Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, obecnie jezdze audi a4b5 1.8 2000 r sedan, myslalem nad przesiadka do bmw e46 sedan rocznik 2003-2004, budrzet maks 30000 zl po wszelkich oplatach. Jaki silnik wybrac , interesuje mnie tylko benyzna, uda sie w tej kasie znalezc cos w mpakiecie? czy bedzie trudno? Jaki silnik wybrac 2.0 czy 1.8? wyzsze niewchodza w gre ze wzgledu na akcyze, auto bedzie sprowadzone z niemiec.
  • Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
mniejszymi jak 2.0 R6 czyli rzędową szóstką to nie ma czym jechać a spalanie praktycznie takie samo jak w 1.8,1.9 R4 , do gazu tez się nadaje ten silnik za te pieniądze co masz to i starczyło by ci na akcyzę i silnik 2.5 R6 od tego silnika zaczyna się zabawa w BMW
Opublikowano
gazu napewno niebede wkladal, robie male przebiegi roczne, teraz moje audi spala okolo 10l/na 100 i wolalbym pozostac przy takim spalaniu, silniki 2,5 i wieksze ile spalaja?
Opublikowano

Szkoda ze nie myslisz o 2, 5 lub 3, 0.... a oplaty wcale nie takie duze akcyza okolo 1800zl

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
spalanie 2.5 to tak jak w twojej audi a różnica w jeździe kolosalna nie mówiąc o 3.0 gdzie spalanie waha się w granicy pewnie z 11literków
Opublikowano

nie wiem jak pali 2.5 ale 3.0 z 6 biegowa skrzynia przy jeździe trasa około 100-120 km/h pokazuje mi 7-8 litrów

ogólne spalanie całkowite pokazuje mi od dłuższego czasu 10 litrów (trasa mieszana z różnymi prędkościami, "zabawą" :D ) uważam że to świetny wynik jak na motor 3 litry i 231km :)

Opublikowano
no dokładnie ja bym mocno się zastanowił przed kupnem jak bym miał do wyboru 2.0 a 3.0 spalanie podobne a osiągi nie do porównania bo jak mówią do bmw z R4 trzeba wsiadać jak do bobsleja :) mam na myśli benzyny
Opublikowano

Wszyscy piszą o osiąknięciach : ile pali, jak moc , ile litrów itd. a jako kupujący to nie zastanawiałeś sie nad gabarytami bryczki, czy w kabinie masz wystarczająco miejsca ? bo z wiekiem to stajemy sie wygodniccy .

Miałem Audi5000 w EU to chyba sie nazywało Audi100 to było wygodnictwo, następnie Passat 1999 odpowiednik twojego Audi, gabaryty i wygoda tak sobie, obecnie mam Passata 2007 jest wygodniejszy bo większy, oraz mam E83 2D zawieszenie jest sztywniejsze ale jest przestrzeń i siedząc wyżej uczycie przewagi nad innymi.

Mam nadzieję że już jeździłeś wybranym modelem.

Pozdrawiam i udanych trafnych zakupów .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Od niedawna jeżdżę e46 z silnikiem 2.2 z 2001 roku. Zarejestrowałem w Niemczech także ominęła mnie akcyza. Przebieg 203 tyś mam potwierdzony przez serwis BMW, bo tam zawsze była serwisowana. Co mogę powiedzieć szczerze? Wcześniej też jedziłem Audi i byłem zadowolony ale to auto ma już prawie 13 lat a przy 160 na autostradzie nie czujesz prędkośći. Jak to moja dziewczyna powiedziała: to auto płynie. Co do silnika koniecznie kup R6, nawet 150 konny, bo dźwięk podczas gdy auto się zbiera jest świetny. Wolę słuchać silnika niż muzyki. Jeśli chodzi o mój silnik to jadąc 140 wciskając gaz to auto się ciąle ładnie zbiera i na lewym pasie nie zamula:). W środku na tylnym siedzeniu jest dość ciasno.

Spalanie? w mieście poniżej 12 nie zejdziesz. W trasie 8l jest jak najbardziej normalne. Oczywiście zależy od prędkości. Zauważyłem że od 120 spalanie znacznie rośnie.

Jakbyś coś znalazł w okolicach w Frankfurtu mogę pomóc w obejrzeniu autka.

Opublikowano
auto bedzie sprowadzal znajomy co sprowadza tylko bmw, hobbystyczne podejscie, ma tam jakies kontakty niewiem dokladnie co jak i gdzie, obecnie ma dwa modele sprowadzone, e46 w sedanie m -pakiet,bananowa skora 2,8 chce za nia 24000 i e46 coupe 3.0 silnik , tez m-pakiet, chce za nia 40 000 (ta coupe wyglada jak z salonu), najabrdziej odpowiadalaby mi czarna albo srebrna, w czarnej skorze i czarne wnetrze, chrom pakiet , ale niebede wybrzydzal jak sie trafi cos fajnego i godnego uwagi. Sam juz niewiem co do tego silnika moze jednak zostane przy 2.0 ale R6. Tyle mocy mi wzupelnosci wystarczy.
Opublikowano

benzyna w bmw tylko od 2litrow w gore, spalanie niewiele wieksze a mocy szybko bedzie brakowac

na pierwsze bmw 150kuni moze wystarczy, jesli kupisz dobry egz. to o audi szybko zapomnisz, warunek trafic na dobry egz.

pamietaj ze m pak to nie tylko przedni zderzak ale tez inny zawias i wiele innych elementow

na allegro pelno jest pseudo m pakietow ale to pewnie sam juz rozgryzles

powodzenia

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Jak kolega z za wielkiej wody chce więcej przestrzeni i jeszcze wyżej siedzieć, żeby górować nad innymi to proponuję odkryty londyński autobus.

Ja też miałem Audi 5000 i szybko o nim zapomniałem...dzisiaj najlepiej mi się jeździ Mini Cooperem. Nie wiem może jakiś dziwny jestem bo uważam, że auto musi być zwinne i łykać zakręty.

330i...fajne auto i nawet nie drogie w utrzymaniu, ale drugi raz bym już nie kupił. Ten silnik w mieście to męka.

Opublikowano
żeby górować nad innymi to proponuję odkryty londyński autobus.

Myślałem nad tym ale niestety kierowca siedzi na dole ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Jeśli auto ma być z lat 2003-2004 to R6 tylko powyżej 2L:

Model Poj. silnika

E46 316i 1796

E46 318i 1995

E46 320i 2171

E46 325i 2494

E46 330i 2979

Moja 318i w trasie pali 7-8l a w mieście około 10l przy w miarę dynamicznej jeździe. W R6 to już spalanie katalogowe w mieście zaczyna się od 12l.

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

Opublikowano

nie zgadzam się R6 nie oznacza wcale dużego spalania, wielkie znaczenia ma sposób w jaki jeździmy...

jak z każdych świateł będziesz deptał to wiadomo.... ale przy normalnej jeździe jesteś w stanie takie spalanie wyrobić bez problemu!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak czytam o waszych spalaniach w benzyniakach to odechciewa mi się ich na zawsze :duh: U mnie w e39 2.5d w automacie ostatnio po trasie 150km 70% trasa 30% teren zabudowany na kompie wyszło 6.2l/100 . Nigdy komp nie pokazał więcej niż 9,0l , a taką e46 2.0i 150km to wciągam bez najmniejszego problemu .
Opublikowano

Kolega też miał 525d w automacie to paliła mu od 6 do 12 litrów trasa/miasto a często jeździł na trasie Bruksela - Białystok. Drugiemu tylko w manualu na mieście w przedziale 9/11litrow. To tak w ramach tematu oszczędnego diesla.

Wysłane z mojego HTC One V za pomocą Tapatalk 2

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

Opublikowano

ja przeskoczylem z benzyny na diesla to na poczatku nie wiedzialem co sie dzieje, kilometry leca a paliwa nie ubywa....

dokladnie polowe mniejsze spalanie w trasie i miescie, 5-6l i 7-8miasto

marki zmieniac nie chcialem a na paliwo pracowac nie bede, codziennie min 100km robie

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg