Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ofercie firmy TYC (Taiwan) pojawiły się zamienniki przednich lamp do e60 w wersji xenon.

Jakość TYC jest nienajgorsza a cena lamp b. atrakcyjna - czy ma ktoś może takie reflektory w swoim samochodzie?

Niestety nie ma wersji dynamic xenon - pytanie: czy do auta, które posiada wersję dynamic xenon można je założyć?

Tzn nie podłączać modułu skrętu i zakodować?

Czy też będzie wywalać błąd?

Opublikowano

w passacie mam zamienniki /xenony/ (ale akurat nie jestem pewny czy tyc)... po paru latach juz eksploatacji powiem ze o dziwo odblyski itp sie trzymaja ale ten czarny plastik obudowy byl wyraznie gorszy niz ori (czuc roznice w rekach jak masz obie lapmy)... nie namawiam i nie odradzam zamiennikow lamp ale wez je sobie do reki wtedy prawd zobaczyc roznice (mi zalezalo na favat bo wtedy wrzucam to w koszta DG)

Przemek

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251

Opublikowano

Problem przedstawia się następująco:

Lampy które mam (oryginały xenon Dynamic D2S) są już bardzo zmęczone. Zaparowane brewki - popękał ten chrom który jest za paskami LED. Szkło (a raczej plastik) jest już bardzo zmatowione.

Osobiście nie chcę zmieniać na poliftowe bo mam fioła na punkcie zgodności auta z fabryką. Oryginalne przedliftowe w dobrym stanie bardzo ciężko znaleźć lub cena jest kosmos.

Dodatkowo mam chyba uszkodzony moduł poziomowania bo snop światła podnosi się i opada w czasie jazdy (jednak nie wywala żadnego błędu) - pytanie czy problem znajduje się w lampach czy w jakimś zewnętrznym module?

Kolejne pytanie - czy dałoby się założyć te zamienniki (tylko że one są bodajże na D1S) i zakodować tak aby wszystko świeciło i nie wywalało błędu? (rezygnacja z doświetlania zakrętów)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mowisz ze masz fiola na punkcie zgodnosci z fabryka,a chcesz zalozyc jakies podrobki :duh:

Oczywiscie ze poliftowe bede lepsze i ladniejsze niz jakis lipny zamiennik :mad2:

Opublikowano

Chodziło mi o to że chcę aby auto wyglądało jak z fabryki - bez odświerzania w stylu - nie stać mnie na e60 LCI więc chociaż kupię nowe lampy.

Zresztą nie pytam o ocenę swoich planów nt co chcę zrobić ze swoim autem tylko o techniczne możliwości.

Opublikowano

Ok - będę szukał oryginalnych Dynamic preLCI

Pozostaje pytanie o poziomowanie. Co może być nie tak skoro podnoszą się i opuszczają same w czasie jazdy?

• 2 lata później...
Opublikowano

witam

oryginalne xenony skrętne w moim aucie są już bardzo mocno zmęczone życiem, nie chce mi się bawić w żadne regeneracje, najchętniej bym wstawił nowe zamienniki halogenowe (np. depo), więc szybkie pytanie: czy takie zamienniki halogenowe będą działały plug and play po włożeniu w miejsce oryginalnych? czy trzeba coś kodować? ktoś robił taki zabieg?

Opublikowano
dobry pomysł te depo wymiatają w stosunku do oryginałów ,ringi jak w efce tylko kwestia ksenonów zamiennik działa i cieszymy się ładnym ,nie zaparowanym kloszem lampy nastoletniej e60
Opublikowano
dobry pomysł te depo wymiatają w stosunku do oryginałów ,ringi jak w efce tylko kwestia ksenonów zamiennik działa i cieszymy się ładnym ,nie zaparowanym kloszem lampy nastoletniej e60

Super, tylko ciekawe jak będzie z "wymiataniem" tych Twoich DEPO pod kątem trwałości i spasowania z karoserią samochodu :mrgreen:

Opublikowano
Super, tylko ciekawe jak będzie z "wymiataniem" tych Twoich DEPO pod kątem trwałości
Oryginalne pre-LCI są tak trwałe, że z regeneracji odbłyśników i wymiany na LCI żyją tysiące ludzi :)
Opublikowano
Dzięki za odzew, ale póki co jeszcze nikt nie odpowiedział na postawione przeze mnie pytanie: czy halogenowe zamienniki będą pasowały w miejsce oryginalnych ksenonów? Inne wtyczki, inna wiązka czy jak? Trzeba coś kodować potem?