Skocz do zawartości

E83 X3 35d / 30sd / 2009 Czkawka - szarpie przy przyspiesz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Trójeczka.Mi też szarpało 3.0 i automacie.Obracałem zębatkę jakby pomogło.Drążyłem dalej.Kasowanie adaptacji pomaga na krótko.Kupiłem Castrol Transmax Z.

Z skrzynki rozdzielczej zeszło mi 0,5ltr.czarnej wodnistej cieczy.Przebieg 165tkm.Nowego oleju weszło mi 0,9 ltr.KONEC szarpania,żabek,stuków.Nie to auto.Wybiera idealnie do góry i w dól.Koszt 55 pln i moja praca.Efekt bezcenny.Polecam.

Edytowane przez kwiatek73
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Mam identyczny problem w moim X3 3.0d. Po odpięciu wtyczki problem znika, czyli reduktor do naprawy?
Opublikowano
Trójeczka.Mi też szarpało 3.0 i automacie.Obracałem zębatkę jakby pomogło.Drążyłem dalej.Kasowanie adaptacji pomaga na krótko.Kupiłem Castrol Transmax Z.

Z skrzynki rozdzielczej zeszło mi 0,5ltr.czarnej wodnistej cieczy.Przebieg 165tkm.Nowego oleju weszło mi 0,9 ltr.KONEC szarpania,żabek,stuków.Nie to auto.Wybiera idealnie do góry i w dól.Koszt 55 pln i moja praca.Efekt bezcenny.Polecam.

Daj znac jaki kolor tego oleju jest teraz i jaki masz przebieg... Nie placz jak wyleci sreberko ;P

Opublikowano
na 90%, 10% na przeguby/polosie/poduszki silnika :P

Wysłałem Ci PW z prośbą o podanie nr telefonu, proszę o odpowiedź/kontakt!

Opublikowano
Hmmm, fajnie jak zagwozdki rozwiązywane są na forum, wówczas korzystają też inni.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Autko naprawione, potwierdzam uszkodzony był reduktor, wymiana łańcucha + wymiana oleju + update + dodatkowo wymieniony filtr i olej w skrzyni. Autko jeździ jak trzeba. Można znów cieszyć się z 600Nm i 299KM :-)
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam serdecznie potrzebuje pomocy w znalezieniu dobrego warsztatu w obrębie woj. Warminsko-mazurskie na naprawę reduktora I zrobienie adaptacji najlepiej na miejscu . Mam takie same objawy jak u wszystkich jest ktoś kto pomoże pokieruje. Pozdrawiam