Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Kurde mam mały problem.

Otóż przy konsumpcji flaszki :mrgreen: pod auto wpadła mi nakrętka od butelki i kiedy sięgałem niesforną nakrętkę zobaczyłem rdzę- w miejscu gdzie podstawia się lewarek.

Wziąłem wyjąłem ten plastikowy coś

DSC_0041.jpg

No i pędzlem pomalowałem trochę :mrgreen: (jeszcze muszę dokładniej zamalować)

DSC_0039.jpg

Tak czy inaczej ten plastik nie chce siedzieć w dziurze tylko wypada.

Dziura cacy :mrgreen: plastik nie uszkodzony.

Jak to wsadzić żeby nie wypadało???

Bo nie mam pomysłu.

PS. Lubelska wiśniowa to syf :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Widac że malowałeś to po spożyciu :D Lubelska nie smakuje czy główka boli po niej :?:

Jak mocowanie lewarka ma całe zatrzaski te po bokach i gniazdo w progu jest ok a nie skorodowane to powinno trzymać. Najczęstszym powodem nie trzymania jest zawalone gniazdo piachem, skorodowane, lub zagięte te zatrzaski do środka na uchwycie lewarka, pogdrzać je i wygiąć a jak nie to silikon i wkleić. Ten element nie ma potrzeby aby go demontować bo po co? może być wklejony, najczęściej on sie demontuje sam jeżdząc po korzeniach lub wysokich krawężnikach, pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widac że malowałeś to po spożyciu :D

Też :mrgreen: Głównie to w ciemno :norty: Jak szukasz dziury to przeważnie po spożyciu i po ciemku :norty: :mrgreen:

Lubelska nie smakuje czy główka boli po niej

Nie boli głowa tylko zepsuli się z tym i smak jest jakbyś denaturat sobie sokiem wiśniowym zaprawił, taka paląca bardzo. Obrzydliwa jest i nawet nie wchodzi, trzeba spowrotem wrócić do Finlandii :cool2: .

No właśnie wszystko jest całe jak na foto widać i jak wyciągałem to sztywno to siedziało. Otwór też jest ok. po prostu powierzchowna korozja którą zeskrobałem i zamalowałem farbą. Jeszcze muszę zamalować ze 2 razy, Hammerite za 1 razem nie kryje zbyt dobrze.

Nie wiem jak to zamocować bo samo nie chce siedzieć, wypada i już. Na wkręt jakiś może?

Czekam na pomysły :wink: .

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czekaj, a czy tam w środku nie było czasem takiego plastikowego kołka, który się wciskało po włożeniu podstawki w próg?

I ten kołeczek miał blokować przed wypadaniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

PS. Lubelska wiśniowa to syf :mrgreen:

Ale wcześniej piłeś lubelską cytrynówkę i była ok :cool2:

Mi ten plastik od lewarka wypadł i jeżdżę bez niego.

Mam trochę skorodowany otwór,muszę coś z tym także uczynić...

Opublikowano

Mam trochę skorodowany otwór,

Ja bym tu takie rzeczy nie pisał szczególnie na wątku Pawła :mrgreen:

Ja mam jeszcze te podpory na lewarek całe, ale co pod nimi się dzieje to nie wiem. Po kolejnej zimie zrzucam cały spód będzie zdarta oryginalna papa i nałożona nowa. Ile kwiatków wyjdzie to się okaże. Na oko spód wygląda bardzo ładnie. Mam zwykłe zawieszenie to nie ma mowy o jakiś zarysowaniach czy zdarcia zabezp. antykorozyjnego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam zwykłe zawieszenie to nie ma mowy o jakiś zarysowaniach czy zdarcia zabezp. antykorozyjnego.

Ja bym także takich rzeczy tu nie pisał znając fantazję Pawła :lol:

Opublikowano

Mam zwykłe zawieszenie to nie ma mowy o jakiś zarysowaniach czy zdarcia zabezp. antykorozyjnego.

czyli Cichy ma skorodowany otwór ???

przesmaruj wazeliną ...

później kołek ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przesmaruj wazeliną ...

później kołek ...

...mocno wepchnij na swoje miejsce :mrgreen:

I ma się trzymać :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale wcześniej piłeś lubelską cytrynówkę i była ok :cool2:

Cytrynowa i porzeczkowa-tak, wiśniowa-nie, a grejpfrut to w ogóle się nie da wypić(wypiłem bo szkoda było wylać :mrgreen: ). Jeszcze muszę przetestować antonówkę i ananasową :mrgreen:

Ja mam jeszcze te podpory na lewarek całe, ale co pod nimi się dzieje to nie wiem. Po kolejnej zimie zrzucam cały spód będzie zdarta oryginalna papa i nałożona nowa.

Nie rób tego. Antykorozja fabryczna jest bardzo dobra i żadna nowa już nie będzie taka. U mnie dopiero po tylu latach zaczęły się pokazywać małe kwiaty i to tylko przy jakichś otworach.

Dlaczego nie pisał :mrgreen: ? Luźny temat więc spoko. Przynajmniej nie są sztywne odpowiedzi w formie tak lub nie :cool2:

To nie fantazjehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/cycki.gif :mrgreen: Trzeba http://emotikona.pl/emotikony/pic/milosc.gif póki się da :mrgreen:

A z kobietami to różnie bywa-dziś jest jutro nie ma.

Hymn :mrgreen:

"Blondyna nie mów nie,

Wzrokiem zaczaruj mnie,

Kochanie nie wstydź się ,

Tej nocy Ty i ja ,

Nasze ciała dwa "

http://emotikona.pl/emotikony/pic/0tongue.gif

No :mrgreen: To w temacie sexistowskim wszystko :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...mocno wepchnij na swoje miejsce :mrgreen:

I ma się trzymać :8)

No właśnie pcham po mistrzowsku :mrgreen: ale i tak wypada. Tak jakby te dwa zęby co są w tym plastiku nie trzymały. Zastanawiam się właśnie czy czegoś tam jeszcze być nie powinno?

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

ja za wyjątkiem podpowiedzi z wazeliną lub jak szczypi oxykortem nic więcej nie podpowiem :D

od początku mej walki z E39 nie mam ani jednego tego plastiku

jakie było zdziwienie jak pierwszy raz próbowałem podłożyć lewarek

musiałem dorobić do lewarka blaszane pudełeczko z dwoma rurkami co kształtem pasują do otworka jaki nam tu zaprezentowałeś

no ale lewarka i tak już nie używam bo nie ma gdzie już go podkładać :D

Cichy dziwny z Ciebie człowiek -->> czemuś tą dziurę tak oczernił jak obecnie jest moda na wybielanie by w stringach ładnie wyglądała ???

może jeszcze futerko przykleisz ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cichy dziwny z Ciebie człowiek -->> czemuś tą dziurę tak oczernił jak obecnie jest moda na wybielanie by w stringach ładnie wyglądała ???

może jeszcze futerko przykleisz ???

Epic! :mrgreen: :lol: :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobre :mrgreen:

Ale powiem Ci, że o gustach się nie dyskutuje :mrgreen:

Tak czy inaczej to i tak zatkam tę dziurę żeby się tam nic nie lało :mrgreen:

A co do stringów to jakoś tak bez emocji, wolę takie majteczki z koronki :wink: :norty:

No chłopaki tylko mi się nie jarać nadmiernie :mrgreen:

koronki-jpeg.jpg

Wracając do tematu dziurki w progu to przed chwilą zrobiłem to lepiej :mrgreen:

DSC_0652.jpg

PS. Dziewczyny lubią brąz :wink:

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

PS. Dziewczyny lubią brąz :wink:

A może lubią w brąz? :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mówisz :wink:

W drugą dziurkę???

Powiem Ci, że............ NIE!!!

To tylko na filmach lubią. Zresztą na filmach to lubią we wszystkie dziurki jakie mają :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

w szpitalu wiozą kobietę na porodówkę a ta wrzeszczy

- Jezu jak boliiiiiii

a do męża :

-tyś mi to zrobił to twoja wina !!!!

a on jej pocichutku

-jak chciałem do dupy toś wrzeszczała że nie bo będzie boleć ...

Cichy fajnie wyglądasz na tej fotce :D :D :D

co do zamocowania to ja bym to na dwa nity po bokach albo poksypol i podnieść lewarkiem na noc aż dobrze wyschnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

lubią we wszystkie dziurki jakie mają :mrgreen:

Kobieta ma przegrodę w nosie po to,aby nas nie kusiło :norty:

Opublikowano
Ja bym nie ingerował w blachę żadnym wierceniem na nity ani wkrętami. Od takich miejsc zaczynaja się ogniska korozji. Po prostu wkleić na silikon, albo za mało weszło i zaczepy nie chwyciły, bo otwór wygląda na zdrowy :D :D :D bez żadnych zbereźnych myśli :mrgreen:
Opublikowano
Miałem podobny problem, w serwisie jest nowy za coś około 40zł z takim kołkiem rozporowym po środku, czyli ulepszona wersja. Nic nie lata i nie wypada.
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapomniałem o moim temacie o dziurce :norty:

No więc opanowałem temat :mrgreen:

Kolega wyżej napisał o ulepszonej wersji więc poszedłem w tą stronę.

:arrow: Więc najpierw wziąłem brzeszczot i podciąłem ząbki w tych dzyndzlach co trzymają. Oczywiście obmierzyłem suwmiarką i zrobiłem ile potrzeba :mrgreen:

DSC_0641.jpg

:arrow: Następnie przewierciłem dziurkę- taką małą pomiędzy tymi dzyndzlami z ząbkami i wsadziłem kołek :mrgreen:

Jak wkręcę śrubkę to kołek się rozszerza i powoduje, że te dzyndzle z ząbkami też się rozchodzą.

DSC_0642.jpg

DSC_0642.jpg

:arrow: Potem wsadziłem ten plastik w dziurę w progu i wkręciłem śrubkę. Dobrze trzyma :cool2:

DSC_0654.jpg

:arrow: Oczywiście wymagało to głębszych przemyśleń :D .

DSC_0655.jpg

Delikatnie :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Akurat flaszka powodowała napływ pomysłów :mrgreen:

Delikatnie, co by za dużo od razu nie mieć :mrgreen:

Pomysłów :mrgreen:

ec2Wze6.jpg