Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Dziś robiłem odgrzybianie ozonem, przez 30min auto chodziło na max klimie i po skończeniu odgrzybiania nie zauważyłem najmniejszej kropelki wody pod samochodem.

I faktycznie - nigdy pod BMW nie było morko, w moim poprzednim samochodzie po użyciu klimy zawsze stała większa lub mniejsza kałuża... Facet od klimy powiedział że na pewno odpływ skroplin jest zapchany, zatem sprawdzałem też odpływ wody - jest suchy jak pieprz i drożny (włożyłem elastyczny wężyk w odpływ i dmuchałem - jest przepływ powietrza)

Widać w środku że kiedyś coś przez niego wypływało, ale dziś był suchutki.

Na zewnątrz było 27st C.

Pytanko: czy u was cieknie woda spod samochodu z klimatyzacji?

Opublikowano

nie e90/91 ale w e46 ten odpływ jest nad skrzynią biegów, jeśli jest rozgrzana to momentalnie wyparowuje i kałuży nie ma

ja osobiście nigdy nie zauważyłem plamy w e46

Opublikowano
nie e90/91 ale w e46 ten odpływ jest nad skrzynią biegów, jeśli jest rozgrzana to momentalnie wyparowuje i kałuży nie ma

ja osobiście nigdy nie zauważyłem plamy w e46

tutaj też odpływ jest bezpośrenio nad skrzynią biegów, która w czasie jazdy się nagrzewa ale nie do tego stopnia żeby woda odparowała.

No u mnie nie cieknie, co ciekawe dywanik i wykładzina wewnątrz jest sucha, bez śladu wody. Ma ktoś może zdjęcie lub rysunek jak ten odpływ jest zamontowany do obudowy klimatyzacji?

Opublikowano

Mi nigdy w E46 nie ciekło,teraz mam E83 i też sucho pod autem.Klimy zawsze działały super.Kiedyś się tym martwiłem ale nigdy dywaniki nie były mokre wiec przestałem.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Klima powinna mocniej kapać jesli temp na zewnątrz jest wysoka i jest duszno ... wtedy w powietrzu jest naprawde duzo wody :)

Im cieplej i wilgotniej tym kałuża pod autem powinna być wieksza i kapac ma prawo ... jesli nie kapie to albo odparowuje ( gorąca skrzynia ) albo coś przypchane ... niemożliwe jest niewytwarzanie wody.

http://www.azeroplus.pl

Jakby Bóg preferował przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach...

http://images38.fotosik.pl/1891/729270affbdc14bem.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/52708/icon1.png

"Inwestycje WIELKIEGO formatu"

Sprzedam moje E91 320d ... info pod telefonem 662 079 26pięć

http://otomoto.pl/bmw-320-200-zdjec-perelka-C33615250.html

Opublikowano
U mnie w gorące dni jest pod autem trochę wody. Nie jest to jednak kałuża, tylko taka podłużna mokra ścieżka. Wychodzi na to, że jak auto stoi to woda kapie, ale zbiera się gdzieś w podwoziu, a jak ruszę przy wyjeżdżaniu, to dopiero się wylewa. Poza tym auto stoi w garażu pod kątem, więc to może ma jakiś wpływ na rodzaj wycieku.
Opublikowano
Ja jak odgrzybiałem klimę to dopiero po wpuszczeniu litra chemii coś tam troszkę kapnęło ,a tak na co dzień wody nie widziałem.
Opublikowano
ja ostatnio u siebie ściągałem osłonę pod silnikiem. Były wtedy jeszcze upały i chwilę wcześniej jeżdziłem z klimą. Postawiłem osłonę w pionie i po chwili zrobiła się pod nią kałuża. Wydaje mi się że kapie prosto na nią. Nie wiem czy tak jest rzeczywiście. jak się mylę to proszę mnie poprawić. :lol:
BMW ----> Bandżo Może Wszystko
Opublikowano
ja ostatnio u siebie ściągałem osłonę pod silnikiem. Były wtedy jeszcze upały i chwilę wcześniej jeżdziłem z klimą. Postawiłem osłonę w pionie i po chwili zrobiła się pod nią kałuża. Wydaje mi się że kapie prosto na nią. Nie wiem czy tak jest rzeczywiście. jak się mylę to proszę mnie poprawić. :lol:

raczej niemożliwe żeby woda z klimy kapała ci na osłonę silnika, odpływ jest nad skrzynią biegów i woda jesli ma kapać kapie bezpośrednio z wężyka na osłonę skrzyni biegów lub ścieka po wewnętrznej stronie tunelu

Opublikowano
Potwierdzam, w zeszłym tygodniu jak były upały +30 to wychodząc z samochodu, widziałem mały sznureczek wody po mojej trasie :)
Sprzedam:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie jest tej wody pod autem dosc sporo wlasnie po prawej stronie jakos, myslalem, ze to moze jakis wyciek nawet bo mnie to dziwilo ale jadac testowo bez klimy sucho i jest to raczej woda. Pytalem nawet w serwisie bmw kiedys to mowili , ze w tych autach na pewno wiecej cieknie niz w starszych. Jak auto w upalny dzien postoi pod praca 8h w sloncu i potem sie wraca z klima to musi sie mocno napracowac zeby bylo czym oddychac w srodku to pewnie i musi sie potem skroplic :)
  • 4 lata później...
Opublikowano
Fakt, u mnie w e53 też cieknie jak cholera. Już się wystraszyłem ale to tylko z rurki z klimatyzacji.