Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja wolałbym kupić silnik za 3500 i po prostu wymienić w nim rozrząd.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
U mnie było tak samo i okazało się, że zerwany łańcuch.

I co remont silnika ?? Czy po zerwaniu łańcucha zawsze mamy spustoszenie w silniku.

Ja wybrałem remont silnika - koszt 6900 PLN

Kupienie używanego silnika to według mnie loteria

No też bym się zastanawiał na kupnem nowego silnika bo nigdy nie masz pewności co w nim siedzi.

Ja wolałbym kupić silnik za 3500 i po prostu wymienić w nim rozrząd.

Ten silnik kosztuje od 5000 do 6000 tysięcy średnio więc nie wiem czy wyjdzie lepiej ;) ale się zobaczy jutro dzień prawdy mam jeszcze nadzieję że to nie rozrząd tylko jakaś pierdoła, jeśli tak będzie to i tak wymieniam rozrząd :D

Złoto dla Stocha :D :D

51872163352_7c9ff57746_o.jpg
Opublikowano

Jestem po rozmowie z serwisem ;( niestety stało się to co pisaliście strzelił łańcuch rozrządu. Sami się dziwili ponieważ samochód przechodził przeglądy i nic nie wskazywało na to że coś się dzieje z rozrządem, pracował cicho itp czytając posty na forum już wyrobiłem sobie opinie na ten temat :).

Koszty jakie mi przedstawiono to 22 tyś zł wymiana silnika fabrycznie nowy :8) czyli 50% wartości samochodu ...

Od byłego właściciela otrzymałem namiary na serwis w Otwocku wymienią mi silnik koszt takiej zabawy 8500 zł ...

Cóż mogę powiedzieć polecam silnik N47 :D

Opublikowano

To jakaś masakra, wychodzi że taniej w eksploatacji wychodzi poczciwe M3.

Jedyna petycja do BMW w sprawie M3 E92 to chyba taka, żeby nie wycofywali silnika S65 ;-) dla kolejnych M3/4

Opublikowano

Jedyna petycja do BMW w sprawie M3 E92 to chyba taka, żeby nie wycofywali silnika S65 ;-) dla kolejnych M3/4

Sądzę, że jest w tym stwierdzeniu więcej racji niż może się wydawać ;)

Swoją drogą. Jakie przebiegi wytrzymują S65?

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
na allegro trochę tych motorów jest.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano

Sądzę, że jest w tym stwierdzeniu więcej racji niż może się wydawać ;)

Swoją drogą. Jakie przebiegi wytrzymują S65?

Nie mam pojęcia. Czytając zagraniczne fora, są tacy co mają 240 tys a nawet 350 bez remontu.

Jedno jest pewne, że silnik S65 to jedna z najbardziej niezawodnych jednostek produkowanych przez BMW.

I myślę że każdy użytkownik M3 E9.. potwierdzi taką tezę. Nic tylko lać paliwko, zmieniać filtry i oliwę.

Opublikowano
Gdy by nie to że lubię swój samochód już bym wywiesił ogłoszenie na allegro :) Człowiek na błędach się uczy więc na przyszłość nie ma co słuchać pierdół o bezobsługowym rozrządzie lepiej wymieniać co 100 tyś :)
Opublikowano

A ja znowu na przekór pewnemu koledze z tego forum cieszę sie ,że mam M47 :mrgreen:

Wolę raz na 200 tysi wymienić turbo niż co 100.000 rozrząd a jak widać bez objawów szurania też padają więc to bomba zegarowa :duh:

A tak na poważnie to współczuję , chyba lepiej kupić w dobrym stanie silnik i zamontować mu ten zestaw z poprawionymi elementami rozrządu .

Może wyjdzie drożej ale jeśli autem chcesz zrobić jeszcze ze 100.000 to lepiej raz a dobrze .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
A ja znowu na przekór pewnemu koledze z tego forum cieszę sie ,że mam M47 :mrgreen:

Wolę raz na 200 tysi wymienić turbo niż co 100.000 rozrząd a jak widać bez objawów szurania też padają więc to bomba zegarowa :duh:

A tak na poważnie to współczuję , chyba lepiej kupić w dobrym stanie silnik i zamontować mu ten zestaw z poprawionymi elementami rozrządu .

Może wyjdzie drożej ale jeśli autem chcesz zrobić jeszcze ze 100.000 to lepiej raz a dobrze .

Ja mam silnik N47:) oczywiście wymiana co 100 tyś to przesada ale jak nie znasz dnia ani godziny tego łańcucha ... :)

Opublikowano

Mam znajomego z Olkusza, który w remonty tego silnika na przestrzeni 3 lat, przeznaczył prawie 30tys...

Zraził się zdrajca do BMW i przeszedł teraz na ciemną stronę.

Tzn Ałdi A5 kupił :D

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
ja mam n47 ale d20c

i prawie 270 tys km bez remontu lancucha i nie zanosi się, że będzie w najblizszym czasie

Ja bym jednak wymienił łańcuch dla świętego spokoju, chyba ze nie planujesz jeździć tym autem za długo.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
ja mam n47 ale d20c

i prawie 270 tys km bez remontu lancucha i nie zanosi się, że będzie w najblizszym czasie

Masz go od nowości?

Opublikowano
ja mam n47 ale d20c

Masz go od nowości?

Od nowości akurat nie mam ale poprzedni tylko serwisował w postaci filtrów i płynów nic więcej nie robił, nie naprawiał większych rzeczy.

ja mam n47 ale d20c

Ja bym jednak wymienił łańcuch dla świętego spokoju

No tak, może masz racje z tym świętym spokojem :)

Opublikowano

Wracając do tematu zerwanych łańcuchów w N47 szukam osób które miały podobną sytuacje.

Powie wam, że miałem wymieniać ten silnik ale postanowiłem najpierw spróbować dochodzić sowich praw w salonie w którym kupiłem swoja BMW. Dziś poszły pisma zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Jestem mega ciekawy co z tego będzie?

Trzymam kciuki :cool2:

Opublikowano
Nightsabes777 napisałes że kolega kupił A5 i powiem ci że nie wróci już do bmw !