Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno zakupiłem BMW e90 320d jest ono na felgach 16 i ma 4 opony Pirelli są dosyć w dobrym stanie. Chcę kupić oczywiście alusy do niej, a moje pytanie jest takie czy kupić 17 czy większe, bo faktycznie duzo lepiej wyglądają i nie patrząc na to że mam dobre opony 16, czy kupić 16 i założyć stare opony?

Tak oto wyglądają alusy które chcę kupic:

http://przeklej.net/img.php?im_id=131348

co myślicie o nich i jak one się będą prezentować na czarnej e90?

Opublikowano

Było kilka tematów o kołach i chyba wynikało z nich, że kompromis wygląd/wygoda to 17''.

Oczywiście decyzja należy do Ciebie.

Jeżeli chodzi o felgę, czy to nie jest chiński zamiennik oryginału M - nad chińczykiem mocno się zastanów bo podobno nie trzeba wpaść w dziurę aby się pokrzywiły.

Opublikowano

Na chińszczyzne wskazuje zamazany na zdjęciu dekielek :-) Jak napisał kolega wyżej - było sporo tematów o felgach. Te co pokazałeś są ładne i (z autopsji) mogę powiedzieć że 17" to faktycznie rozsądny kompromis, chyba że lubisz twarde zawieszenie - wtedy 18" i 19" są ok a wyglądają lepiej no i trakcja też lepsza. Z drugiej strony tak jak ja masz 320d i ja w moim przypadku przymierzyłem kiedyś szeroookie 19" - czułem pogorszenie osiągów (masa felgi i opony, szerokość opony).

No i opony do 18" i 19" (zwłaszcza runflaty o szerokości 255 na tylną oś) są dwa razy droższe niż 225 do 17"...

Jeśli felgi które pokazujesz są faktycznie chińskie (nawet jak mają wygrawerowane "Made in Italy" - to wciąż prawdopodobnie są chińskie ;-) ) to jest to loteria. Trochę osób na forum miało chińczyki i nic się nie działo, ale (chyba więcej) osób po kupieniu takich felg wpadało w dziurę, po czym felga pękała i nawet nie było sensu naprawiać.

Opublikowano
Nie pchaj się w podróby - chińskie, włoskie , ukraińskie. Jeden szmelc. Weź używki i wiedz,że masz produkt z Niemiec. 17 to minimum. 18 to idealny kompromis na co dzień ale już droższa zabawa. Chociaż jak patrzę na używane felgi 17 i 18 cali to to samo cenowo. Opony też... różnica ze 20-30 zł na oponie - czasem 50. Ale to i tak mało.
http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano

Nawet się nie zastanawiaj!

W BMW tylko 18'' lub więcej.

Ja osobiście polecam 18'' na zwykłej oponie bez runflat, najlepiej yokohama. Miałem taki zestaw w e90, teraz mam w e92 i jeździ się świetnie.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano

Te felgi co wstawiłeś to chińska replika, oryginały mają cyfrę "13" gdzieś koło znaczka M.

Odpowiednikiem tych felg są felgi od BMW E46 ( wz 135 ), pasują też od E60, ale wg mnie za bardzo wystają ( szczególnie przód ) bo mają zbyt małe ET.

Ja mam u siebie wz 135 + dystans 25mm na tył i jest OKI.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł