Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kiedyś za dość spore pieniądze nabywałeś w BMW płytki DVD z aktualizacjami do navigacji CIC.

Teraz w nawigacjach NBT wystarczy ściągnąć z sieci aktualizacje i wygenerować klucz aktywacyjny. Koszt to około 80 GBP za aktualizację wydawaną chyba co pół roku.

Zajrzyj na stronkę: http://bmw-navi.co.uk/en/

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo zgłosić się np. do mnie i wtedy za niewiele więcej ma się zrobione na gotowo. :)
Opublikowano

Poprawka.....59 GBP bez limitu czasu.

Ale jak nie lubisz się bawić w aktualizacje, kody, usb i ściąganie dużych plików z sieci ...to zgłoś się do kolegi mmw :cool2:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano
Z tego co widze to Europa ...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czyli dopłacam 486 zł do kierownicy sportowej.

Warto dopłacić do rozszerzonej deski jeżeli mam nawigacje business?

standardowe kiery w bmw to porażka

Hmmmm
Opublikowano
Zwłaszcza standardowa w 5er jest ....

Opublikowano
moze jakims modem sie da. Z tego co wiem nie ma w bmw domyslnie takiej opcji dostepnej w ogole, a w niektorych panstwach jest to wrecz zabronione (np. Szwajcaria)
Opublikowano
Poza granicami navi pro w polaczeniuz RTTI moze informowac o stalych speedcameras lub innych formach pomiaru predkosci. Ale tylko tych na stale zainstalowanych. Dostalem takie info w Austrii i na poludniu Niemiec.

Opublikowano
Nie umieszczają fotoradarów bo ostrzeganie o nich jest w Niemczech zabronione. :wink: Zawsze jak wjeżdżam na nawigacji to mnie informuje, że jest zakaz i czy ma wyłączyć ostrzeganie. :D
Opublikowano
Nie wyłaczaj zatem ostrzegania :norty:

Opublikowano
Koledzy, nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam sie tu - jak długo nagrzewa Wam się silnik - benzyna 245KM (328i). Mam wrażenie, że trwa to dłużej niż w ropniaku - u mnie 8-9km. W innym aucie benzynowym to maks 2km i to zimą a nie jak mamy 15st. Co będzie przy -15?
Opublikowano
Może masz walnięty termostat i jest na stałe na dużym obiegu co by tłumaczyło te 8-9 km. Na benzyne to za dużo no chyba, że przez te 8-9km stoisz w korku.
Opublikowano

wydaje mi się że skrzynia automat też opóźnia nagrzewanie się motoru...

obserwowałem to kiedyś i doszedłem do wniosku że już w czasie jazdy motor jest stale na b.niskich obrotach

też mi się wydawało że wolno się nagrzewa

Pozdro

Opublikowano
Panowie dziękuję za odpowiedź, widzę, że te 8-9 km to raczej norma ale zapytam się w serwisie o termostat - może coś poradzą.