Skocz do zawartości

BMW E46 330D M57/TU 204KM SLIZGAJĄCE SPRZĘGŁO?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ma ktoś pomysł na sprzegło do BMW E46 330d M57/TU 204KM po programie na 260KM i 570NM. Na 5 i 6 biegu sprzegło się ślizga. Podporę już ogarnąłem od M3. Proszę o jakieś wskazówki. Dziekuję
Opublikowano
Spiek zaora dwumas i docisk prędzej niż tarcze
www.Car-los.pl
Opublikowano

Od e60 niby jest mocniejsza, ktoś jeszcze pisał, że można dać tarcz gdzieś do regeneracji na mocniejszych okładzinach.

Popytaj zenka koksownika, ona ma coś pod 290km 700nm , jakie on u siebie ma rozwiązanie, pojazd po czerwonym 330d to on też lepiej powinien wiedzieć.

Co do spieku, to ponoć w cywilnym na co dzień w mieście się nie sprawdza.

Opublikowano
Co do spieku to powiem wam tylko tyle ze PLYNNA zmiana biegow przy spokojnej jezdzie odbywa sie tylko w okreslonych przedzialach obrotow. U mnie jest to w okolicach 2000 obrotow. I jade jak kazdym innym samochodem. Ale jazda w korku to moze byc pielko.
Opublikowano

jak masz spieka np sześciołapatkowego to taki bardziej cywilny w jeździe spiek, co nie zmienia faktu że "zaora" docisk i dwumase

a tak w ogóle to aktualne sprzęgło ile ma nalatane ?

bo jak od nowości lub niewiadomo kiedy wymieniane to się nie dziwie, że sprzęgło puściło

ludzie ładują sprzęgło z e60 530d (docisk mocniejszy), pasuje p&p i jeżdżą na tym mając okolice 600Nm i chyba tak ma kolega zenekkoksownik z 618Nm

ja przy 705Nm mam docisk i sprzęgło sachs performance i trzyma,

normalnie bym polecił, ale jakiś czas temu kolega sirek kupił taki zestaw i miał z nim jaja, skończyło się na sprzęgle z e60

możesz jeszcze kombinować z dociskiem z e60 plus tarcza obita kevlarem

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
P&P pasuje tarcza od e60 a docisk i dwumas katalogowo 330d ?
Opublikowano

z e60 530d do e46 330d pasuje p&p docisk i tarcza (tarcze są chyba nawet takie same), dwumasa już nie,

słyszałem o przypadku włożenia dwumasy, ale nieobyło się bez rzeźby

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
  • Członkowie klubu

A może okładziny kewlarowe?

Mniej "hard-corowo" niż spiek, ale znacznie ostrzej niż na okładzinach standardowych.

Koszt ok. 150zł.

Do tego nowy (opcjonalnie wzmocniony) docisk.

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
  • Autor
Dzieki za odp. Dwumasę zostawie a dam tarcze i docisk od E60. Co do mocy co tam można jeszcze podrobić? Oczywiście żeby nie wyszło bez szaleństw zaraz 5tyś zł. Słyszałem o wiekszym IC, wtryski 535d e60, egr off i przeróbka tłumika. A następnie kolejne strojenie. Prosiłbym o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
  • 5 lat później...
Opublikowano
A z jakiego dokładnie silnika to sprzęgło z e60 , o jakiej mocy ?