zadowolony z tej instalacji i nie ma z nia żadnych problemów.Przy zakładaniu instalacji nie tylko liczy się cena ale też i doświadczenie instalatora w zakładaniu instalacji w beemkach.Cena instalacji gazowej sekwencyjnej około 4500zł.

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
Firma która proponuje i w której instalowałem gaz to "AND-DAR "w Dąbrowie Górniczej.Miesci się na ulicy Sadowej 11 (obok Urzedu Celnego) tel.032-7955-797.Właściciele tej firmy sami jeżdzą beemkami przerobionymi na gaz.Z tego co sie dowiadywłem zanim sam zainstalowałem gaz większośc taksówkarzy w Katowicach którzy mają BMW lub samochód z silnikiem 6,8 i 12 cylindrowym poleca własnie tą firme jako jedną z najlepszych.Zreszta sam jestem zadowolony z tej instalacji i nie ma z nia żadnych problemów.Przy zakładaniu instalacji nie tylko liczy się cena ale też i doświadczenie instalatora w zakładaniu instalacji w beemkach.Cena instalacji gazowej sekwencyjnej około 4500zł.

Skąś to znam :wink:

Tez polecam tych gosci!

Opublikowano

a może jeszcze poczekaj???

już teraz w firmach instalujących gaz jest posucha z klientami... we wrześniu akcyza na gaz ma wzrosnąć o ok. 20 gr, więc już zupełnie będzie kicha... może wtedy jakieś extra promocje wprowadzą? a swoją drogą czy to ch...we państwo przestanie nas kiedyś okradać? :mad2:

no i czy wówczas opłacać się bedzie montowanie gazu? - ale to już ty poewinieneś wiedzieć - ile robisz km, jak długo chcesz nim jeździć...

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
zapomnialem dodac ze nie ma problemow z instalacjami sekwencyjnymi jak i mikserowymi. na mikserowej wiadomo ze od czasu do czasu moze zdarzyc sie strzal ale plastikowy kolektor w bmw jest tak wytrzymaly ze nic mu sie nie ma prawa stac! najlepiej zadzwonic i sie popytac. cena mikserowej to ok 2500 a sekwencji 5 tys. gosc nigdy nie nalezal do najtanszych ale zawsze do najlepszych :)
Opublikowano
na mikserowej wiadomo ze od czasu do czasu moze zdarzyc sie strzal ale plastikowy kolektor w bmw jest tak wytrzymaly ze nic mu sie nie ma prawa stac!

tylko że jak wytrzymie kolektor przy wybuchu to napewno zwali sie cos innego-----> PRZEPŁYWOMIERZ, a z tym już nie jest tak różowo! :norty:

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
a jednak zdecydowana wiekszosc aut z lat e36 smiga na II generacji :) tak czy siak wszystko zalezy od dobrego gazownika o ktorego o wiele trudniej niz o dobrego mechanika. pseudogazwonik to i nawet sekwencja spierniczy :)
Opublikowano
a ja polecam do 2.5 gazownie 2generacji LOVATO jesli zostanie załozona przez fachowca i zostanie dobrze ustawiona auto bedzie palic 12 litrow srednio!!!kumpel taka ma! ja osobiscie mam BRC 2 generacji ale spalanie jest juz wieksze!!! wiadomo ze najlepsze instalacja to na wtrysku ale jesli jest dobrze zalozona!!!!to spisuje sie idealnie!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

d_m, widzę, że jesteś z Gliwic. BROŃ CIĘ BOŻE tylko jechać na ulicę Dworcową 50 (firma BOSTON)!!! Nie mają zielonego pojęcia o silnikach, a o BMW nie spomnę. Montują sposobem chybił-trafił, działa to ok, a jak nie działa, to koniec. Włącznie z jednym z pracowników (chyba Sławek), który nawet nie wiedział, gdzie jest... akumulator. A wierzcie mi, że trzeba się baaaardzo postarać, żeby poprawnie założona sekwencja nie działała.

Ogólnie do tego auta sekwencja wskazana (z oszczędności na II generacji możesz sobie wygenerować dodatkowe koszty - nie musisz, ale możesz). Zadzwoń na przykład do BOSCH Service Bytom +48 32 3877007 - na prawdę wiedzą, co robią.

Kai