Skocz do zawartości

E46 330d przed lift akumulator 74Ah 680A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam wyżej wymieniony akumulator marki Voltmaster (podobno ten sam producent co Centry) z golfa 1.9 TDI, któremu już się nie przyda, był w samochodzie sporadycznie używany tylko przez 3 miesiące, więc praktycznie nowy, prześledziłem już mnóstwo tematów o akumulatorach i doszedłem do wniosku, że czemu nie, można spróbować, w moim aucie prądożernych bajerów nie mam jak webasto czy podgrzewane i elektrycznie regulowane fotele, więc może by dał radę, aż takich złych parametrów nie ma, a nie mam z nim zbytnio co zrobić nie mówiąc już o braku kasy na nowy 100Ah... Pragnę się was poradzić, bo prześledzając to forum wielokrotnie, uznałem, że są tu najlepsi specjaliści, którym można zaufać w każdej sprawie. Pozdrawiam i oby śniegu w tym roku nie było wcale :)
Opublikowano
w moim 330d poprzedni wlasciciel mial 62Ah :D i ja rowniez przez pol roku na nim jezdzilem i bylo w porzadku ale przed zima zaczął nie domagac i zmienilem na 92ah, gdyby nie to ze prad zaczął mu uciekac pewnie dalej bym go mial
Opublikowano
ja w 320d mam akumulator o bardzo zbliżonych parametrach jak napisałeś o swoim jednakże 3.0 to nie 2.0 silnik. Mysle ze jak będą duże mrozy to może niedomagać.
Opublikowano
No i właśnie, męczyć go, czy sprzedać ze dość znaczną stratą bo takie na allegro już za 215zł są... i kupić 90-95 ? Ponoć głównie chodzi o prąd rozruchowy, tj. te 680A, gdzieś wyczytałem, że jeśli ma się bajery elektroniczne to około 850A powinno się mieć, a bez bajerów 750A i w tym przypadku pojemność akumulatora już nie gra pierwszych skrzypiec, ponoć.. jakie jest Wasze zdanie, pamiętajcie, że akumulator czeka w piwnicy w niepewności na werdykt od Was, co go czeka :D taaaak..
Opublikowano
odświeżam, jeszcze kilka opinii, żeby wytworzyć jakąś średnią w miarę czytelną i kończymy, no, proszę kilku śmiałków, bardzo ^^
Opublikowano

ja mam w 320d największy jaki dostałem czyli 105

i działa jak nowy od 3 lat

tylko że ja pilnuje go i opiekuje się bo sprawdzam poziom i dolewam w nim wody destylowanej i czasami go podładuje bo auto więcej stoi niż jezdzi

Opublikowano
Tak, ale oprócz tego co macie w swoich buniach, interesuje mnie co myślicie na temat tego szalonego projektu mojego autorstwa :) ?
  • 2 miesiące temu...