Skocz do zawartości

seria 4 Gran Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Wyświetleń 32,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cena 428i GC w USA zaczyna się od 41 125 $

Na rynku US będzie jeszcze dostępny 435i GC.

Sprzedaż startuje w US latem....

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Według mnie wizerunek BMW nie jest na dnie, i cały czas idzie w gore. W ostatnim czasie to Audi przejęło pałeczkę "dresów" itp. I to nie tylko w Polsce.

Skoro jest tak piękne to aż dziwne, że na forum dla pasjonatów powstają tego typu tematy:

viewtopic.php?f=43&t=235137

Niestety, łatka w społeczeństwie jest niezmienna. Starsze BMW-dres i do tego na pewno pijany, nowe BMW-nowobogacki, ewentualnie diler albo mafia.

Opublikowano

Każda marka ma jakaś łatkę, a my jako Polacy uwielbiamy stereotypy.

Ale i tak wydaje mi sie ze przez ostatnie kilka lat postrzeganie marki zmieniło sie na lepsze...

Polecam sie nie przejmować :cool2:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Spoko, ja się nie przejmuję ;) Gdybym się przejmował, to bym nie miał śmigła w garażu :norty:
Opublikowano

O kurde legły moje plany zakupu 4GC przez dresa !!

Pijany dres to musi być BMW . Teraz tylko mi peugeot został :duh:

Opublikowano

Gdy ktoś mi coś mówi nt. dresa odpowiadam że zamówiłem szklane drzwi ....aby paski było lepiej widać :mrgreen:

Ten stereotym się zmienia tylko efektów w społeczeństwie nie widać. A główni sprawcy tego postrzegania chyba przesiedli się do Audi i Mesia. Przynajmniej take odnoszę wrażenie gdy się rozglądam po Wawie :roll:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano

Też mi się tak wydaje .

Teraz głównym autem dresa to 1.9 klekot na turbinie . Mało pali a części leżą po rowach .

Polskiego dresa kryzys też dopadł więc szuka czegoś oszczędniejszego . A poza tym dobrą ma też hierarchie ten VW.

Biedny dres - skoda - marzy o VW

standardowy dres - VW - marzy audi

zamożny dres - Audi - ale patrzy na bentley'a ( salon w Bielsku Białej )

BMW już im nie odpowiada bo kiedyś się liczyło 3,5,7 , a teraz modeli więcej jak pasków na spodniach to co zrobić . Golf to golf, passat to passat :cool2:

Opublikowano
HA AH :>
Opublikowano

W mojej okolicy dresy dalej ujeżdżają (zajeżdżają) E39 :mrgreen:

Dlaczego dresy przesiadają się do innych marek ?

Kiedyś BMW było wyznacznikiem szybkiej jazdy, było czym jechać, konkurencja była wolniejsza. A teraz, 518 D osiągi budżetowego kompaktu. :duh:

Następna sprawa to udział BMW w rynku, niedługo będzie konkurowało ze skodą o pierwsze miejsce w sprzedaży.

Tego oczekujemy po tej marce?

Opublikowano

Ciagnie sie temat dresu od jakiegos czasu ale szczerze mowiac ze taki model: dres, steryd, bmw w PL juz ustapil...bynajmniej ja nie zauwazam

Fakt kiedys mocno widoczne ale teraz szczerze mowiac mysle ze uleglo to jakiemus przeobrazeniu.

Napewno nowe auta, dres z kreszu i kark szerszy od glowy nie ida w parze z tymi autami...no napewno nie laczyc z 4GC :nienie:

BMW, wariacka jazda, wyprzedzanki, wypadki, brawura - to ok, moge sie zgodzic ze sie zdarzaja... czyli raczej stereotyp: bmw i idioci niz bmw i dres

Sorki ale cos mi ten dres ciagle przeszkadzal w tych porownaniach...

Opublikowano

Proszę bardzo:

Opublikowano

Ślicznotka:) Wydaje się niezwykle niski...

Co mi wciąż przeszkadza - nie rozumiem już hamulca ręcznego ? Pokochałem auto hold i wyrosłem już z wchodzenia w zakręty na R-ce :)

Wydaje mi się że to nie pasuje już w tych autach. To nie jest STI by tego hamulca używać wg mnie

Ale linia świetna i funkcjonalność bagażnika :cool2:

Opublikowano
Faktycznie prezentuje się znakomicie :D

Opublikowano
Na drugie kupiłbym GC a na trzecie Coupe :mrgreen:

Opublikowano
Mam dwa pytania/uwagi. Po pierwsze 4GC ma chyba taki sam rozstaw osi jak f30 i to jak dla mnie jest chyba nieporozumieniem (może być po prostu za ciasne ale ostatecznie wyrobię sobie zdanie jak usiądę :mrgreen: ) po drugie czy f34 ma wiekszy prześwit/wyżej zawieszone? Tak sie reklamują, że to cos pomiędzy limuzyną a SUVem...
[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Mam dwa pytania/uwagi. Po pierwsze 4GC ma chyba taki sam rozstaw osi jak f30 i to jak dla mnie jest chyba nieporozumieniem (może być po prostu za ciasne ale ostatecznie wyrobię sobie zdanie jak usiądę :mrgreen: ) po drugie czy f34 ma wiekszy prześwit/wyżej zawieszone? Tak sie reklamują, że to cos pomiędzy limuzyną a SUVem...

Co do rozstawu osi to chyba faktycznie jest to dokładnie ta sama płyta co w F30.

GC jest zdecydowanie niższe i szersze od F30 więc raczej nie będzie czymś miedzy SUV'em a limuzyna. Może chodzi o zapowiadany X4 ?

Opublikowano
Plyta 3GT = roztaw 2920mm, a F30=2810mm

4GC = rozstaw osi 2810 mm

Opublikowano

4GC może nie jest zdecydowanie szersze od F30 ale jest:

szerokośc F30 = 1811 mm

szerokość 4GC = 1825 mm

Ale za to 4GC jest znacząco niższe od F30:

wysokość F30 = 1429 mm

wysokość 4GC = 1389 mm

http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/4series/gran_coupe/2014/keep_informed/technical_data/index.html

Opublikowano
... a ja sobie jakos ubzduralem ze plyta bedzie z 3GT... :idea: :?:

Ja też miałem taką nadzieję! :?

ale powtórzę pytanie: czy 3 gt jest wyżej zawieszone? Pytam bo chciałbym zmienić X-sa na limuzynę a trochę mnie przerażają krawężniki i dziury i ciągle mam wizje polamanych i odrapanych zderzaków! :mad2:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3GT ma jakieś 220 mm wysokości od ziemi do progu.

pozdrawiam

Paweł