Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kolor auta MONACOBLAU A35 wpisując ten kolor na ebayu wyskoczyło mi takie coś ?

Co to za ciekawostka to idealnie dopasowany kolor do koloru auta bmw? lekkie zadrapania dał by sie tym usunąć?

http://www.ebay.pl/itm/BMW-MONACOBLAU-A35-paint-Touch-up-brush-scratch-chip-repair-/360748567426?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item53fe4a4b82&_uhb=1

Opublikowano
Już kiedyś takie coś widziałem to jest lakier namieszany według twojego kodu lakieru. Nie zapominajmy jednak, że twój lakier na aucie był wystawiony na działanie czynników zewnętrznych i stracił trochę swojego "koloru" (czytaj wyblakł) zadrapania usuniesz ale nie będzie to super wyglądało. Ja bawiłem się z tym na aucie siostry lakier potem pasta lekko ścierna polerka wosk i wtedy dawało to efekt do zaakceptowania.
Jedź szybko tam gdzie wolno :)
Opublikowano
Jak są to lekkie zadrapania, to daj komuś do spolerowania jeśli sam myślisz że możesz to zepsuć. Myslę że tym na pewno nie polepszych efektu, jakie te zadrapania by nie były :)
Opublikowano
acha dzięki Panowie tak też myślałem że nowy kolor MONACOBLAU a używany MONACOBLAU to dwie inne rzeczy.
Opublikowano
Jak chcecie kupić lakier do korekty jakichś odprysków i zadrapań to moim zdaniem najlepiej podjechać do ASO i kupić właśnie tam pod kolor dopasowany na podst. VINu. Koszt niewielki (za buteleczkę wielkości dużego lakieru do paznokci zapłaciłem ca. 70 PLN) a na 100% oryginalny i dopasowany kolor. Jest też w ASO dostępna wersja w sprayu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Proponuję coś innego. Z połowę tej ceny w sklepie z lakierami dla lakierników dobiorą Ci 100 ml lakieru wg kodu fabrycznego, a na dodatek z korektą na stan aktualny. Trzeba tylko podjechać samochodem o słoneczny dzień. Oczywiście osobno trzeba kupić bezbarwny, ale można także w aerozolu.
Opublikowano
Ja jak potrzebowałem robić zaprawkę w poprzednim samochodzie to podjechałem do sklepu z lakierami, ściągneli mi klapkę od wlewu paliwa do baku i na tej podstawie dorobili mi lakier. Wyszło bardzo dobrze.
Opublikowano
Ja jak potrzebowałem robić zaprawkę w poprzednim samochodzie to podjechałem do sklepu z lakierami, ściągneli mi klapkę od wlewu paliwa do baku i na tej podstawie dorobili mi lakier. Wyszło bardzo dobrze.

Ja tak samo to najlepsze rozwiązanie