Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Ostatnio kupiłem na aukcji zderzak m pakietu z ABS'u do sedana. Wszystko miało być ładnie pięknie a gdy przyszło go założyć okazał się za szeroki.

Wchodzi na ślizgi ale wtedy przód się wybrzusza i ni jak idzie tego zamontować. I teraz nie wiem czy koleś mi wysłał zderzak do Coupe czy po prostu wada fabryczna zderzaka czy też jest jeszcze inny sposób aby go założyć tzn. przeróbki itp?

Opublikowano

Sorry, nie zauważyłem - sprawa wyjaśniona skąd takie kwiaty przy montażu.

Szkoda, bo zawsze na forum trąbimy, żeby tylko ori kompletować.

Opublikowano

Musisz jak przystało na takie twory, rzeźbę uskutecznić.

A i tak będzie widać, że to chinczyk.

Opublikowano
a czy zmiana nadkoli na m pakietowe i wymiana głównego wlotu powietrza i chłodzenia hamulców coś da ? czy to tylko będzie strata pieniędzy ?
Opublikowano

Sprawdź co potrzeba do kompletnego przełożenia zderzaka mPak.

Jest na forum.

Co cię czeka to nie wiem, widzisz przecież że nie pasuje.

Opublikowano

Jesteś kolejną osobą, która ma problemy z zamiennikiem zderzaka.

Coś się nie schodzi, coś odstaje.

Nie chcesz nowego ori, to kup używany. Oczywiście oryginał.

W tej kwestii podróbki po prostu nie pasują.

Opublikowano
lakiernik, który mi go pomalował dał d.... bo przed malowaniem nie sprawdził czy w ogóle pasuje i go psikną a potem dopiero mi powiedział że nie pasuje. Sprzedawca nie chce mi przyjąć reklamacji bo zderzak jest już pomalowany. Masakra pieniądze wywalone w błoto.
Opublikowano

A co miał lakiernik sprawdzać skoro przywiozłeś nowy element ?

Ty wybrałeś, on swoje zrobił.

Opublikowano
dokładnie to samo powiedziałem sprzedawcy a on mi powiedział że lakiernik mógł sobie go najpierw sprawdzić a potem malować - słowa sprzedającego. I teraz mi nie chce reklamacji przyjąć.
Opublikowano

Mechanicy bardzo lubią jak się im przyniesie części do montażu. :mrgreen:

Twoja część, Twój problem. Ja robotę wykonałem.

Tak jak pisze mikan.

Opublikowano

duch1112

Nie zrozumieliśmy się.

Napisałem, że lakiernik ciała nie dał.

Sprzedający też nie.

Opublikowano
oszczędny płaci dwa razy, sprawdza sie praktycznie zawsze

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
tego w sumie też się obawiam że zderzak jest już pomalowany. Mam nadzieję, że przynajmniej jakiś kompromis uda mi się wywalczyć
Opublikowano

moim zdaniem, jeśli w opisie aukcji było napisane że pasuje do sedana, to obowiazkiem sprzedawcy jest zapewnienie aby zderzak był zgodny z umową i opisem a nie Twoim weryfikowanie jego opisu

nie dość że powinien przyjąć zderzak to jeszcze zapłacić za lakierowanie, to na przyszłość by się nauczył że nie opłaca mu się badziewia sprzedawać i takiego ządania bym nie odpuścił i tak nie masz nic do stracenia

Opublikowano
na pewno nie zostawię tego bez echa. zderzak jest za szeroki i nie wiem czy jest sens kupować części typu nadkola m pak, wlot powietrza m pak czy wloty do chłodzenia hamulców z m paka bo raczej to może nic nie dać.