Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem zapytać właścicieli BMW 525iA z 89 roku Do ilu macie wyskalowany prędkościomierz?? I jaki powinien być oryginalnie bo ja mam do 240km/h i jak jade 80km/h to mi sie wydaje że jade szybciej :)

Opublikowano
Ja mam 12V :) I niewiem jak powinno być....Jeszcze jedno czy tarcze od licznika od E30 pasują do E34 ?? Bo na allegro są fajne indiglo tarcze ale tylko do E30..
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Są fajne tarcze indiglo do BMW E30, E34, E36 a nawet E24 na www.moman.pl

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//moman.pl/bmw_e36/bmw_e36_06.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//moman.pl/bmw_e36/bmw_e36_23.jpg

Opublikowano
no naprawde fajne tarcze :) tylko jakos podswietlenie nie wiem czy by pasowało do reszty.....
BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano
W 520 12v 525 12v i 530 12v jest do 240 dopiero w 535 jest 260

serio w E34 530 R6 jest do 240 km/h ? myslałem ,ze do 260 tak jak w E32 730 R6... dziwne :D

Opublikowano
kurde no w moim parchu hehe:) jest do 240! raczej nie jest wymieniany licznik, bo jak mu zmieniałem kondensatorki to data była 1988. Może ktoś tu jeszcze posiada 530 z 88 roku? Bo tak jakoś z zazdrością patrze na te 260 w 535 :roll2:
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj :lol:

w mojej 525i z 1992 r miałem licznik do 240 km/h - najszybciej jak ją bujnąłem to było 235 ale po dłuuuuugim rozpędzie - także wystarcza .

Pozdro

MarioBigRed

Opublikowano

Ja mam 525i z 89r i mam wyskalowany do 260 jak kiedys wyciagalem licznik to rocznik sie zgadza

to jak to jest wkoncu ile ma byc 240 czy 260??

Opublikowano
Właśnie niewiem w koncu czy 240 czy 260 :P Kumpel przyjechał ostatnio E32 3.0 12V i ma do 260 ;) 1989rok tej siodemki :) A w piątce mam 240 ;/ Mnie też zrzera zazdrość jak niektóre mają 260 :P mOja sie wydaje cienka podług tamtych :P a właśnie jak to jest jak bym włożył licznik wyskalowany do 260 ?? Trzeba coś przerabiać ??

Jestem silny wewnętrznie jak Jeep Wrangler, z klasą jak Mercedes S600, niedostępny jak BMW 750iL, delikatny jak jasna skóra w Volvo C70, pięknyi wysportowany jak Audi TT i niekoniecznie szybki jak Porsche :D

...::: StreeT RacinG Is NoT A CrimE :::...

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Moje BMW 525 i 24V z 1992 roku też ma wyskalowane zegary do 260, ale niestety poprzedni właściciel wstawił białe zegary (tzn. wyciągnął oryginalne tarcze i zamiast nich wstawił wydrukowane komputerowo białe. Paskudztwo tego rozwiązania widać dopiero w nocy. Wszystie dziury prześwitują.)

Szczerze mówiąc zasialiście i u mnie ziarno niepewności co do wyskalowania zegarów. Mnie też się wydaje, że licznik trochę może oszukiwać.

Zseba napisał:

Są fajne tarcze indiglo do BMW E30, E34, E36 a nawet E24 na www.moman.pl

Pozwoliłem sobie zadać kilka pytań przedstawicielowi producenta, m.in.

1. Jak wygląda sprawa regulacji intensywności świecenia tych tarcz ?

2. Czy inwerter znajduje się w komplecie?

3. Czy możliwe jest zastosowanie innego koloru podwietlenia?

4. Czy należy usunąć oryginalne podwietlenie w desce zegarów (wyjąć żarówki) ?

5. Wreszcie, jaka jest cena kompletnego zestawu do samochodu BMW E-34 (1992 rok).

W odpowiedzi otrzymałem:

1. tarcze podłączane są do inwertera a inwerter do zasilania w liczniku (2 kabelki) dzięki podłączeniu zasilania z licznika będzie działała regulacja jasności jak do tej pory - oryginalnym pokrętłem do regulacji jasności deski rozdzielczej

2. Inwerter kupuje się oddzielnie 58zł

3. Przy zakupie należy podać kolor w jakim tarcze mają świecić - niebieski, seledynowy (morski) czy biały

4. oryginalne podświetlenie pozostaje bez zmian

5. cena to 139zł tarcze i 58zł inwerter = 197zł

I co wy na to?

Myślę, że za niecałe 200 złociszy warto zaryzykować. A może ktoś już korzystał z usług tej firmy i może podzielić się doświadczeniami.

Pozdrawiam. :doh:

Opublikowano
Ja myśle że warto zaryzykować może ładnie wyglądać ale moim zdaniem żeby było ładnie to trzeba by było całe podświetlenie wnętrza zmienić bo sie mogą "gryźć" kolory.... A co do licznika to słucham dalszych wypowiedzi bo ja jestem w kropce,niewiem czy zmieniać licznik czy nie :)

Jestem silny wewnętrznie jak Jeep Wrangler, z klasą jak Mercedes S600, niedostępny jak BMW 750iL, delikatny jak jasna skóra w Volvo C70, pięknyi wysportowany jak Audi TT i niekoniecznie szybki jak Porsche :D

...::: StreeT RacinG Is NoT A CrimE :::...

Opublikowano

w 525 12V 170 PS był do 240. Ale czy w 530 powinien byc do 240 czy juz do 260 tak jak w 525 24V, 535, 530 V8 i 540 - oto jest zagadka :D

moze Greg523 sie wypowie, ma zdaje sie nawet 530 R6 E34 na sprzedaz :D