Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze mi ktos powiedziec gdzie znajde numer adaptera(zlodziejki) do szpilki w kole? Sprawdzilem na kazdej srubie i nie ma tam zadnego numeru. W instrukcji i ksiazce serwisowej tez nie znalazlem :( ma ktos jeszcze jakies pomysly?
Opublikowano

Taa.Jedziesz do serwisu BMW tam pan wyjdzie do Ciebie z walizeczką pełną nasadek ori.Dopasujesz i zamawiasz.Koszt ok 20-30 zł.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

36zł płaciłem ;)

Nr kodu nabity jest od tylu na śrubie, tak więc trzeba ją najpierw odkręcić żeby poznać kod.

Na odległość nie da się dobrać klucza, jedynie jazda do ASO i tam sobie z tym poradzą tak jak kolega wyżej wspomniał ;)

Opublikowano

to ciekaw co piszecie, miałem identyczną sytuacje ze zgubieniem adaptera

aso bmw B-B: "mamy kilka adapterów na miejscu jak spasuje sprzedamy, a jak nie szukaj se pan :mad2: my tylko możemy ściągnąć jakiś adapter jak pan zamówi, ale nie wiemy jaki będzie pasował", to kto wie jak nie aso ??

co ciekawe po vinie człowiek z allegro handlujący tym dał mi nr adaptera (sam nie miał na stanie), zamówiłem w aso i pasował,

domyślam się że dany adapter przypisany jest do modelu alu

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
nr adaptera po vinie?!?! nie przypuszczalem ze vin zawiera taka informacje, wydaje mi sie to strasznie dziwne, ale jesli tak miales to jestem zaskoczony
Opublikowano
to ciekaw co piszecie, miałem identyczną sytuacje ze zgubieniem adaptera

aso bmw B-B: "mamy kilka adapterów na miejscu jak spasuje sprzedamy, a jak nie szukaj se pan :mad2: my tylko możemy ściągnąć jakiś adapter jak pan zamówi, ale nie wiemy jaki będzie pasował", to kto wie jak nie aso ??

co ciekawe po vinie człowiek z allegro handlujący tym dał mi nr adaptera (sam nie miał na stanie), zamówiłem w aso i pasował,

domyślam się że dany adapter przypisany jest do modelu alu

Miał Ci ten sprzedawca fart niesamowity ;)

Po VIN nie ma możliwości dobrania odpowiedniej złodziejki, vin nakieruję Cię tylko na typ zabezpieczenia a każdy z typów ma jeszcze ze 4 do 6 odmian.

Poza tym taka śrubę można spróbować odkręcić tak żeby jej nie uszkodzić, odczytujemy kod i po problemie.

Co do ASO, Premium Arena twierdziło, że ma wszystkie typy zabezpieczeń i jeżeli jest to oryginalne zabezpieczenie BMW to mi dobiorą i zamówią odpowiedni klucz. Niestety nie mogłem skorzystać ale odkręciłem sam jedną ze śrub i zamówiłem odpowiednią złodziejkę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Widze ze nie tylko ja mialem taki problem :)

Udalo mi sie odkrecic jedna ze srub , odczytalem numerek i adapter juz zamowiony :)

Dzieki :)

A jak udało Ci sie odkrecic taka srubę?

Opublikowano

Problem w tym ze nie dobrali, bylo kilka niemal identycznych, ale jednak nie ta srednica...

Podrzuccie ten patent na ich odkrecenie, bo weekend majowy niedlugo, a klocki pilnie do wymiany...