Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Poszukaj na youtube, jest kilka filmikow pokazujacych roznice. Podobno warto, ale wyszlismy z zalozenia, ze poczekamy, bo za chwile znow bedziemy chciec wiecej, a pozniej juz nie ma jak poprawic mocy, bez utraty gwarancji. Ogladajac filmiki moznazauwazyc, ze auto sporo dynamiczniej porusza sie powyzej 150 km/h. F34 ma ten sam silnik co F30, wiec jak nie ma info o GT to szukaj o zwyklej 3 :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Napisz do kolegi anwod on zrobil tego moda w 120d xdrive.
Opublikowano

Filmik widziałem :D

Jestem już zdecydowany tylko zastanawiam się czy 5500 to dobra oferta. Z zasady nie lubię przepłacać a cena na stronie to 4.700. W Niemczech Power Kit kosztuje (części + montaż) ok. 1000 euro. Czy więc aby na pewno nie można go założyć za np 4.500?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zakladaj PPKit tam gdzie kupiles auto i tam dostaniesz dobry rabat. Warto tez porownac dwa oddzielne ASO
Opublikowano
5.500 jest właśnie od sprzedawcy. Np. w Częstochowie chcą 5.600 i dodatkowo muszę tam dojechać i jeszcze spać (montaż to dwa dni).
Opublikowano
To zrob sobie wycieczke do niemiec :)) za 1000 zl znajdziesz i nocleg i paliwo, a przynajmniej poznasz okolice i bedzie wiekszas szansa, ze nikt nic nie spie..... :)
Opublikowano
2 dni montażu??? U mnie zakładali to w jeden dzień. Rano zawiozłem, a po pracy odebrałem. Czy warto? Jak najbardziej warto jeśli jeździsz autem w trasy. Dużo lepiej się zbiera przy prędkościach od 100km/h. Aha u mnie wzrost mocy był większy :D
Opublikowano
Ile zapłaciłeś?

Skąd wiesz, że wzrost mocy był większy? Hamownia?

Montowałem ponad rok temu i zapłaciłem 3980,00 netto za całość z montażem. Co do mocy to była mierzona najpierw za pomocą aplikacji dynolicious (bardzo dobra), a następnie na hamowni. Z pomiarów wyszło że mam 211hp i 432Nm. Tak więc wynik dla mnie jak najbardziej ok i co najważniejsze gwarancja pozostaje.

Opublikowano
U mnie montaż trwał kilka godzin (komputer i intercooler + programowanie (także stracisz wszystkei swoje ulubione ustawienia :-)). natomiast zamówienie i sprowadznie zestawu o ile dobrze pamiętam 2 tyg.
Opublikowano

Porównałem sobie ceny i w zależności od dealera wygląda to różnie. Najniższa spośród tych, do których dzwoniłem to 5.300 we Wrocławiu, a najwyższa to 5.900. U Niemców 999,89 euro więc sporo taniej i być może pewniej niż u nas ale musiałbym jechać ponad 500 km w jedną stronę więc dochodzi też nocleg. Generalnie po odliczeniu 50% VATu we Wrocławiu wyjdzie 4.800 i na tą ofertę się zdecyduję. Chyba, że ktoś z Was wie, że gdzieś jest jeszcze dużo taniej ;-)

BTW w Niemczech mają pełny Mpakiet do GT3, którego w Polsce nie ma. 2149 euro za części, lakierowanie i montaż.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Na razie jest jakiś problem z Kitem do 3GT. Czekają na aktualizację oprogramowania.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie denerwuj mnie ;-)

Od kwietnia czekam na termin. Jest problem podobno z oprogramowaniem do 3GT. Czekają na aktualizację.

Opublikowano
To dziwne bo ja robiłem to w Jankach w zeszłym tygodniu i nie było żadnych problemów z oprogramowaniem

Nie wiem na ile różnica pomiędzy F34 a F30 wpływa na możliwość dodania M Performance Power Kit 320d. Wydaje mi się to mało prawdopodobne, w końcu chodzi o silnik (ten sam) i jego oprogramowanie.

W kilku ASO pytałem o tę opcje do F30 320d i w zasadzie od ręki. O problemach z softem nikt nie wspominał a jeśli nawet to w kategoriach aktualizacji od ręki.

Ale chętnie dowiem się co jest na rzeczy :think:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Sprawa jest ciekawa. Ja do tego samego silnika (N47 - 184KM) tez dostałem informacje ze produkt jest chwilowo niedostępny z powodu jakichś błędów z oprogramowaniem. Podobno do końca kwietnia miało to byc rozwiązane.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mi w tym samym silniku zrobili bez problemu tydzień temu, ale fakt że kodowanie się ciągnęło długo i wydłużyło odbiór auta..