Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Cześć

Kiedy w E46 przeprowadzono lift?

Szukam właśnie klamki zewnętrznej (tył) do E46 touring.

W niektórych aukcjach piszą że poliftowe klamki są od 2001 r., w innych że od września 2000 r., w innych że klamki od 1998 do 2005 roku są takie same...

Co gorsza na zdjęciach ja nie widzę różnicy między klamką przed liftem i po lifcie.

Może jakieś mocowanie klamki jest inne?

Wie ktoś coś na ten temat?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
klampki sa rozne na 99%

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

w przedlifcie otwierasz jak np jak passata a w polifcie klamka idzie lekko do gory

dla mnie to jest wygodniejsze ale ludzie ktorzy ze mna pierwszy raz jada nigdy nie potrafia drzwi otworzyc, siłują sie i dziwnie gimnastykują a wystarczy lekko w gore :lol:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mylicie się niestety.

A rację mają ci, co twierdzą:

że poliftowe klamki są (...) od września 2000 r.
Opublikowano
Mylicie się niestety.

A rację mają ci, co twierdzą:

że poliftowe klamki są (...) od września 2000 r.

Raczej masz racje z tymi klamkami mam przed lifta z marca 2001 i moje klamki idą do góry. Dlatego może mi się wydawało że klamki w przed i po lifcie są takie same :D

BUNIA :)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

No właśnie. Mój jest z grudnia 2000 r. (wg VIN) i klamki idą lekko do góry. Czyli jakby poliftowe.

Dobra, chyba zaryzykuję i kupię na allegro takie poliftowe.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Kupił kolega ostatnio e 46 320d 136 km produkcja 10/2000 rok

przód po lifcie tył po lifcie klamki otwierane do góry ale środek tzn tapicerka jest przed liftowa tzn szmaciene fotele w romby, teraz nie wiemy o co tu chodzi bo liftowe wersje nie miały juz motorów 136 KM

Opublikowano
Kupił kolega ostatnio e 46 320d 136 km produkcja 10/2000 rok

przód po lifcie tył po lifcie klamki otwierane do góry ale środek tzn tapicerka jest przed liftowa tzn szmaciene fotele w romby, teraz nie wiemy o co tu chodzi bo liftowe wersje nie miały juz motorów 136 KM

Auto jest przedliftowe a czemu ktoś wsadził zderzak, błotniki, maskę itd od polifta to można się tylko domyślać. Zmiana klamek była w innym momncie niż lifting.