Skocz do zawartości

3 pytania-> 1 lakierniik, 2 mechanik, 3 audio.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam!!!

Mam 3 pytania w sumie z różnych kategori, ale nie bede wszedzie zakładał nowego tematu.

1.No wiec pierwsze pytanie. Miedzy szybami jest takie czarne cos i u mnie troche odeszło. Moge zdrapac to całe tylko nie wiem czym to pozniej pokryc. Zdjecia umiescilem na stronie: www.lskora.prv.pl

2.Gdy jade za wolno na danym biegu pod spodem strasznie cos stuka:( Tłumik jest sztywno, co to moze byc??

3.Mam oryginalne radio BMW jest ono na kasety:( Chciałbym wymienic na jakies mp3. Tylko tak do 400 zł. Na Allegro jest troche tego ale ja chce zeby podwietlało na taki kolor jak liczniki czyli taki pomaranczowy. Moze ktos doradzi??

Opublikowano

Witam! mogę ci pomóc jedynie na dwa pierwsze pytania, a wiec do dzieła. 1. To co Ci odchodzi z między szyb jest to jakis papier samo-przylepny(tak wnioskuje ze zdjec). Jezeli go oderwiesz bedziesz mial troszke zabawy ze zdrapaniem kleju z lakieru.

2. Tłumik tak jak sam napisałes jest zabardzo naciagniety. Dostaje drgan i uderza o podwozie, albo cos innego jest tego przyczyną.

Jak zrobisz tłumik i bedzie wszystko ok. to napisz mi na mail-a [email protected]

Opublikowano

1. Z tym fantem musisz zgłosic sie do lakiernika najlepiej bedzie pewnie usuniecie tego i pomalowanie.

2. co do tego tez mysle ze tłumik wjedz na kanał i zobacz miejsce które stuka powinno miec jakiz znak.

3 Jezeli miałbys ciut ponad 500 to taka Alpinke http://www.allegro.pl/item89705230_alpine_cde_9846_r_rm_nowy_model_super_cena_.html

lub taka lub model 9843 z pomaranczowym podswietlaniem sam mam Alpine i bardzo jestem zadowolony.

Opublikowano

Ok jak tylko zrobi sie ciepło to jade na kanał zobaczyc co to stuka. Bycmoze ze masz racje;)

Co do pierwszego pytania nie wiem... to jest jakies takie matowe... Nie w ogole skad takie cos wziasc....

Opublikowano

Tez wydaje mi sie ze tłumik bo zawsze rano przy odpalaniu tez stuka a pozniej tylko przy zbyt wolnej jezdzie na danym biegu....

Radyjko wypasione no i pomaranczowe podswietlanie:D:D:D. Tylko w Compaktach jest chyba 6 głosników, to nie ma problemu z podłączeniem???

Opublikowano

Z tym stukaniem to najprawdopodobnie masz lużną izolację termiczną tłumika i dlatego brzęczy/stuka.ja tak miałem

ostatnio ktoś wrzucił temat o radiach tzn miał w e32 kaseciaka oryginał,a chciał wstawić oryginał CD. :idea:

i ponoć kaseciak w dobrym stanie chodzi około 300 zł :?: :?: :?:

aż wierzyć się mi nie chce :!: bo używki z mp 3 chodzą za 300-400,

a może to prawda jednak :?:

widziałem kiedyś na warsztacie jak chłopaki picowali auto do sprzedaży no i takie odchodzące boczki oderwali,miejsce odtłuścili,a odnowili to jakąś samoprzylepną naklejką co im przywiózł kurier z motohurtu razem z innymi częściami

Opublikowano

jaca:

onoć kaseciak w dobrym stanie chodzi około 300 zł Question Question Question

aż wierzyć się mi nie chce Exclamation bo używki z mp 3 chodzą za 300-400,

prawda, prawda, popatrzcie na allegro

:arrow: http://www.allegro.pl/search.php?string=BMW&category=709&country=1

znajdziesz tam również oryginalne zmianiarki ok. 600 pln

co do stukania, to nie wiem, jak jest u ciebie podwiszony tłumik, ale u mnie kiedys (w innym samochodzie wprawdzie) stukał poniewaz spadł z wieszaka tego od wewnetrznej strony, nie widocznej kiedy nie wjedziesz na kanał, stuki były jakby mi się wiadro po bagazniku pałetało :mrgreen:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Ale to chyba nie musi byc oruginalne radio BMW??? Czy nieoryginalne radio BMW nie bedzie wysrawało albo nie pasowało czy cos??
Opublikowano

NIEORYGINAŁ BĘDZIE PASOWAĆ

TRZEBA BĘDZIE DOKUPIĆ ZŁODZIEJKĘ KTÓRA ZŁĄCZY NIEORYGINAŁ Z KOŚCIĄ RADIA BMW

KILKANAŚCIE ZŁOTYCH

Opublikowano
WItam!!!

Mam 3 pytania w sumie z różnych kategori, ale nie bede wszedzie zakładał nowego tematu.

1.No wiec pierwsze pytanie. Miedzy szybami jest takie czarne cos i u mnie troche odeszło. Moge zdrapac to całe tylko nie wiem czym to pozniej pokryc. Zdjecia umiescilem na stronie: www.lskora.prv.pl

2.Gdy jade za wolno na danym biegu pod spodem strasznie cos stuka:( Tłumik jest sztywno, co to moze byc??

3.Mam oryginalne radio BMW jest ono na kasety:( Chciałbym wymienic na jakies mp3. Tylko tak do 400 zł. Na Allegro jest troche tego ale ja chce zeby podwietlało na taki kolor jak liczniki czyli taki pomaranczowy. Moze ktos doradzi??

1. Jest to plastikowa nakładka na słupki, ma ją większość aut.

Rada:

- odkleić (jest przyklejana)

- wyczyścić resztki kleju na lakierze, np. mleczkiem PLASTMAL

- wybrać się do ASO BMW zakupić nową nakładkę wraz z montażem (zrobią to prawidłowo)

- lub wybrać się na jakikolwiek szrot gdzie mają auta marki BMW i poszukać drzwi z taką nakładką, delikatnie odkleić aby nie połamać, wyczyścić z klejuu tą nakładkę od wewnętrznej jej strony, nakleic na swój słupek w drzwiach.

2. wieszak od zawieszenia tłumika lub wieszak od zawieszenia rury łączącej środkowy tłumik z końcowym tłumikiem, lub bebechy w tłumiku sa poluzowane, ale to raczej domena tłumików w Fiatach 126p a nie w BMW, ale nigdy nie wiadomo....

3. ALPINA, KENNWOOD, Oryginał BMW BLAUPUNKT / BECKER

kostka ISO, a najlepiej cała wiązka http://www.allegro.pl/search.php?string=bmw&category=709&country=1&category=14171

pozdrawiam

Opublikowano
A czy ASO BMW jest drogie?? Ile takie cos moze kosztowac?? Bo do najblizszego ASO mam ponad 100 km:(:(:(
Opublikowano

Dot.1

Jest to rodzaj papieru/folii matowej przyklejanej na słupki czy podszybia w samochodach.

Jak chcesz zobaczyć jak to wygląda:

http://allegro.pl/item91495583_folia_na_progi_i_slupki_najwieksza_24x100cm_.html

Jak to zrobić samemu?

Należy po pierwsze dobrze usunąć starą i odtłuścić powierzchnię. Taka ,,folia,, ma klej, ale żeby zrobić to dobrze i mieć możliwość dokładnego dopasowania, należy nasączoną (wodą) szmatką przetrzeć całą powierzchnię słupka i po wcześniejszym przycięciu na wymiar tej folii przyłożyć do blachy. Po dokładnym ustaleniu, najlepiej przy użyciu plastikowej płaskiej łopatki (tak aby nie uszkodzić) usunąć wodę i pęcherzyki powietrza spod folii. Dobrze jest jeszcze suchą szmatką przecierać całą powierzchnie właśnie w tym celu. Jeżeli nie masz pewności, że zrobisz to dobrze sam to pojedź z tym do jakiegoś lakiernika, który zrobi to szybko i dokładnie.

Pozdrawiam
Opublikowano

WITAM!!!

DZIEKI WIELKIE! Nie jestem za bardzo przy kasie wiec chyba wezme z Allegro i pokombinuje.

Opublikowano
w aso moze maja i na wymiar ale cene pewnie tez maja chora...a to jest pol godzinki roboty...stary klej ze slupka usowaj tylko i wylacznie benzynka ekstrakcyjna...niczym innym...