Skocz do zawartości

735 E32 silnik M30 nie dopala na jeden cylinder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie moga byc przyczyny nie dopala mi na jeden cylinder dobze silnik byl robiony glowica zawory itp kopulka nie byla ruszana czy moze dawac w kosc???
Opublikowano
jakie moga byc przyczyny nie dopala mi na jeden cylinder dobze silnik byl robiony glowica zawory itp kopulka nie byla ruszana czy moze dawac w kosc???

Możesz zadać pytanie po polsku?

Skoro samochód był robiony i coś jest teraz w nim nie tak, to udaj się do wykonawcy naprawy... Na forum nie ma jasnowidzów... :)

Nie wiadomo, czy mechanik założył Ci tą sama (naprawioną) głowicę - czy może już masz "zamiennik" :?

Mnie sie zdarzyła 2 razy taka sytuacja, ze po naprawie miałem coś nie swojego w aucie zamiast (dobrych przed naprwawą) "orginalnych częsci"...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Być może luz zaworowy jest nieprawidłowy . A skąd u ciebie wniosek że nie dopala? Jeżeli wykręcałeś świece i jedna jest bardzo czarna wyymień świece koszt = 66 zł ( NGK ) to najtańsze wyjscie. NAstępny w kolei jest wtryskiwacz jeżeli masz LPG. Lubią się zapiec czasami ( jeżeli LPG unieruchamia pompe ) lub zacierają się pod wpływem temp. W sumie to właśnie mechanik za to odpowiada który się podjął naprawy.
"Beti" jest stara ale ma klasę...
Opublikowano
Zacznij jak już Ci mowiono od wymiany świecy. Sprawdź prawidłową ciepłotę. Sprawdź też przewody. Ale faktycznie. Wymagaj od mechanika który Ci ją robił usunięcia usterki.
Opublikowano

Ja mam taki sam problem w 750il ce wymieniłem 12 świeć przewó od cylindra który nie pali i wiesz co ci powiem

Dalej mam ten problem

Teraz na lato wymienie kopułke i palec a jak to nie pomoze to będe bardzo zły oj bardzo bardzo zły :x

a i raczej jest to nie realne jak chociaż zapalasz na benzynie aby ci sie wtryskiwacz jakiś zapiekł

BMW -- Będziesz Miał Wydatki

ale też i samochu z klasą

Zdróweczko

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Coz przychyle sie do tego co mowia inni. Po pierwsze zapal auto niech pochodzi pare minut i wykrec swiecie. JEsli jedna z nich bedzie czarna i coz mokra od benzynki bedizesz wiedzial ktory to gar. Pozniej tak .... sprawdz przewod doprowadzajacy napiecie do swiecy w danym garze (nic prostrzego zakladasz swiecie i dotykasz elektroda do masy i probujesz zapalic powinna przeskoczyc iskra. Gdy nie przeskoczy nmie zniechecaj sie wykrec inna swiece te co pali s spradz czy na tej rpzeskakuje po pdolaczeniu do tego kabla. Jesli nie przeskauje na drugiej czy na trzeciej zdejmij pokrywe z kopulki zamien kable tylko pamietaj ktore i teraz sprawdz jesli przeskoczy masz usterke ... kabel wysokiego napiecia jesli nie coz ... szukamy dalej .... ale prawdopodobnie kopulka wraz z palcem do czyszczenia a jesli to nie pomoze do wymiany). Jak bedziesz mial wyjeta swiecie i dostep mozesz zmierzyc odrazu sprezanie w garze tym co nie pali zmien swiece aczkolwiek niekoniecznie bo jesli sa dobre to po co w ogole je ruszac.

Jesli masz auto na gazie proponowalbym tez sprawdzic lambde przeplywomierz i pompe paliwa. Pompa moze dawac male cisnienie i dzieki temu moze nie dochodzic paliwo. Jesli to pompa i masz silnik do 2 litrow mozesz wrzucic pompe od poloneza .... nowa koszt okolo 300 zl .... a wystarcza w zupelnosci. Przeplywomierz jesli bedzie dawal zla mieszakne po prsotu auto bedzie gaslo. to samo z lamda na wolnych obrotach jesli nie pracuje to mozesz miec problem zwiazany z zalewaniem. Coz nie jestem jasnowidzem ale mysle ze cos z tego bedie pasowac do Twojej usterki.

Pozdrawiam i zabawy milej zycze

Mariusz Z