Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy.Ja nabyłem kilka dni temu E60 535d i mam mianowicie problem tego typu jak przekręcę zapłon i tak zostawię np. na włączonym radiu to po około 15 minutach nie mogę odpalić auta bo aku jest już rozładowany-czy to normalne zjawisko? buto było u elektryka który rzekomo wszystko pomierzył stwierdził że ten typ tak ma bo jest naszpikowany elektryką i po przekręceniu kluczyka wszystkie moduły pobieraj prąd i rozładowywują aku ,więc nie mona nawet posłuchać radia przez pół godziny nw wyłączonym silniku?to chore!! Na dwóch akumulatorach jest tak samo.Miał ktoś taki przypadek :?:
Opublikowano
Normalne to to raczej nie jest, sam u siebie czysciłem tapicerkę itp miałem włączone radio i po jakiś 2 godzinkach zapaliła się żółta kontrolka akumulatora która zignorowałem i dalej sprzątałem przez następną godzinę czasu i auto po wszystkim odpaliło bez problemu. Rada taka to zmień elektryka :D
Opublikowano
elektryk powinien sprawdzić akumlator, minusową kleme akumlatora IBS, i czy jakiś modu nie pobiera za dużo prądu. Jeśli faktycznie to sprawdził to jak kolega pisał zmień elektryka ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A może zmienić akumulator? Beemki faktycznie żrą prąd jak chore i jak akumulator jest już stary albo niedoładowany to normalne, że szybko krzyczy.
Opublikowano
Na dwóch akumulatorach jest tak samo.Miał ktoś taki przypadek :?:
Jezeli akumlatory były różne, należy zrobić adaptację, inaczej aku może być niedoładowywany i pewnie z tąd szybko rozładowujący się aku.
  • 6 lat później...
Opublikowano

Witam kolegów

Czy udało się rozwiązać problem z szybkim rozładowaniem się akumulatora w E60 ?

Ja mam taki problem w swoim E60 z 2004r, przy włączonym zapłonie 1-2minuty max i mam ikonkę baterii i aku nadaje się do ładowania.

Nie wiem co jest tego powodem.

Mam włączone DRL ale bez DRL jest tak samo...

Opublikowano
U mnie byl winny akumulator po wymianie problem ustąpił, co prawda nie działo się to po dwóch mintuach jak u ciebie. Zacznij od sprawdzenia akumulatora
  • Moderatorzy
Opublikowano

1. INie wiem czy w INPA jest coś takiego (powinno być, ale nie wiem gdzie) w Carly mi pokazuje ile ładuje w jakim zakresie.

2. Sprawdź stan akumulatora - w każdym sklepie z aku mają tester.

3. Sprawdź ładowanie - powinno dobijać do 15V jeśli masz AGM

4. Jak trzeba wymienić, pamiętaj o skasowaniu adaptacji akumulatora, jeśli nie skasujesz dalej mogą być problemy.

Opublikowano
Normalne to to raczej nie jest, sam u siebie czysciłem tapicerkę itp miałem włączone radio i po jakiś 2 godzinkach zapaliła się żółta kontrolka akumulatora która zignorowałem i dalej sprzątałem przez następną godzinę czasu i auto po wszystkim odpaliło bez problemu. Rada taka to zmień elektryka :D

Odpaliłeś bo IBS zadziałał i wyłączył prąd. Trochę tak jakbyś hebel miał i jeśli spadnie napięcie np. z 12.7 na 11 V to wtedy tak działa.