Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 479
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No właśnie nie wiem o co w tym chodzi, jakbym nie miał jakiegoś pakietu podstawowego. Ale przecież mam ConectedDrive i chcę wykupić tylko RTTI.
Opublikowano
no właśnie nie mam, tylko chcę wiedzieć dlaczego nie mogę kupić RTTI ? Czy może ten pakiet BMW Online jest obowiązkowy i bez niego nic nie kupie ?
Opublikowano
Dziś pierwszy raz działa mi normalnie pogoda i widget także! Natomiast dalej przez Android nie mogę żadnych aplikacji dodać a szczególnie zależy mi na radio internetowym :-(
Opublikowano
Dziś pierwszy raz działa mi normalnie pogoda i widget także! Natomiast dalej przez Android nie mogę żadnych aplikacji dodać a szczególnie zależy mi na radio internetowym :-(

Mi akurat od dawna radio internetowe przez iOS dziala perfekcyjnie zawsze i wszedzie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Bez zarzutu działa z Note4

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano

Potrzebuję pomocy!!

Przy rejestracji na stronie bmw connected drive dostałem komunikat że trzeba wprowadzić kod bezpieczeństwa z auta z menu messages, a ja tego punktu nie mam. Czy wszyscy mają?

edefc88s-960.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zakładając zgłoszenie rejestracji auta w systemie powinien przyjść kod na podane dane identyfikacyjne auta. Karta SIM w aucie jest identyfikowana po prowadzonym na stronie VIN'ie więc wiadomość do auta powinna wpaść. Wpisujesz otrzymany kod na stronie i już. Robiłem to dość dawno, w październiku 2013 w F10 i w marcu 2014 w F30. Podobno coś się zmieniło, uprościło. Ale poszło bez zarzutu :cool2:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano
Zakładając zgłoszenie rejestracji auta w systemie powinien przyjść kod na podane dane identyfikacyjne auta. Karta SIM w aucie jest identyfikowana po prowadzonym na stronie VIN'ie więc wiadomość do auta powinna wpaść. Wpisujesz otrzymany kod na stronie i już. Robiłem to dość dawno, w październiku 2013 w F10 i w marcu 2014 w F30. Podobno coś się zmieniło, uprościło. Ale poszło bez zarzutu :cool2:

Dziękuję za odpowiedź ale ja nie mam menu gdzie to sprawdzić. Kod przychodzi w menu messages a ja nie mam tego menu. Mam SIM wbudowaną ale tego menu nie mam)

Opublikowano
No gdzieś menu z wiadomościami musisz mieć. Nawet jak podłączysz komórkę to powinny wpadać do menu Messages sms'y i email'e które wpadają na telefon.

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie czujnika connectedDrive znajdującym się na szybie. Poniżej napisu jest jakiś sensor a powyżej (w trójkącie) tak jakby kamera. Czy wie ktoś co to jest dokładnie? Zrobiłem zdjęcie ale niestety nie umiem je tu umieścić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw.com/_common/shared/newvehicles/4series/coupe/2013/showroom/driving_assistance_systems/06_speed_limit_info/speed_limit_info_slide_2.jpg

Górne okienko to kamera, obsługująca funkcje Connected Drive (m.in. inteligentnego asystenta świateł, rozpoznawania znaków drogowych, ostrzegania przed zjechaniem z pasa ruchu, itd.).

Dolne okienko to czujnik deszczu/światła.

Rodzaj zastosowanej kamery (m.in. to jaką ma rozdzielczość) zależy od wyposażenia danego auta.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie od wczoraj działa sklep internetowy bmw online! Jedyne co mogę dokupić to internet bo resztę mam.

Pytanie do posiadających takowy - warto? 769zł na rok lub 116zł/miesiąc. Czy internet działa również za granica?

Pozdrawiam

Bartek

Opublikowano
No nie stówka, bo 64zł, i nie stron, tylko u mnie to raczej wygląda jak WAP w komórkach 20 lat temu. Działa jak kupa, ale ja nie zakładałem zadnego konta w ConnectedDrive, tylko korzystam z tego co tam było. Można oglądać Google Street View z lokalizacji docelowej na nawigacji np.
Opublikowano

117PLN z VAT mi pokazuje w opcji miesięcznej, faktycznie w roczniej jest to troche taniej.

Mamiłem się, że te appki będą wbudowane w samochodzie i będzie można chociaż radyjek posłuchać. Wtedy taki interent by miał jeszcze sens.

Może w następnej generacji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Radyjek możesz posłuchać bez posiadania opcji "Internet".

Ściągasz na smartfona "BMW Apps", podłączasz smartfona poprzez USB i na ekranie iDrive pojawiają Ci się aplikacje BMW - m.in. właśnie "Web radio", gdzie jest setki stacji radiowych, także z krajów, o których istnieniu nawet nie wiedziałeś :wink:

Widok StreetView miejsca docelowego również jest dostępny bez posiadania opcji "Internet".