Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tak,mam przedlifta-tak,jak jest podane pod profilem :cool2:
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano

Kolego danielxc717 powiesz mi gdzie dostać taki regulator do klimy na tylny nawiew? Bo pierwszy raz widzę takie coś w E39. Ja mam zwykły nawiew z tyłu, bez regulacji ciepło/zimno a przy 2-ce dzieci bardzo by się przydało. Kolega Maciej V8 dołożył sobie nawiew ciepłego powietrza na tył, ale jakbym znalazł taki panel sterujący temperaturą to byłaby rewelacja i już mielibyśmy co robić na garażu :).

Pozdrawiam.

Jakub

Opublikowano
Ale masz na myśli ten elektroniczny panel z wyświetlaczem? On jest z e38, wątpię żeby się to dało przeszczepić do e39. Tzn. jakoś pewnie by się dało... z połową pozostałej elektroniki. Natomiast kratki z pokrętłem ciepło/zimno można kupić za grosze na allegro, nawet ja mam jedne niepotrzebne, planowałem zrobić im podświetlenie (bo się da), ale jakoś nie mam kiedy. Tylko nie wiem jak jest z podłączeniem tego, wątpię żeby w tunelu leżała gotowa kostka do tego. Chociaż można sprawdzić. Jak nie ma, to pewnie jakoś się da poprowadzić, ale trzeba jeszcze wiedzieć gdzie ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do tego trzeba dorzucić jedną klapę w nagrzewnicę do przestawki ciepłe/zimne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale tu nudno beze mnie :mrgreen:

Pewnie, że jest na to sposób. Kciuk i wskazujący naciska przyciski równocześnie :mrgreen:

:norty: :norty: :norty:

Może być ciekawie :mrgreen: Warto spróbować na dwa palce :mrgreen:

Nie możliwe :shock: Nie widziałem jeszcze E39, żeby nie miała :D

No co ściemniasz. Jak nie widziałeś?

A to u mnie??? :P

Konsola%2520%25282%2529.jpg

Płakać? A co mają powiedzieć ludzie co nie mają w ogóle kratek z tyłu :)

No jak co mają powiedzieć? Mi tam wcale nie brakuje. A odpowiedź jest bardzo prosta :D :mrgreen:

Konsola.jpg

Tylko chyba hamerykańskie piwa są większe :mrgreen: ale i tak się nie obalą chyba, że im zezwolę :mrgreen: bo można zacisnąć tą ruchomą część(co chwyta) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Razi mnie jak jest po stronie pasażera inna cyferka i zaraz zmieniam, a temp jaką ustawię zawsze jest ok i nikt nie narzeka :)

Mnie to nie razi. Mnie to wkur***a :mrgreen: Ja zawsze podkręcam atmosferę tak żeby było gorąco :norty: :mrgreen:

Nie wszystkie samochody mają te kratki z tyłu. W e39 jest w każdej wersji.

I na cholerę mi te kratki jak tam zimno leci. A poza tym jak otworze nawiew w tych kratkach to zmniejsza się siła nawiewu z przodu.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Oni tam wożą 2l cole a nie piwa dlatego są takie wielkie :mrgreen:

Dlaczego zimne? W zimę nie raz próbowałem z tyłu i wierz mi że leci ciepłe jak chwilę poczekasz :mrgreen: Spokojnie kilkanaście min będzie leciało przy zgaszonym rozgrzanym silniku. Przetestowane :mrgreen:

A jeśli otworzysz kratki tył to spokojnie można zwiększyć siłę nadmuchu i wyjdzie na to samo :cool2: Ja więcej niż 4-5 kresek nie używam, chyba że osuszanie szyby przód.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mieć dwie strefy, ale nie climatronic.I uwierz że leci tam tylko zimne.

Mówisz żeby wetknąć tam 2 litrowe piwo? :mrgreen:

Póki co spróbuję z 0,7 :P :mrgreen:

Tylko muszę mieć 2 dni wolnego :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ja mieć dwie strefy, ale nie climatronic.I uwierz że leci tam tylko zimne.

Mówisz żeby wetknąć tam 2 litrowe piwo? :mrgreen:

Póki co spróbuję z 0,7 :P :mrgreen:

Tylko muszę mieć 2 dni wolnego :mrgreen:

Ty masz z tylu uchwyty. A ja nie mam:( I gdzie dac piwko? Nawet z przody pod klimatronikiem nie mam uchwytow:( Jakas wersja dla apstynentow chyba.

Da sie w jakis latwy (nie wyciagajac radia I wszystkiego po koleji ) sposob wymienic ta listewke co jest obok porzycisku ASC na taka z uchwytami bo by sie przydaly.

Sent from my BlackBerry 9780 using Tapatalk

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj sobie spokój z tymi uchwytami bo to badziew jest.

Nie łudź się że jeżeli założysz to utrzymają Ci one cokolwiek.

A jak użyjesz sobie więcej razy pod rząd to Ci przestanie działać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Po prostu połamią się :(

To nie są uchwyty z typu tych co zdjęcie wrzuciłem gdzie 2 browary wetknąłem i jeszcze do tego prawie utonęły w tych otworach.

Tutaj masz temat o uchwytach

viewtopic.php?f=72&t=178309&hilit=+uchwyty

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzieki za link. To mnie z tych uchwytow wyleczyles :P

No i słusznie :cool2:

Oni tam wożą 2l cole a nie piwa dlatego są takie wielkie

Na piwo też jest :cool2: Cholery pomyśleli o wszystkim.

Co jak co ale żeby du*ie dobrze było to oni potrafią zrobić :mrgreen:

Podpuściłeś mnie z tymi uchwytami.

2 litrowa butelka nie wchodzi, skrojone to jest pod 1,5 litra i do tego jedna ma 2 średnice :norty: (2 głębokości :mrgreen: ), a druga dziura :norty: właśnie pod piwo :mrgreen: Podejrzewam, że to jest taki standard pod Mc Donalds'a albo inny fast. Do tego jeżeli rozleje się nam coś to płaczu nie ma wystarczy wyjąć i umyć pod kranem :D przynajmniej z przodu.

Z przodu

Uchwyt%2520%25283%2529.jpg

Uchwyt%2520%25284%2529.jpg

Uchwyt.jpg

Uchwyt%2520%25282%2529.jpg

Z tyłu.

Uchwyt%2520%25286%2529.jpg

Uchwyt%2520%25287%2529.jpg

W teście wystąpiła gazowana woda źródlana i jedno piwo niepasteryzowane(drugiego już nie ma) :mrgreen:

Edit.

Zrobię też taki test w "bubu" - może jutro.

Muszę wyprowadzić z garażu, a dziś mi się nie chce już-bo w garażu jest za ciemno i zdjęcia wychodzą kijowo.

Chyba że ktoś będzie chętny i zrobi to wcześniej to proszę bardzo :cool2: .

PS. Poza tym do testów muszę mieć drugie piwo bo tam to raczej z butelką wody mineralnej to nie mam co robić :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Uchwyty na napoje to chyba najgorszy element w e39. Niesamowite, jak mogli w ogóle coś takiego wypuścić, przecież to się kompletnie do niczego nie nadaje i nie było trudno to przewidzieć. Rozbierałem te tylne uchwyty, najpierw się uśmiałem, a później zapłakałem nad naiwnością i bezczelnością projektantów tego. Łamie się to w rękach, plastiki delikatne, całe się trzęsie i chodzi na wszystkie strony, a za otwieranie i zamykanie odpowiada... cieniutki zagięty drucik. To on chodząc w maleńkich plastikowych prowadnicach trzyma ten uchwyt zamknięty. U mnie jeden się nie zamykał, okazało się że brakuje dosłownie pół milimetra, drucik wyskakuje z prowadnicy i [BAD]. Dogiąłem sobie taki drucik ze spinacza biurowego ;) Na razie się zamyka, ale przecież ten projekt urąga randze BMW.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja może mam jakąś wersję specjalną :D Dużo razy stawiam tam napoje i jeszcze nie zdarzyło się żeby wypadły czy rozlały. A może ostry farcik mam :mrgreen:

Bo to na postoju nie działa :mrgreen: