Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zbliża się zima a tu trach , okazało się że totalnie nie działa mi ogrzewanie w dmuchawie (przy przekręconym na czerwone - tak zeby zaden cwaniak sie nie przyczepil:] ) . Co może być przyczyną? Jakieś filtry czy coś innego? Prosze o wytypowanie mozliwych opcji! Dzieki z góry !
Opublikowano
W takim razie elektrozawór wody masz do wymiany lub nagrzewnica nie drożna jest.Jedno albo drugie.A sprawdzałeś czy razem z pokrętłem także przestawia się klapa w nagrzewnicy?Być może,że linka spadła...To któraś z tych rzeczy napewno.Wg mnie to elektrozawór jednak.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pisze dopiero teraz bo nie mialem dostępu do komputera. Sytuacja wygląda tak , odkryłem że powietrze nie grzeje się tylko w nadmuchu "na mnie" , tzn, że jeśli zrobie na szybe to leci ciepłe , a jeśli przełącze "na mnie" to automatycznie zimne. Dziwne , ale może teraz wam coś to mówi? :)
Opublikowano

a masz dwu strefowe ogrzewanie manualne ? (bez ekranu)

jak tak to temperaturą na kabine (bez szyby) sterujesz z tego pokrętła nad radiem :duh:

Co za łom to wymyślił :mad2: :mad2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Na kierowcę zawsze leci chłodniejsze powietrze aby kierowca nie odczuwał zmęczenia

Rozumiem , ale powietrze na kierowce jest ZIMNE a nie CHŁODNIEJSZE , w tym problem ; )

jak tak to temperaturą na kabine (bez szyby) sterujesz z tego pokrętła nad radiem :duh:

Kolego , chodzi Ci o to pokrętło które teoretycznie powinno służyć do "zamykania i otwierania" dmuchawy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sytuacja wygląda tak , odkryłem że powietrze nie grzeje się tylko w nadmuchu "na mnie" , tzn, że jeśli zrobie na szybe to leci ciepłe , a jeśli przełącze "na mnie" to automatycznie zimne. Dziwne , ale może teraz wam coś to mówi?

Przecież to normalne.Ten typ tak ma.

Też się nad tym zastanawiałem. No cóż tak wymyślili, a że to jakieś nieporozumienie to fakt.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Kolego , chodzi Ci o to pokrętło które teoretycznie powinno służyć do "zamykania i otwierania" dmuchawy?

jak masz dwustrefową to masz 2 pokrętła to mówie o tym po lewej

http://img03.tablica.pl/images_tablicapl/92204417_6_644x461_panel-klimatyzacji-kratki-nawiewu-bmw-e36-.jpg

Opublikowano

jak masz dwustrefową to masz 2 pokrętła to mówie o tym po lewej

http://img03.tablica.pl/images_tablicapl/92204417_6_644x461_panel-klimatyzacji-kratki-nawiewu-bmw-e36-.jpg

Nie nie , czegoś takiego nie mam , mam jedno pokrętło.

Sytuacja wygląda tak , odkryłem że powietrze nie grzeje się tylko w nadmuchu "na mnie" , tzn, że jeśli zrobie na szybe to leci ciepłe , a jeśli przełącze "na mnie" to automatycznie zimne. Dziwne , ale może teraz wam coś to mówi?

Przecież to normalne.Ten typ tak ma.

Też się nad tym zastanawiałem. No cóż tak wymyślili, a że to jakieś nieporozumienie to fakt.

Chodzi Ci o to , że to normalne ze na kierowce leci zimne? Ze tak jest seryjnie? Bo nie ogarnąłem troche :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi Ci o to , że to normalne ze na kierowce leci zimne? Ze tak jest seryjnie? Bo nie ogarnąłem troche :)

Dokładnie.

Mówię tutaj o panelu z 3 pokrętłami.

Dla niewiernych i tych co szukają problemu w czymś co tak ma być polecam zajrzeć do instrukcji obsługi naszych fur strona 70.

"W zakresie oznaczonym na niebiesko powietrze wypływające z kratek na tułów nie jest ogrzane"

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Witam posiadam BMW e36 318is problem polega na tym że jak włoncze nagrzewanie na szybę to grzeje a jak na kabinę

to leci powietrze letnie .układ odpowietrzony .myślę że nagrzewnica może być walnięta .Proszę o jakieś wskazówki

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.