Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To samo może się tyczy zarówno diesla jak i benzyny. E90 z 2007 roku w benzynie też może być skarbonką i to dużą niezależnie od tego jak dbał poprzedni polski właściciel.

Swieta racja benzyna moze byc straszna skarbonka ale jednak jest to bardzo zalezne od sposobu uzytkowania poprzedniego wlasciciela.

NIE KUPUJ AMERYKANINA, TO w 99% ZLOM. NIE WIERZ w CUDA. JEDYNE AMERYKANIE SA DO KUPIENIA W AMERYCE I MAJA BYC NIE WYPADKOWE I NIE OD HANDLARZA.

NIE KUPUJ AMERYKANINA NIECH CIE REKA BOSKA STRZEZE BEDZIE PLACZ BEDA NERWY ZNIENAWIDZISZ SWIAT, STANIESZ SIE CIEZKIM NARKOMANEM I WSTAPISZ DO JAKIES GRUPY TERRORYSTYCZNEJ. NIE KUPUJ AMERYKANINA, WSZYSCY CZLONKOWIE ALQUAIDA KIEDYS KUPILI AMERYKANINA Z IMPORTU I DLATEGO TERAZ NIENIAWIDZA STANOW ZJEDNOCZONYCH !

NIE KUPUJ AMERYKANINA !!! :mad2:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Z tym amerykaninem to racja, bo mamy jednego w rodzinie 335i i sypie sie wszystko po kolei, chla 16l/100 po miescie a przebieg 60tys km :(.
Opublikowano

Amerykańca nigdy nie brałem pod uwagę podobnie jak dwulitrowego diesla. Trochę nie to.

Poczytałem, poprzeglądałem i stwierdziłem, że faktycznie nie ma większego sensu kupować diesla. Przy mojej jeździe optimum będzie 2.0benzyna ew. 2.5 (tych mało :/ )

Ta dwulitrówka w benzynie idzie trochę czy raczej nie?

P.S Kupiłeś mnie tekstem o Al-Kaidzie! :D

Opublikowano

Amerykańca nigdy nie brałem pod uwagę podobnie jak dwulitrowego diesla. Trochę nie to.

Poczytałem, poprzeglądałem i stwierdziłem, że faktycznie nie ma większego sensu kupować diesla. Przy mojej jeździe optimum będzie 2.0benzyna ew. 2.5 (tych mało :/ )

Opublikowano

To ja mam chyba FARTA, bo mój amerykaniec logi pod kompem ma WZOROWE, nie sypie się NIC, oleju wyżłopał od wymiany do wymiany hmmm ze 400ml ? ( 12kkm zrobiłem, olej czeka na dniach będzie zmiana ). Błędów w historii auta brak ( jest jeden od jakiaś pierdoła nie mająca wpływu na nic, sprawdziłem pod kompem i już poprzedni właściciel byl z tym w serwisie niemczech na co mam rachunek i wydruki z DIS'a i kazali olać, poczytałem fora i w usa i nie jest to żaden problem i nie powoduje nic, ale to wg kompa jakiś kabel zwarty do masy, od jakiegoś czujnika przy chłodnicy, Dziqusek sprawdzał historię pod kompem WSZYSTKO JEST OK, Spalanie OK, czasem udawało mi się zejść do 7.3/100 bez klimy, średnio w trasie przyjmuje 8 jak jadę bez szalenstw do 110-120. 100% rzeczy w aucie działa idealnie, ludzie sciagneli je DLA SIEBIE sami ze znajomym, mam opinie rzeczoznawcy auta po ściągnięciu wraz z wyceną na potrzeby rejestracji i jakiś tam urędów. NIE SYPIE SIĘ NIC i nic nie wskazuje, żeby miało się cokolwiek sypać w najbliższym czasie. Nie wierzę, też że ludzie od których kopiłem to auto, którę na dzień sprzedaży tej wliczając tą którą kopiłem mieli nissana terenowego i nową X3 prosto z salonu za lekko 200kzł, oraz chałupę pod Szczecinem około 250m2 z dużym ogródkiem BAWILI się w ulepy za wielkiej wody, żeby kupić auto 5-10kzł TANIEJ i jeździli nim bezawaryjnie prawie 5 LAT ?? .... a auto kupili o ile pamiętam 2 letnie, przyjechało CAŁE DO POLSKI. pakiet ubezpieczenia jak widziałem to FULL OPCJA, jaką się dało tylko wyklepać w PZU, serwis tylko w BMW w niemczech, Sorry ale ktoś kupię nową X3, 5 lat śmigał E90 która była przez rezczoznawce w momencie sprowadzenia wyceniona na bodaj coś ponad 130kzł.

Termostaty ok, temp ok, wskaźniki z pracy silnika live data IDEALNE jak nowego auta, wszystkie części w aucie fabryczne, środek jak nowy, fabryczne LETNIE OPONY, posprawdzałem daty na lampach itp wsio z 2007roku jak auto, kurde cuda wianki, BYĆ może była gdzieś przytarta jakis zderzak nadkole nie wiem bo nic na to nie wskazuje, mechanik ogladał podłogę itp wszystko IDEALNE, daty na częściach rolkach itp są 2007.

Ten link co dałem do tego 328i nie pisałem że to IDEAŁ, ale jak ktoś to ściągnął dla siebie i jeździł tym od 3 LAT to raczej nie jest idiotą, auto nie przyjechało wczoraj w 5 konetenerach i nie było sklejane na szybko u Henia w szopie ...

DALEKI i ostrożny jestem przy kupowaniu AUTA, mam kompa interfejs miernik, pojeździłem po pl trochę szukałem aut i wszędzie odjeżdżałem z kwitkiem, bo potencjalne problemy i stan aut mnie odstraszały, a tutaj pod kompem 1 błędzik jak przyjechałem SŁOWNIE JEDEN, logi piękne jazda testowa idealnie, środek skóry jakby nikt na tym nie siedział, ja chyba bardziej moją dupą fotel kierowcy wygniotłem przez 12k niż oni przez wcześniejsze używanie. Ale pisanie że 100% amerykanców to ZŁOM jest chyba ciut na wyrost..

Mozna miec obawy jak się widzi napisy ze auto od 3 dni w Polsce od niemca co do kościoła jeździł, ale na boga jak ktoś śmiga autem 3-4-5lat i odsprzedaje w normalnej cenie adekwatnej do stanu i rocznika, pod kompem itp wsio ok, to raczej można się uspokoić, bo nikt chyba nie użerał by się z tym autem AŻ TYLE, gdyby za przeproszeniem przez 5 lat jebało się na potęgę i ładował w nie grube tysiące...

pzdr. Łukasz

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To ja mam chyba FARTA, bo mój amerykaniec logi pod kompem ma WZOROWE, nie sypie się NIC, oleju wyżłopał od wymiany do wymiany hmmm ze 400ml ? ( 12kkm zrobiłem, olej czeka na dniach będzie zmiana ). Błędów w historii auta brak ( jest jeden od jakiaś pierdoła nie mająca wpływu na nic, sprawdziłem pod kompem i już poprzedni właściciel byl z tym w serwisie niemczech na co mam rachunek i wydruki z DIS'a i kazali olać, poczytałem fora i w usa i nie jest to żaden problem i nie powoduje nic, ale to wg kompa jakiś kabel zwarty do masy, od jakiegoś czujnika przy chłodnicy, Dziqusek sprawdzał historię pod kompem WSZYSTKO JEST OK, Spalanie OK, czasem udawało mi się zejść do 7.3/100 bez klimy, średnio w trasie przyjmuje 8 jak jadę bez szalenstw do 110-120. 100% rzeczy w aucie działa idealnie, ludzie sciagneli je DLA SIEBIE sami ze znajomym, mam opinie rzeczoznawcy auta po ściągnięciu wraz z wyceną na potrzeby rejestracji i jakiś tam urędów. NIE SYPIE SIĘ NIC i nic nie wskazuje, żeby miało się cokolwiek sypać w najbliższym czasie. Nie wierzę, też że ludzie od których kopiłem to auto, którę na dzień sprzedaży tej wliczając tą którą kopiłem mieli nissana terenowego i nową X3 prosto z salonu za lekko 200kzł, oraz chałupę pod Szczecinem około 250m2 z dużym ogródkiem BAWILI się w ulepy za wielkiej wody, żeby kupić auto 5-10kzł TANIEJ i jeździli nim bezawaryjnie prawie 5 LAT ?? .... a auto kupili o ile pamiętam 2 letnie, przyjechało CAŁE DO POLSKI. pakiet ubezpieczenia jak widziałem to FULL OPCJA, jaką się dało tylko wyklepać w PZU, serwis tylko w BMW w niemczech, Sorry ale ktoś kupię nową X3, 5 lat śmigał E90 która była przez rezczoznawce w momencie sprowadzenia wyceniona na bodaj coś ponad 130kzł.

Termostaty ok, temp ok, wskaźniki z pracy silnika live data IDEALNE jak nowego auta, wszystkie części w aucie fabryczne, środek jak nowy, fabryczne LETNIE OPONY, posprawdzałem daty na lampach itp wsio z 2007roku jak auto, kurde cuda wianki, BYĆ może była gdzieś przytarta jakis zderzak nadkole nie wiem bo nic na to nie wskazuje, mechanik ogladał podłogę itp wszystko IDEALNE, daty na częściach rolkach itp są 2007.

Ten link co dałem do tego 328i nie pisałem że to IDEAŁ, ale jak ktoś to ściągnął dla siebie i jeździł tym od 3 LAT to raczej nie jest idiotą, auto nie przyjechało wczoraj w 5 konetenerach i nie było sklejane na szybko u Henia w szopie ...

DALEKI i ostrożny jestem przy kupowaniu AUTA, mam kompa interfejs miernik, pojeździłem po pl trochę szukałem aut i wszędzie odjeżdżałem z kwitkiem, bo potencjalne problemy i stan aut mnie odstraszały, a tutaj pod kompem 1 błędzik jak przyjechałem SŁOWNIE JEDEN, logi piękne jazda testowa idealnie, środek skóry jakby nikt na tym nie siedział, ja chyba bardziej moją dupą fotel kierowcy wygniotłem przez 12k niż oni przez wcześniejsze używanie. Ale pisanie że 100% amerykanców to ZŁOM jest chyba ciut na wyrost..

Mozna miec obawy jak się widzi napisy ze auto od 3 dni w Polsce od niemca co do kościoła jeździł, ale na boga jak ktoś śmiga autem 3-4-5lat i odsprzedaje w normalnej cenie adekwatnej do stanu i rocznika, pod kompem itp wsio ok, to raczej można się uspokoić, bo nikt chyba nie użerał by się z tym autem AŻ TYLE, gdyby za przeproszeniem przez 5 lat [bAD] się na potęgę i ładował w nie grube tysiące...

pzdr. Łukasz

Po co te wywody ? Wystarczy zobaczyc w temacie o amerykancach jaki procent aut ma czysty vin. Obstawiam 2-3%

Opublikowano

D

2.0i, N43 w E90 bardzo ładnie idzie. Oczywiście, że fajniej byłoby mieć 2.5i, no ale mi się nie udało takiej ustrzelić i nie płaczę :) Kop jest wystarczający.

Opublikowano

jezeli chcesz spokoj i latwo eksploatacje to wez 2 litra benzyna, 2.5 to N52, jak poczytasz na forum jest roche o nim.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
To ja mam chyba FARTA,

pzdr. Łukasz

To jest tak, jest 5% samochodow ze stanow ktore sa bardzo ok i 95% ktora sa pozeskrobane ze slupow.

Oczywiscie, jezeli np forumowicz by psrzedawal po 3 latach jazdy i mial samochod w dziale nasze samochody to zupelnie cos innego ale generalnie z ogloszenia ja bym nie kupowal.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

To co ja podałem to od prywatnego gościa który śmiga tym od 3 lat, więc uważam, że nie jest to picowany ulep ze słupa, skoro ktoś jeździł tym autem od 3 lat i kupił dla siebie, to auto jest chociaż WARTĘ uwagi i sprawdzenia. tak naprawdę co najmniej połowa jak nie wiecej aut sprzedawanych w pl i nie tylko jest po jakieś kolizji, typu zderzak nadkole lapmpa maska, co kompletnie nie kwalifikuje tego auta do bycia bitym na 10 stron ulepem składanym z 3 różnych. Prawdopodobnie połowa użytkowników nie zdaje sobie sprawy że miało coś robione albo zmieniane w aucie, ja znam ludzi co zmieniali pojedynczą szybę boczną na nie ORG bo coś wieźli i zarysowali, ale w myśl propagandy na forum pewnie auto od razu było lepione z 4 i każ∂e drzwi i szyby ma od innego auta :).

Nie twierdzę, że należy brać wszystko co popadnie bo sam tak nie robie i nie robiłem, ale uważam, że jak ktoś śmiga jednym autem te 2-3-4 lata i potem sprzedaje i jest w stanie udokumentować chociażby częściowo to co w nim robił, ( nawet jak będą to FV od Henia co mu olej zmieniał , albo chociaż na ZAKUP oleju ), to można się autem zainteresować. Zamiast pisać od razu że to ulep ze szrotu. Raczej nie ma na to szans, żeby ktoś kupił auto śmigał 3 lata i sprzedawał w normalniej ( nie SUPER cenie ) i szlak go wcześniej nie trafił z powodu ciągłych inwestycji bo co rusz coś by się mu sypało...

pzdr. Łukasz

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ostatnio w temacie amerykańców było 530i którym pani jeździła chyba 5 lat. Oczywiście po sprawdzeniu VINu total loss. Nie widze żadnej różnicy kto ile tym jeździł.
Opublikowano
Dokladnie, sam mam znajomych co i 3 lata potrafia jzedzic z kontrolką check engine , a tak nprawde mozna by zainwestowac 1200pln i by zgasła. Ale szkoda czasu i pieniedzy skoro auto jezdzi.
Opublikowano

I to jest właśnie polskie podejście do auta.

Potem słychać 3 lata jeździłem i złotówki nie dołożyłem takie super auto !!!

Na komputerze nigdy błędów nie sprawdzał a przeglądy rejestracyjne przechodził po znajomości.

Opublikowano

Ja mam wrażenie, że piszę za przeproszeniem do idiotów i nie chce nikogo obrazić :). Interfejs 100zł , ogarnąć soft pojechać na miejsce i SPRAWDZIĆ !!. tym sposobem jeżdżą też auta od 1 właścicieli kupione w salonie bo szkoda kasy i czasu na robotę, nie widzę związku, żeby to auto z USA miało być gorzej traktowane przez właściciela niż odpowiednik z polskiego salonu, Połowa ludzi z forum WIE JAK to zrobić, gość też pyta na forum liże wiedzę przed zakupem, MOŻNA też znaleźć sobie magica z którym się pojedzie sprawdzić auto za jakąś opłatą i też podłączy i wszystko POWIE, gość w aukcji piszę, że ma rachunki z serwisu i można sprawdzić co było robione z autem od A do Z. 99% forum jeździ używkami 70-80% pewnie ma skręcone dizle z rajchu o 100-150kkm najmniej, pewnie co najmniej 50% jak nie więcej aut jest po jakieś małej nieznaczącej kolizji ale każdy wszędzie widzi ulepy i skrobanki ze słupów... od odry po same tatry. Tym sposobem myślenia to zostaje tylko SALON albo zakup od znajomego którego sie zna 20lat i on też musiał kupić 1 w salonie i rozliczyć się z każdego serwisu, najlepiej z rzeczoznawcą...

pzdr. Łukasz

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Człowieku czy Ty nie rozumiesz że NIE OPŁACA SIĘ PRZYWOZIĆ SAMOCHODÓW W CAŁOŚCI LUB TYLKO Z DROBNYMI SZKODAMI z USA ? stąd procent aut całych zwiezionych na mienie przesiedleńcze lub takich które trafiły do nas w czasie świetnego kursu dolara to jakieś 2-3% ogółu szrotów ? to takie trudne ? ile jeszcze napiszesz postów o tym sprawdzaniu z mechanikami ?
Opublikowano

Tyle ile będzie trzeba, bo jak się poczyta forum to KAŻDY ma ideała 100% pewny przebieg, nie bity itp, a jak ktoś kupuje to CAŁY ŚWIAT ma ulepy bite od prawa do lewa i składane z 5 części..... bo lekka stłuczka auta kończąca się na zmianie elementów JEST DUŻO tańsze niż u nas i opłaca się to zrobić, co nie znaczy, że auto jest po dzwonie nie nadające się do niczego, Mój kolega kiedyś ściągał takie auta często z częściami od razu do naprawy w jedym kontenerze i MAX co robił z autem to zmieniał lampy chłodnice jakieś nadkole itp, nie bawił się w dzwony bo to bez sensu twierdził, a takie auta były w sumie DUŻOOOOOOO tańsze mimo, że naprawa nie była niczym STRASZNYM nawet u nich i sprzedawał ich DUŻOOOO bardzo dużooo.

99% niemców zmienia olej jak każe serwis co 30kkm potem to jedzie do PL i każdy pisze ze nie przeraża go 200kkm + na liczniku, a za chwilę tematy i opisy typu olej co 12-15k bo to to to to sie potem psuje, w efekcie używanych aut nie powinno się kupować, bo 99% ludzi nie wierzy serwisom, nie wierzy przez interwały zmiany oleju itp itd, zostają tylko nówki a potem najlepiej na złom....

pzdr. Łukasz

Opublikowano
Są tez takie osoby które kupują auto z salonu. Nowe lub prawie nowe i serwisuja jak należy a nie jak każe BMW. Tylko jak sprzedają auto to wyceniają na poziomie dobrego auta w DE a nie szrotu w PL. Tyle ze takie auto sie sprzedaje dwa lata. Takie jest zainteresowanie dobrymi autami w PL.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Coś za bardzo reklamujesz TO auto i auta z USA. Masz w tym jakiś biznes ?

Czy tak ślepo będziesz polecał bo nie chcesz być jedyny który kupił takie auto !

Opublikowano

:cool2:

Są tez takie osoby które kupują auto z salonu. Nowe lub prawie nowe i serwisuja jak należy a nie jak każe BMW. Tylko jak sprzedają auto to wyceniają na poziomie dobrego auta w DE a nie szrotu w PL. Tyle ze takie auto sie sprzedaje dwa lata. Takie jest zainteresowanie dobrymi autami w PL.

:cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano

Czy czasem Wymogi GWARANCJI nie nakazują serwisować auto w seriwisie i z jego zaleceniami żeby ją utrzymać ??

pzdr. Łukasz

Opublikowano
Coś za bardzo reklamujesz TO auto i auta z USA. Masz w tym jakiś biznes ?

Czy tak ślepo będziesz polecał bo nie chcesz być jedyny który kupił takie auto !

A gdzie ja reklamuje to auto ??, powiedziałem, że jest godne uwagi i co najwyżej SPRAWDZENIA, niż szukanie IGIEŁKI, no albo zostaje salon.

pzdr. Łukasz

Opublikowano

Czy czasem Wymogi GWARANCJI nie nakazują serwisować auto w seriwisie i z jego zaleceniami żeby ją utrzymać ??

pzdr. Łukasz

Nie. Co nie zmienia faktu ze z darmowego serwisu tez korzystam.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Niech ktos zalatwi vin to sprawdzimy ta perle :D