Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ma kroś może klapkę razem z zawiasem (autko stoi na parkingu i boję się ze ktoś mi czegoś dosypie do baku) może znacie inny sposób na zabezpieczenie np korek z kluczykiem
Opublikowano
A czy do E34 są jakieś wyjątkowo drogie części? Po co kombinować? Ja kupowałem w aso oryginalną nową klapkę razem z zawiasem do E36 i zapłaciłem ok. 50 zł. Używki chodzą w podobnych cenach, a i tak trzeba lakierować.
Opublikowano
W zeszłym roku w ASO zawias kosztował troskę ponad 20 PLN. Warto zadzwonić (patrząc na ceny allegro).
$M$
Opublikowano
Ja w moim E36 mam podwójne ryglowanie i rygluje mi jednocześnie klapkę paliwa. Może i można to zerwać, ale to tak samo jak z kluczykiem. W E34 chyba nie było takiej opcji, ale nie jestem pewien. Korek z kluczykiem to też jest całkiem dobre rozwiązanie, bo przynajmniej ci co się chcą jedynie zabawić (w taki bardzo nietypowy sposób) nie będą prubować go wyłamać. I raczej mało kto pokusi się też o spuszczanie paliwa ;)
Opublikowano
W wielu autach korki paliwa mają podobny system mocowania, więc na pewno coś da się dobrać. Ja kiedyś w oplu miałem korek od bmw, więc podejrzewam, że w drugą stronę zamiana też jest możliwa, pomijając kwestie moralne:)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja w moim E36 mam podwójne ryglowanie i rygluje mi jednocześnie klapkę paliwa. Może i można to zerwać, ale to tak samo jak z kluczykiem. W E34 chyba nie było takiej opcji, ale nie jestem pewien. Korek z kluczykiem to też jest całkiem dobre rozwiązanie, bo przynajmniej ci co się chcą jedynie zabawić (w taki bardzo nietypowy sposób) nie będą prubować go wyłamać. I raczej mało kto pokusi się też o spuszczanie paliwa ;)

w moim E34 klapka wlewu paliwa ryglowana jest przez zamek centaralny :liar: