Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie. Z okolic Łodzi.

Jeśli strzeliłem głupotę to spróbuję wytłumaczyć sie tym, że usłyszałem takie informacje od samozwańczych znawców.

Opublikowano
Nie kupuj angola. Ostatnio człowiek u którego serwisowałem (a jednocześnie według obiegowej opinii jeden z najlepszych speców od BMW w mazowieckiem) miał akurat "na warsztacie" rozbebeszoną E63 (seria sześć) w której robił przekładkę. Samochód akurat był w stanie kompletnie rozłożonym na czynniki pierwsze. Trochę podpytałem mechanika o tego pacjenta. Od bebechów w silniku po wiązki do elektroniki - wszystko do zamiany. Koszty znacznie powyżej tego co klient się spodziewał... Temat odsprzedaży później za psie pieniądze również zniechęca(łby mnie).
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Czy Wy w ogóle czytacie to co piszecie ? Autor tematu ma 56 tyś zł na e92 a Wy proponujecie mu kupić benkarta i przekładać ? Żeby potem po dwóch latach trafił tutaj do działu "chcę kupić bmw" i każdy napisał NIE KUPUJ TEGO PRZEKŁADAŃCA ? Poszukać trochę po mobile, dołożyć ewentualnie do 60k i spokojnie można kupić np 2.0d. Być może nie będzie M-Pakietem ale i nie angolem.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320-sportpaket-1hand-xenon-leder-shiebedach-pdc-frankfurt/184809359.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=64&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&ambitCountry=DE&zipcode=60386&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar&numberOfPreviousOwners=1

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320d-coupe-aut-1-hand-top-piesport/186614292.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=64&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&ambitCountry=DE&zipcode=60386&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar&numberOfPreviousOwners=1

Ja nie proponuję - ja mówię, że jest taka możliwość. Jak REALNIE z kosztami potem jest, nie wiem - ktoś mi ostatnio powiedział, zajmujący się ściąganiem aut z Anglii, że wychodzi to taniej, dlatego piszę, żeby sobie ewentualnie zbadał taką możliwość.

Ja tam proponuję dalej 2.0d w tej kasie - moim zdaniem jedyny sensowny wybór, nie porywałbym się na 3.0.

http://imageshack.com/a/img835/9357/88pa.jpg
Opublikowano
Również szukam e92 w 2.0 dieslu. Może i kop jest mniejszy ale za te pieniądze będę mógł samochodem także jeździć a nie tylko na niego patrzeć przez okno w serwisie. W dodatku auto będzie młodsze i równie dobrze doposażone.
Opublikowano
Również szukam e92 w 2.0 dieslu. Może i kop jest mniejszy ale za te pieniądze będę mógł samochodem także jeździć a nie tylko na niego patrzeć przez okno w serwisie. W dodatku auto będzie młodsze i równie dobrze doposażone.

Kop po chipie jest całkiem niezły - 400nm troszkę wciska. Wiadomo, że to nie poziom 33x ale moim zdaniem przy takim spalaniu nie ma co narzekać :mrgreen: + nie pali dużo

http://imageshack.com/a/img835/9357/88pa.jpg
Opublikowano
diesel to trubo, dwumas, wtryski = skarbonka :duh:
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Chyba że kupi już takie auto po wymianie turbo, wtrysków, dwumasy i rozrządu. Wtedy skarbonki nie będzie.
Opublikowano
Opublikowano

Żeś się uparł na to E92... zamiast za te 50-55k szukać na STYK jakieś E92 tylko dlatego, żeby była E92, to lepiej za tą kasę poszukaj E90, kupisz młodsze z lepszym wyposażeniem i pewniejsze.

http://allegro.pl/e90-328i-od-osoby-prywatnej-2007-i3992859283.html

Gość pisze, że ma ją od 3 lat, więc raczej nie kupował jej na handel tylko śmigał 3 lata, ja kupiłem taką samą wersję od małżeństwa 60lat + którzy mieli ją od 4 lat, a auto wyczaiłem w serwisie BMW jak odbierałem ojca auto, stało tam na sprzedaż gdyż oni kupilo nową X3. autem śmigała głownie żona po szczecinie i okolicy jak i jeździli nim na wakacje, bo gość pływa poł na pół roku, serwisowali w Niemczech w serwisie ( bo mieli blisko gdyż mieszkają w szczecinie ), byłem u nich w domu jak kupowałem i widziałem od kogo biorę auto. Wprawdzie było malowane tu i ówdzie no ale jeżdżąc po głównie po mieście wystarczy postawić auto w galerii żeby ktoś nieuważnie trzepnął drzwiami, czy jakimś wózkiem, ale auto w środku jak nowe przebieg 60k Baa jeszcze org opony runflaty letnie były na nim :).

Nie mówie, że to igiełka, ale mieścisz sie w budżecie, wyposażenie wg mnie spoko, silnik też, jak być chciał się przejechać taką to zapraszam nad morze

pzdr. Łukasz

pzdr. Łukasz

Opublikowano

Up@

Ładne auto ale 2007 rok. Aktualnie mam auto rok starsze więc w moim przypadku potrzebuje czegoś z 2009/2010. Jeżeli nie e92 to e90. Za 60 tysięcy na pewno coś znajdę.

Opublikowano

Wolisz PEWNE zadbane 2007 czy "igiełkę" czy 2009 skręconą, albo prebiegiem 200kkm w dizlu w którego być może trzeba będzie WSADZIĆ zaraz parę tysi itp ??. Jak auto ma już te 5-8 lat to patrzy się na stan, ja tam wolę moją 2007 niż 2011 z przebiegiem 200-250kkm.

Jak masz patrzeć kategoriami, że skoro masz auto 2006 to wiesz za 60k kupisz fiata pandę nówkę w salonie na wypasie i masz 2014r., dziwny argument, że skoro masz auto 2006 to teraz minimum to 2009 :).

pzdr.Łukasz

Opublikowano
Co jest dziwnego w tym argumencie? To, że chce młodsze auto? Jeżeli miałbym zapłacić za 320d e90 z 2007r 60 tysięcy musiałbym z byka spaść. Za te pieniądze mogę szukać zadbanej e90 z 2010 roku. Rozrząd i pakiet startowy i tak zrobię niezależnie co powie sprzedawca. Ważne żeby turbo było jeszcze zdrowe. Poza tym przebiegi rzędu 200 tys. km nie odstraszają mnie jeżeli auto robiło je niemieckich drogach.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Żeś się uparł na to E92... zamiast za te 50-55k szukać na STYK jakieś E92 tylko dlatego, żeby była E92, to lepiej za tą kasę poszukaj E90, kupisz młodsze z lepszym wyposażeniem i pewniejsze.

Gość pisze, że ma ją od 3 lat, więc raczej nie kupował jej na handel tylko śmigał 3 lata, ja kupiłem taką samą wersję od małżeństwa 60lat + którzy mieli ją od 4 lat, a auto wyczaiłem w serwisie BMW jak odbierałem ojca auto, stało tam na sprzedaż gdyż oni kupilo nową X3. autem śmigała głownie żona po szczecinie i okolicy jak i jeździli nim na wakacje, bo gość pływa poł na pół roku, serwisowali w Niemczech w serwisie ( bo mieli blisko gdyż mieszkają w szczecinie ), byłem u nich w domu jak kupowałem i widziałem od kogo biorę auto. Wprawdzie było malowane tu i ówdzie no ale jeżdżąc po głównie po mieście wystarczy postawić auto w galerii żeby ktoś nieuważnie trzepnął drzwiami, czy jakimś wózkiem, ale auto w środku jak nowe przebieg 60k Baa jeszcze org opony runflaty letnie były na nim :).

Nie mówie, że to igiełka, ale mieścisz sie w budżecie, wyposażenie wg mnie spoko, silnik też, jak być chciał się przejechać taką to zapraszam nad morze

pzdr. Łukasz

pzdr. Łukasz

Bardzo fajny amerykaniec, lepiej już nie można było koledze pomóc :cool2: Radzę najpierw zobaczyć w ilu częściach przypłynęła, jest odpowiedni wątek do tego.

Opublikowano

pzdr. Łukasz

pzdr. Łukasz

Bardzo fajny amerykaniec, lepiej już nie można było koledze pomóc :cool2: Radzę najpierw zobaczyć w ilu częściach przypłynęła, jest odpowiedni wątek do tego.

A jak przypłynął w 1 części ??

Co do tego to ja bym wolał kupić Pewne E90 z 2007r za 50k z niskim przebiegiem, i bogatym wyposażeniem niż 2011rok "zadbane" w dizlu które ma 200kkm bo tam się AŻ szykuje się lekko 10k na osprzęt silnika jak nie lepiej, bo dojść może zaraz DPF, i inne rzeczy po 200kkm. Jak auto przehulało to 200k po niemczech to lepiej, ale to nie zmienia faktu, że łożyska zawieszenie i inne elementy się nie zużywają bo się zdziwić można czasem jak przyjdzie zmienić łożysko coś w zawieszeniu i kolejne tysiące, a mieć nadzieję, że poprzedni właściciel to zrobił, no raczej nie zrobił bo takie auto miało zrobić 150-200k po trasie w 3 -4 lata i iść do żyda i brać następne. A potem u nas kupuję się taką igłę która może być w naprawdę dobrym stanie, co nie zwalnia jej z problemów eksploatacyjnych auta które przeturlało już równik 4-5 razy. Ja również szukałem dizla bo miałem e90 w dizlu ale miałem wypadek, Ale po policzeniu kosztów rozrządu wtrysków turba, dpfu, sprzęgła itp.. stwierdziłem, że to bez sensu i szkoda moich nerwów czasu i pieniędzy ....

Trafiłem przypadkiem na 328i z pewnych rąk które kupiło je ze znajomym prosto z usa i używało przez ponad 4 lata, mało tego sprowadzili w całości i jest opinia rzeczoznawcy i jego wycena o tym aucie na ileś stron, sprawdziłem auto pod kompem logi odczyty wszystko PERFEKT, dziqusek robił upa całego auta prawie zaraz po kupnie i też oglądał pod kompem co i jak i też stwierdził, że nie ma się do czegokolwiek przyczepić. Mało tego bo pracuje na rehabilitacji u mnie, i była u mnie pacjentka która ZNA tych ludzi od których kupiłem auto i pytała się jak auto bo ci państwo się pytają czy wszystko ok i czy zadowolony jestem, bo się się znają bo ich mężowie razem pływają, notabene ona też BMW jeździ :).

Do zakupu auta podchodziłem sceptycznie bo z usa ale po sprawdzeniu naprawdę stan perfekt. Można jedynie mieć uwagi do lakieru bo ma jakąś ryskę tu i tam, ale taniej POMALOWAĆ całe auto i dać na jakiś dobry detaling niż zmienić turbo w dizlu... :).

Problemów z autem nie ma ŻADNYCH odpala i jeździ jak trzeba praktycznie zamyka budzik just like that .... I wolę to niż nowsze 2.0d w którym z dnai na dzień mogę popłynąć pare tysi tak po prostu, bo łańcuch pękł, bo turbo zdechło, bo wtryski nie domagają, bo sprzęgło klęka, albo DPF umarł a po wypaleniu za parę miechów znowu cyrk ..... Wolę, spalanie w trasie 7.5-9l w zależności niż jadę i błogi spokój i jeszcze but pod pedałem który pozwala wyprzedzić kolumnę tirów miedzy wioskami....

pzdr. Łukasz

Opublikowano
Masz racje ale za bardzo wrzucasz wszystko do jednego worka. Tak jak Ty mogłeś znaleźć 100% zdrowe auto z USA tak i ja czy ktokolwiek inny w podobnej sytuacji może znaleźć zdrowego diesla bez wymienionych przez Ciebie zarzutów. Nie wyskakuje z pieniędzmi rzędu ~50 tysięcy żeby kupić 2010 rok 330d z 100 tysięcy przebiegu. Znam realia, nie jestem aż takim laikiem. Jeżeli nic nie znajdę to poczekam, dozbieram - nie spieszy mi się aż tak bardzo. Aczkolwiek myślę, że uda się coś znaleźć.
Opublikowano
Up@

Ładne auto ale 2007 rok. Aktualnie mam auto rok starsze więc w moim przypadku potrzebuje czegoś z 2009/2010. Jeżeli nie e92 to e90. Za 60 tysięcy na pewno coś znajdę.

E90 znajdziesz przy dobrych wiatrach z końca 2008/początku 2009. Z 2010 to raczej od handlarza, ale to tylko moaj opinia. Sam szukałem swojej blisko rok, więc trochę przykrych doświadczeń zebrałem.

Opublikowano
Masz racje ale za bardzo wrzucasz wszystko do jednego worka. Tak jak Ty mogłeś znaleźć 100% zdrowe auto z USA tak i ja czy ktokolwiek inny w podobnej sytuacji może znaleźć zdrowego diesla bez wymienionych przez Ciebie zarzutów. Nie wyskakuje z pieniędzmi rzędu ~50 tysięcy żeby kupić 2010 rok 330d z 100 tysięcy przebiegu. Znam realia, nie jestem aż takim laikiem. Jeżeli nic nie znajdę to poczekam, dozbieram - nie spieszy mi się aż tak bardzo. Aczkolwiek myślę, że uda się coś znaleźć.

Nie tyle wrzucam wszystko do jednego wora, co po prostu EKSPLOATACJA takiego auta w dizlu niesie wraz z przebiegiem pewne KOSZTY, gdyż po prostu podzespoły się zużywają i ryzyko padnięcia czegoś jest już DUŻE. Co do tego co ci podałem z linka, spójrz na to tak jak ja na moje co kupowałem a podobnie jak kolega wyżej, może nie ROK, ale ładnych kilka miechów szukałem, oglądałem kilka aut no i na oglądaniu się skończyło niestety... Jak ktoś tamtą co ci podałem kupił DLA SIEBIE i nie jest handlarzem, śmigał nią 3 lata i serwisował na miejscu w serwisie specjalizującym się w BMW, to uważam, że chociaż rzucić okiem można na to auto i sprawdzić co i jak, bo nie jest to auto od MIRKA z 2010-11 roku które przejechało tydzień temu na lawecie z rajchu z naprawionym licznikiem na grnanicy i jest tańsze niż większość 2009 z normlanym przebiegiem w niemczech ...

Nie bez powodu w Niemczech i wszędzie jak auto ma już 200kkm + to jego cena jest WYRAŹNIE niższa od identycznego auta z tego samego rocznika i takim samym wyposażeniem ale np z przebiegiem 120kkm różnice są na poziomie 2-3K Euro uśredniając 10kzł czyli mniej więcej tyle ile może cię czekać cię inwestycji w nadchodzącej przyszłości ....

Tak realnie przesiądziesz się na auto MAX 2009 rok. albo na igiełkę z allegro z przebiegiem 150kkm tylko pewnie najmniej drugie tyle zeszło po "naprawie" licznika...

pzdr. Łukasz

Opublikowano
To samo może się tyczy zarówno diesla jak i benzyny. E90 z 2007 roku w benzynie też może być skarbonką i to dużą niezależnie od tego jak dbał poprzedni polski właściciel.