Skocz do zawartości

M57T2D25 (197km) vs M57T2D30 (231km) Różnice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początku powiem, że tak szukalem ale nie znalazłem aż mi się to dziwne wydawało, że nie moglem znalezc. Wiec tak jak w temacie czym dokladnie sie roznia oba silniki jaka jest awaryjnosc i co polecacie bardziej? musze kupic jakies e9x do 55k i szukam czegos z 3.0d (ąktualnie mam 320d 163km ktore zostaje do konca w rodzinie) Jeżeli jest już jakiś taki temat, prosze abyście mnie do niego przekierowali :]

Opublikowano
Oba silniki są trwałe. Różnica polega na układzie wtryskowym, słupek jest ten sam, turbosprężarki są te same, sprzęgło również, planujesz w przyszłości jakieś duże zwiększanie mocy? Jeśli w słabszej wersji chciałbyś zrobić powyżej 260-270KM to musiałbyś wymienić wtryskiwacze. Wtryski z wersji 231KM wystarczają spokojnie na 300-320KM. Sam przed zakupem obecnego auta brałem pod uwagę zakup E90 325d 197KM, jednak nie znalazłem w moim budżecie nic konkretnego z dobrym wyposażeniem.

Edytowane przez dawidd3

Opublikowano
  • Autor
O taka odpowiedz mi chodziło. Dzięki wielkie :) Co do zwiększania mocy zapewne bede zwiększać, przy 325 poszedłbym pewno nowy IC, chip i wtryski tak jak mówisz. Przy 330 pewno tylko IC i chip. Teraz bedzie trzeba zdecydować czy 325 czy 330i, trudny wybór :)
Opublikowano
~ 260KM i ~ 580nm wychodzi samym softem na seryjnym osprzęcie, a to już wystarczy do sprawnego przemieszczania się, a gdy po pewnym czasie mocy zabraknie można zrobić tak jak napisałeś. Downpipe, wydajniejszy IC, wydajniejsze wtryskiwacze i mamy ~ 300KM i ~650nm.
Opublikowano
jeszcze brak klapek w kolektorze w 325

Klapki wywala i nie ma kłopotu...

http://imageshack.com/a/img835/9357/88pa.jpg
Opublikowano

Wypowiem sie jako użytkownik 325d-jest dokładnie tak,jak pisze dawidd3- u mnie sam soft dał wynik 260KM i 580Nm. 325d i 330d to są dokładnie te same silniki i generalizujac różnią sie jedynie wtryskami, przy czym w obydwu żeby przekroczyć 320KM trzeba robić wydech,IC,wtryski z 335d i zmieniać turbo.

P.S.

Przy samym sofcie w 330d wymiana IC nie jest potrzebna bo nic nie wniesie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy silnik 325d na pewno posiada kolektor bez klapek? Jakie są seryjne hamulce w 325d? Takie same jak w 330d?

http://www.rperformance.pl/projekty.php?id=46

Czy do mocy 300KM i 640Nm wystarczy seryjne sprzęgło w 325d? Czy w 325d wystarczy tylko wymienić wtryskiwacze na te od wersji 330d oraz wydech przelotowy z dwoma tłumikami o srednicy 2.75 cala i usunięty mechanicznie oraz programowo DPF żeby celować w powyższą moc?

• 6 lat później...
Opublikowano
Czy wymiana wtrysków jest plug&play? Zmienię wtryski a co z softem? Jak auto się zachowa jak nie zmienimy tego?
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. To jak to wkoncu jest z tymi klapami w kolektorze w 325D? Są czy ich nie ma.
Opublikowano

Wystarczy chcieć i trochę poszukać .................. a od zdjęć net może puchnąć :mrgreen: :

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=314799