Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

nigdy się tym szczególnie nie interesowałem, ale zawsze wydawało mi się, że chromowane obwódki ma tylko wąska lampa, a szeroka ma czarne, ale przyznam, zaciekawiło mnie to.

może to zależy od wyposażenia, ale nie wydaje mi się.

a może ktoś założył chromy zamiast czarnych.

pozdrawiam

Opublikowano

a ja sie podepne z małym pytaniem... chodzi mi o zdjecie tych obwódek...

szukalem juz na forum i dowiedzialem sie ze trzeba je wysunać w stronę tyłu samochodu, tylko jak zdiąć te które są pod szybą? też sie je jakos wysuwa?

Bardzo bym prosił o jakies info, bo nie chce nic uszkodzic...

Nordschleife... 20,8km w 9:38s
Opublikowano

chromowane obwodki to standard w E30 - mozna bylo zamowic czarne i byl to pakiet shadow line. Jeden z jego elementow.

Chromy trzymaja sie na plastikowych jednoraazowych zaczepach (te na rynienkach na dachu) zaczepy takie kosztuja grosze w ASO i najlatwiej sie zdejmuje listewke po prostu poprzez ich ulamanie.

Listwy na drzwiach wyjmuje dasz rade wyjac po opuszczeniu szyby na sam dol a jak nie to musisz wyjac szybe i podwazyc listwe od strony dziury po niej :) wiec musisz rozbierac cala tapicerke itp.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
widzialem kiedys shadow line na zlotych listwach, pewnie kaprys.. prezentowal sie pieknie ! pozdrawiam
Bayerische Motoren Werke !
Opublikowano
A jak zdejmę te listwy, to jak to będzie wyglądać? Da radę, czy będzie nieokreślonych kształtów? Moje są brzydkie, bo ktoś je pomalował na czarno, a potem próbował obskrobać! fujjj
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Mnie sie z kolei wydaje, ale ręki nie dam sobie uciąć ze takie chormy na szybach i na zderzakach byly tylko do 1990 pozniej do 1993 tylko mozna bylo na całej dolnej linii bocznych szyb, mowie tu o cabrio bo jak narazie tego szukalem i sie tych aut naoglądałem :) z tego co wiem cabrio ciosali najdluzej
Opublikowano
a co do shadown to poprostu zero chromu chyba wszystko wyjasnilem :wink:

Z wyjatkiem nerek of kors :)

no tak nerki sie nie licza zawsze musza swiecic co jest piekne :mrgreen:

moje modele